20151220

20.12.

Tuntuupi, että joulu ei enää tulla jollottele, vaan lähenee pikavauhtia - tai met sitä. Kun aamulla nousimme, olivat lumet saaneet taas huutia - kyllähän net jo eilitenkin, mutta nyt ovat lämpöasteet niin korkeita, että ei siinä lumet voi paljon vastaan laittaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Lintuparkakin lensi ikkunaan, että vain pamahti. Taisi kuiten selvitä hengissä. Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Meinasimme mennä rukoushetkeen, joka yleensä on klo10 ennen yläkerran tilaisuutta. Varmistimme netistä, tapahtumakalenterista. Siinä ei sitä ollut merkittynä niin emme lähteneet helluntairukoushuoneelle kuin vasta 11:ksi.

Tilaisuus oli ilmoitettu joululaulutilaisuutena - jotain tuohon suuntaan. Rautasaaren Vesa johteli. Voihan tuon kait sanoa ääneenkin: Mies sen kun vain parantaa! Herra vie omiaan "ethenkäsin" - eteenpäin. Juhani Rimpeläinen vaimonsa kanssa oli laulamassa ja laulattamassa joululauluja. Juhani teki sitä ja saarnasi, vaimo luki jaksoja Raamatusta. Lopussa oli rukouspalvelua. Minun on tunnustettava, että en ole "1. 2. enkä 3. vuosikertatekstin" - ts. kirkkovuoden kiertoon laitettujen tekstien - kannattaja. Tänään tykkäsin siitä, että puhuja puhui sitä, mitä Pyhä Henki oli puhuttavaksi antanut.  Laulettiin kyllä joululaulujakin, mutta muitakin ylistyslauluja. Kyllä me iloitsemme siitä, että Jeesus syntyi parituhatta vuotta sitten, mutta emme me liikaa jää sinne seimenäärelle pyöriskelemään, koska sekin, mitä vart5en Hän syntyi ihmiseksi, on jo tapahtunut - Hän tuli pelastamaan synnin valtaan langenneen ihmisen. Eiköhän meille tee hyvää lukea Apostolien tekoja ja UT:n kirjeitä - näin säilyy oikea perspektiivi asioihin. Kyllä sitä Suomessa on tuota "kultareunaista", maailmanmielistä, seimiromantiikkaa ihan riittävästi - sellaista uskonnollista, joka ei taitaisi olla mieleen esim. apostoleille Pavelille eikä Pjotrille - Paavalille ja Pietrille. No, jos et ole samaa mieltä, niin hyväksyn sen. Kuinkahan kyseiset veljet suhtautuisivat esim. lauluun: "Sydämeeni joulun teen, ja mieleen hiljaiseen, taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen...?" Niinhän se vain tämäkin laulu on pikkuhiljaa "solahtanut" helluntaiseurakuntien kuorojenkin ohjelmistoihin. Tietenkin on montakin näkökulmaa lähestyä tuotakin mainittua joulunaikana lauleskeltavaa ja kuunneltavaa laulua. Yksi on ajatella kuka on lauluntekijä ja mitä hän Jumalasta ajattelee. Sen jälkeen voi vaikka kysyä, kenelle Jeesus antoi tehtävän viedä evankeliumia eteenpäin. Tietenkin tämänkin näkökulman voi kumota vaikkapa sillä, että jos nämä olisivat/ovat vaiti, niin kivetkin huutaisivat/huutavat. Vuolijahan se vaan täältä menetetyn metsikön reunamilta ajattelee ääneen tällaisia.
Leppäjärven Reinokin oli mukana kokouksessa - oli ohi menossa, viemässä muuttokuormaa.
Tulimme kaupan kautta kokouksen jälkeen meille. Reinokin tuli syömään. Tunnelmallisesti jouluvalojen ja kynttilöiden valossa söimme/joimme kahvia.

Menin 16:ksi Joulujuhlaan Vapaakirkkoon. Hyvä tilaisuus ja hyvin väkeä. Torstin, Pirjon ja Hannankin siellä tapasin. Olisi tehnyt mieli jäädä heidän kanssaan juttusillekin, mutta en jäänyt puurolle, vaan lähdin viimeisen laulun viimeisen säkeistön aikana pois.

Palattuani kotiin hain takkapuut sisälle ja lähdin 10.8 km "kävelynomaiselle" lenkille sulalle urheilukentälle. Mukava kun sai pistää vielä (kilpa)kävelytossut jalkoihin. Ohutta tihkua sateli välillä. Taisi olla yli +8 astetta. Kävelin ensin 3 km jakson, km-ajoin 7.33., 7.35., 7.50. Hiukan venyttelin. Jatkoin 3 km jaksolla, km-ajoin 7.19., 7.40., 7.30. Vähän venyttelin. Jatkoin 3 km:llä, km-ajoin 6.31., 6.36., 6.31. Venyttelin vähän. Lopuksi 1 km, 6.45 min. Hämärällä kentällä oli yksi toinenkin "veteraaniurheilija", ihan tasokas keihäänheittäjä sauvakävelemässä. Olemme olleet samoissa kilpailuissa eri puolilla, tosin eri lajissa.

Palattuani kotiin 20 maissa, laitoin takkaan tulen. M-L oli leipomassa, mm. kotona tehdystä taikinasta torttuja. 

Iltapalaa ja teetä.

Tuli jälkikatseltua ampumahiihdon Maailmancuppia. No, Kaisahan se... .

Jos haluat, niin tätä blogia voi laittaa levitykseen miten vain - facebook, s-posti, tekstari, jne: Kiehisenvuolija.blogspot.fi

Siunausta! 

Ps. "Neuvokkuudella näet on sinun käytävä sotaa, ja neuvonantajien runsaus tuo menestyksen" (Sananl. 24:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti