20151030

30.10.

Nousimme pakkasaamuun - muutama aste.Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Joonan kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin helluntairukoushuoneella, jossa ei ollut ketään Päivärukoushetkessä.

13 hain Emilian koulusta meille.

Sytyttelin tulen takkaan.

Söimme M-L:n ja Emilian kanssa.

Vaihdoin autoon talvirenkaat

Terhi-Marja haki töistä tullessaan Emilian meiltä - ja toi Danielin meille. Hän oli kaverillaan koulun jälkeen. Äiti ja tytär - T-M ja Emilia - menivät tyttökerhoon. 

Raivasin autotallia, että autokin sinne sopii.

Kävin 10 km "kävelynomaisella" lenkillä pimeällä urheilukentällä - rata oli hieman "hallava", mutta ei liukas. Eipä siellä muita ollut hipsimässä. Siinä 7 min - hiukan yli ja alle - km-vauhtia pitelin.

Kävin saunassa

Seurasimme M-L:n kanssa Seinäjoen helluntaiseurakunnasta nuorten "Seinäjoki iltaa". Hyvä meininki. Siinä samalla tuli oteuksi iltapalaa ja teetä.

Siirrymme "lainailuosastoon":

"Säästäminen ja sijoittaminen

Säästäminen on hyvä opettaa tavaksi lapselle heti, kun hän alkaa saada omaa rahaa. Tällöin on hyvä avata säästötili lapsen nimellä. Kun hän kasvaa, hänelle on hyvä kertoa myös erilaisista sijoitustavoista - osakkeista, obligaatioista, kiinteistöistä jne.
Opeta lapsiasi tuntemaan korkoa korolle -periaate. Jos he ymmärtävät asian ja ryhtyvät säästämään uskollisesti, he saavat nauttia taloudellisesta vakaudesta aikuisina. Vanhempien pitäisi käyttää esimerkkinä säästämiskohteita, jotka vaikuttavat lapseen välittömästi ja hyödyttävät häntä itseään. Tähän sopii hyvin esimerkiksi perheen loma. Käytä taulukkoa, jota lapset voivat täyttää ja samalla seurata perheen säästöjen karttumista.
Lapsilla tulisi olla sekä lyhytaikaisia että pitkäaikaisia säästämiskohteita. Mitä pienempi lapsi on kyseessä, sitä tärkeämpää ovat nopeasti saavutettavat tavoitteet. Kun nelivuotias säästää viikon pieneen hankintaan, se tuntuu hänestä elintärkeältä. Hän ei vielä ymmärrä säästämistä koulutusta tai eläkeikää varten, mutta innostuu säästämään pientä lelua varten. Vanhemmilta lapsilta tulisi edellyttää säästämistä koulutusta, ensimmäistä autoa jne. varten" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 145-146).

Siunausta!

Ps. "Herran käsi oli heidän kanssansa, ja suuri oli se joukko, joka uskoi ja kääntyi Herran puoleen" (Apost. teot 11:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti