20151015

15.10.

Noustuani söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Hoosean kirjaa. Rukoilin. Marja-Leena ei ollut vielä noussut.

Sumuisehko aamu. Ajelin rankapaikkaan Deniksen nelivetovolkkarilla peräkärry perässä. Tein kuorman ja ajelin sen kanssa Timolle, Höytiälle. Purettuani rangantapaiset kasaan ajelin kotiin syömään. 

Hain uuden kuorman ja vein Höytiälle - tällä kertaa M-L mukana. Emilia ja Daniel leikkivät naapurin pojan kanssa heidän pihassaan. Purimme M-L:n kanssa kuorman Höytiällä - Milkakin mukana loppupuolella.

Kävin kuorman purun jälkeen 8.1 km lenkillä - "Matolenkin" eli Matomäen lenkin - 7.30 min/km-vauhtia. Timokin oli tullut töistä, mutta eri jaksanut lähteä lenkille - olivat illalla käyneet naapurin kanssa. 

Kun olin jo aika lähellä lenkin loppua, ajeli Tero ohitseni - töiden jälkeen lähti poikien hakureissulle. Lenkin jälkeen kahvi maistui. Menimme saunaan Teron, Timon ja Pian veljen, Tertsin, kanssa - Tertsi ja Anneli olivat jauhamassa ja laittamassa hirvenlihoja. Tertsi oli nimittäin päässyt ampumaan sen hirven seurueessaan. Metkin siitä osille pääsimme. Suuri kiitos! Mukava oli saunoa ja välillä vilvuutella. Pian saunan jälkeen lähdimme ajelemaan kotia kohti, jossa olimme 21.30 jälkeen. Milka tuli kyydissämme Saarijärvelle.

M-L sytytteli vielä takkaan tulen palattuamme kotiin.

Lainausta:

"Kutsumuksen tunteminen auttaa keskittymään olennaiseen

Monilla meistä on liian paljon tehtävää ja liian vähän aikaa kaiken tekemiseen. Hyvästä voi tulla parhaan vihollinen. Kun olet saanut selville Jumalan kutsun elämäsi varalle, on paljon helpompaa arvioida tarjottuja tilaisuuksia ja kieltäytyä niistä, jotka veisivät sinua sivuun siitä tehtävästä, jonka Jumala on sinulle varannut.
Minulla on kaksi läheistä ystävää. Toisella on vain keskinkertaiset kyvyt, mutta koska hän on päättäväisesti keskittynyt pelkästään päämääräänsä, hänen työllään on ollut valtavat vaikutukset. Toinen on paljon kyvykkäämpi, mutta hän on jakanut vouimavaransa useiden eri hankkeiden välille, ja hänen työnsä tulokset ovat olleet vähäisemmät. Kutsumuksen tunteminen auttaa keskittämään voimavaroja ja tulemaan tuotteliaammaksi.
Joku on sanonut: "Tee työsi Herralle. Palkka ei aina ole suuri, mutta eläke-edut ovat ylimaalliset!" Tämä on totta, ja huomaat saavasi erään lisäedun - saat suurta tyytyväisyyttä työstä, jota teet parhaan kykysi mukaan" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 116-117).

Siunausta!

Ps. "Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois" (Apost. teot 3:19). .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti