20151216

16.12.

Yöllä, kun kävin nukkumaan, oli pakkasta 5-6 astetta. Aamulla oli nollukassa ja satanut lunta - ja vähän sateli vieläkin. Lampisen Olavi kävi hakemassa Hengen tuli -vihkoja illaksi, kun niistä laulavat Herran kohtaamisen illassa. Joimme kahvit. Marja-Leena oli noussut vähän aikaisemmin jo. Kun Olli meni, luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Lintusia runsaasti ruokailupaikalla. 

Kävin viemässä joulutervehdyksen ja sopivaa luettavaa yhdelle uskonratkaisun "äskön" tehneelle.

Laitoin takkaan tulen. M-L neuloi. Joulun allahan sitä.

Daniel polki pyörällään koulusta meille - eikä valittanut, vaikka lunta oli pyörätiellä.

14 aikoihin kävin hakemassa iloisen tytön - Emilian - koululta meille. Pyörät jätimme heidän pihaansa.

Söimme neljisin.

Denis haki lapset töistä tullessaan.

Kävin 8.3 km hiljaisella, "kävelynomaisella", lenkillä Tarvaalan suunnassa. Lunta pyörätiellä. 1-2 astetta pakkasta. Kuunsirppi taivaalla yritti tulla näkyviin. Mukavantuntuinen sää. Leppäjärven Reino - "Pöyriksen kalastaja" - soitteli lenkin aikana - pyysi huomenna muuttokuorman vientiin.

18.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Herran kohtaamisen iltaan. Aholan Timo johteli. Puhui aluksi "uskon sanaa", uskon sanan julistajan, T.L.Osbornin kirjan pohjalta. Kitararyhmä soitti ja lauloi - 6 henkeä: 4 akustista kitaraa, basso, sekä päälläistuttava "käsirumpu". Siinäpä net Ollin aamulla hakemat Hengen tuli -vihkot olivat käytössä. Järvisen paavo julisti sanaa ja johti rukouspalveluun. Kävin esillä ajatellen tammikuun - jHs - matkaa "Uralin juurille". Kokouksessa n. 35 henkeä, joista 20 uskovaa muualta ja 15 meijjän seurakuntalaisia. Terhi-Marjan, Deniksen, Emilian ja Danielin kanssa istuskelimme samassa penkissä.

Palailtuamme kokouksesta, otimme iltapalaa ja joimme teetä.

Teron perheeltä tullut viestejä matkan varrelta - matkalta, joka alkoi tänään kaukomaille.
Siunausta matkaan!

Ja Vuolija jatkaa lainailua:

"NYT ON AIKA!

Silläkin uhalla, että jotkut käsittävät minut väärin, haluan kertoa omasta kokemuksestani, joka auttoi minua uudistamaan ajattelutapojani ja lisäsi intoani auttaa muita noudattamaan raamatullisia rahankäyttöperiaatteita.
Vuonna 1977 olin yksin keittiössämme. Edellisten kahden vuoden ajan olin ahkerasti tutkinut, mitä Raamattu sanoo rahasta. Yhtäkkiä Herran Henki täytti minut niin, että vain makasin keittiön lattialla ja itkin. Lattialla maatessani Herra ilmoitti minulle, että elinaikanani maassamme elettäisiin taloudellisesti vaikeita aikoja. En tiennyt, milloin tämä tarkalleen tapahtuisi tai millaista se olisi, mutta uskon, että Jumala on armossaan antanut meille avannut meille tilaisuuden uudistua ajattelultamme rahankäytön alueella Hänen Sanansa mukaisesti. Vetoan sinuun, että tartut tähän mahdollisuuteen! Ryhdy ahkerasti maksamaan pois velkojasi, anna avokätisesti, pysy sitkeästi budjetissasi ja tee työsi kuin herralle. Lyhyesti sanottuna, ryhdy uskolliseksi taloudenhoitajaksi.
Tunnet nyt raamatullisen viitekehyksen raha-asioiden hoitamiselle. Mutta tieto on vasta alkua. Sinun on alettava toimia tuon tiedon pohjalta. Jeesus sanoi:

"Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle. Jokainen, joka kuulee nämä sanani mutta ei tee niiden mukaan, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka" (Matt. 7:24-27).

Taloudelliset sateet, tulvat ja tuulet ovat nousseet kaataakseen maailman talouden. Jos olet rakentanut talosi Sanan tukeville periaatteille, se ei romahda. Parhaita tapoja osoittaa rakkautta perheellesi ja ystävillesi on laittaa raha-asiasi kuntoon ja rohkaista muita tekemään samoin.
Olen kiitollinen siitä, että olet nähnyt vaivaa lukeaksesi tämän kirjan. Rukoilen, että olet näin alkanut ymmärtää paremmin Raamatun opetusta raha-asioista, voinut saada järjestystä raha-asioihisi ja ennen kaikkea vaalia rakkauttasi Jeesukseen Kristukseen. Siunatkoon Herra sinua runsaasti kaikin tavoin lähestyessäsi Häntä!" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 188-189).

Siunausta!

Ps. "Toivottakaa rauhaa jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat" (Ps. 122:6).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti