20151201

1.12.

Alkoi joulukuu - päivän mittaan maisemakin muuttui aika jouluiseksi. Aamullakin jo jonkinlaista härmää oli maassa, puissa ja pensaissa. Marja-Leena kävi Emilian kanssa hammashoitolassa aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Sakarjan kirjaa. M-L alkoi leipoa - jatkaa siitä mihin eiliten jäi. Tulee käyteltyä noita - vähän ehkä itsekeksittyjäkin - "murressanoja", mutta mitteepä se nyt kettää haettoes.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen. 4 rukoilijaa.

Rujoushetkestä lähdin vähän kesken pois, kun ajelin suoraan hakemaan Danielin koulusta meille - pyörä jätettiin matkalla heille.

Sytyttelimme Danielin kanssa tulet takkaan - Daniel ruapas. 

M-L hakaisi Emilian koulusta meille. 

Sain aikaiseksi ottaa pressusaunan pressun tuolta kehikon reunoilta pois katon alle ennen kuin tulee enemmälti lunta. Mustan kiukaan päällekin laitoin kannen.

Kohtapa sitä söimmekin yhdessä neljisin kanankoipia ja tattaria, sekä salaattia, jossa oli myös granaattiomenaa seassa. Saimmepa maistella juuri paistettuja pulliakin - minä kahvin kera. Se kun M-L niitä paestelloo paljon yhteen tilaisuuteen. 

Terhi-Marja kävi hakemassa lapset töistä tullessaan..

Deniskin myöhemmin käväisi meillä tekemässä autoon "pienen jutun". Sanoi, että autotallissa oli vastojen päällä kupissut jokin. Kun katsoi, oli siellä punatulkku.

Tunnelmallista meillä - jouluvalot kun paleloo, kynttilä pöyvvällä pallaa ja leivonnan tuoksut huushollissa leijaeloo. 

Kävin 12 km "kävelynomaisella" "hapitteluköpöttelyllä" urheilukentällä - joka ei ollut nyt punainen, vaan valkoinen.Lumi vaan mukavasti narskahteli käpälöiden alla. Sateli lisää. Nolla keli. Oikein mukavannäköinen maisema ja hyvä lenkkisää. Sellaista n. 8 min/km - kenties vähän ylikin - hiiviskelin. 20.15 maissa tulin lenkuralta.

Olipa mukava syödä riisipuuroa - jota "käveli meille". 

Tänään olen tehnyt valmisteluja ti. 15.12. klo 18.30. Valolassa olevaa tilaisuutta varten - ts. sopinut ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Sinne voi kutsua/pyytää ihmisiä.

Jatkelempa tuas laenaeluja:

"3. Jumalan kaikkivaltiuden salaisuus

Heprealaiskirjeessä 11:1-35 luetellaan henkilöitä, jotka voittivat yliluonnollisesti vaikeissa olosuhteissa asettamalla uskonsa elävään Jumalaan. Jakeessa 36 kirjoittaja kuitenkin ohjaa huomiomme hurskaisiin henkilöihin, jotka elivät uskossa ja saivat Jumalan hyväksynnän, mutta elivät kuitenkin köyhyydessä. Herra viime kädessä päättää, paljonko Hän kullekin uskoo. Aina emme voi ymmärtää tai selittää Hänen päätöksiään.
Yhteenvetona: Raamattu ei opeta köyhyyden tai jatkuvan taloudellisen olevan olennaista. Sen sijaan Raamattu opettaa meitä olemaan uskollisia taloudenhoitajia" Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.180).

Siunausta!

Ps. "Iloitse, tytär Siion, puhkea huutoon, Israel; ihastu ja ratkea riemuun kaikesta sydämestäsi, tytär Jerusalem. Herra on poistanut sinun tuomiosi, kääntänyt pois sinun vihollisesi. Israelin kuningas, Herra, on sinun keskelläsi. Ei tarvitse sinun enää onnettomuutta nähdä. Sinä päivänä sanotaan Jerusalemille: ´Älä pelkää; Siion, älkööt kätesi hervotko. Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee´ " (Sef. 3:14-17).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti