20151208

8.12.

Noustuamme tiistaihin söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Malakian kirjaa.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 rukoilijaa.

Laitoin ilmoituksen lehteen ti. 15.12. klo 18.30 Valolassa olevasta "On Yksi Nimi ylitse muiden..." HYVÄILTA -tilaisuudesta. Tulehan mukkaan! Infoa tuossa blogijutun oikealla puolella.

Marja-Leena kävi kylällä kauppa-asioilla.

Söimme.

Laitoin tulen takkaan.

Tilasin kukkalaitteen äidin hautajaisiin - sellainen asia sekin, joka ei tule koskaan toistumaan.

Kävin urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" lenkillä. Sen aikana sateli taivaalta ryynimäistä lunta - rata tuli valkoiseksi, mutta ei haitannut lenkkiä. Nyt on salakavalan liukasta siellä, missä lumen alla on jää. Tapasin kentällä samanihmisen kuin eilitenkin - siis eilenkin.

Iltapalaa ja teetä. 

Lähetin Jussille Tarmolta pyytämäni "sapluunan", josta monistetaan kutsuja 15.12 olevaa tilaisuutta varten.

M-L on neuloskellut tänään.

Sellaistahan se on ollut - hiljaiseloa - tämä menetetyn metsikön reunamilla elelevän eläkeläisvaarin elämä tänään. Ei kuitenkaan valittamista. Päinvastoin.

Joskopa vaariska taas lainailisi:

"!. Älä ylpeile

"Varoita niitä, jotka tässä maailmassa ovat rikkaita, etteivät he ylpeilisi" (1. Tim. 6:17). Rikkaudesta seuraa usein ylpeyttä. Monta vuotta sitten minulla oli kaksi autoa. Ensimmäinen oli vanha lava-auto, joka oli maksanut sata dollaria. Se näyttikin sadan dollarin autolta! Kun ajoin tuolla autolla pankkiin, olin nöyrä. Tiesin, että virkailija  tarkistaisi tilitietoni kahteen kertaan varmistaakseen, että tililläni on riittävästi rahaa nostoa varten. Kun sain rahani, olin hyvin kiitollinen. Ajoin pois iloisena ja ylistystä laulaen.
Toinen autoni oli hyvin pidetty, käytetty auto, joka oli ollut uutena kallis. Kun ajoin tuolla autolla pankkiin, olin kuin eri ihminen. Ansaitsin tiettyä kunnioitusta. En ollut aivan yhtä kärsivällinen, kun virkailija tarkisti tilitietojani, ja kun sain rahani, en ollut yhtä kiitollinen. Rikkaudesta seuraa ylpeyttä.
Jaakobin kirje 1:9-10 puhuu samasta asiasta: "Olkoon alhainen veli ylpeä siitä, että hän on saanut korkean arvon, rikas siitä, että hänet on alennettu, sillä hän on katoava niin kuin kedon kukka." Köyhien tulisi saada rohkeutta siitä, että he ovat Kuningasten kuninkaan lapsia, ja rikkaiden pysyä nöyrinä, koska elämä on lyhyt. Jos olet rikas, tarvitset jatkuvasti muistutusta pysyäksesi nöyränä Herran ja ihmisten edessä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 182-183).

Siunausta!

Ps. "Minun palvelijani Mooses on kuollut; nouse siis ja mene tämän Jordanin yli, sinä ja kaikki tämä kansa, siihen maahan, jonka minä annan heille, israelilaisille. Jokaisen paikan, johon te jalkanne astutte, minä annan teille, niin kuin olen Moosekselle puhunut. Maa erämaassta ja tuolta Libanonista aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan, saakka - koko heettiläisten maa - ja aina Suureen mereen asti, auringonlaskuun päin, on oleva teidän aluettanne" (Joos. 1:2-4, Jumala sanoi tämän Joosualle, Mooseksen palvelijalle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti