20151230

29.12.

Rauhaa! Se on tänään Rauhan päivä - en muista tuntevani äkisti yhtään Rauaa, mutta kuitenkin minulla on rauha sydämessä. Tarkoitan Jumalan antamaa rauhaa ja rauhaa Jumalan kanssa. Sen jokainen ihminen voi kokea ja saada kun uskoo Jeesukseen. Suosittelen! Sitähän sinä kuitenkin kaipaat. Jeesus on Rauhanruhtinas. Kun toivotamme toisillemme rauaa - niin kuin useat uskovat tekevät - tarkoittaa se toivotus kaikkea hyvää, mitä Jumala voi ihmiselle antaa, aivan kaikkea. Ei mikään pieni toivotus ja tervehdys. Voihan olla, että tuo ihmeellinen sana ja toivotus on muuttunut meidän kielenkäytössämme vain lieväski uskonnolliseksi sanaksi, joka itseasiassa merkitsee aivan samaa kuin: terve, moi, hei, morjes, jne.

Mutta: Tänään on yhden tosi mukavan tytön 10 v päivä! Olemme saaneet mummin älykkääseen puhelimeen kuvia prinsessasta kauniissa vaatteissaan, kauniin kakun, ym. juhlapöytään kuuluvien asioiden kanssa. Täyden kympin täyttävä, äidin ja isän - mutta kyllä mummin ja vaarinkin - prinsessa ohittaa tuon ensimmäisen "kympin" Venäjällä, siellä missä juhlaan voivat osallistua mummo, sekä isomummo ja pappa, eli babuskat ja dietuska, ym. sukulaiset. Täskii vielä laitamme sinulle suuuret onnittelut synttäreiden johdosta, vaikka niitä muutenkin on jo lähetetty: Onneksi olkooooon, EMILIA! Kiitämme taivaan Isää sinusta ja rukoilemme elämääsi Hänen siunaustaan! Me pääsemme juhlimaan sinun synttäreitäsi sitten, kun tulette kotiin. Odotamme kovasti niitä juhlia!

Niitä välpäeviähän tässä vietellään. Noustessani uuteen päivään, oli pakkasta 8 astetta. Marja-Leena oli noussut ennen minua - tuli vaan venyttyä vähän pidempään seslongissa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Linnut kävivät maistelemassa myös kauralyhteen antia - sellaisen kun tuossa jouluaatona, vai oliko aatonaattona - niille laitoin ruokintapaikalle.

11:ksi ajeleskelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 rukoilijaa.

Palailtuani rukouskokouksesta kotiin hain puut ja sytyttelin tulet takkaan - ja kahviahan piti tieten juoda.

Jatkoin työhuoneessa paperien setvimistä - ja jälleen meni paljon paperia roskiin. Ei se niin nopeasti edisty. Unohtuu aina lukemaan jotakin käteensä ottamaansa paperia tai lehteä, yms. Monenlaisia muistojahan niihin kätkeytyy.

Söimme - lämmittelimme vanhaa ja uuttakin M-L teki. Jouluisten valojen tunnelmallisessa loisteessa sitä tämänkin kaamospaivän ateriaa suihimme laitoimme. 

Jossain vaiheessa iltaa M-L etsi katsottavaksi lähiaikoina olleen evankelista Timo Närhen eläkkeellejäämisjuhla-taltioinnin netistä. Täysiverinen evankelista. Erikoinen elämä Jumalan palvelijana. Puheenvuoroista, joita juhlassa käytettiin sai kootusti kuvaa Timon elämästä - joka on ollut siunauksellinen. Rohkea evankelista! Olisi aineksia mielenkiintoiseksi kirjaksi hänen elämästään. Jopa ihmettelisin, ellei joku sitä kirjoittaisi. Ja kahviahan tietenkin piti juoda juhlaa katsellessa.

Kävin "pimeänhämärällä" urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" lenkillä, km-ajoin 7.32., 7.16., 7.29., 7.29., 7.40., 7.52., 7.11., 7.13., 7.37., 7.50. - 6.5 astetta. Pilvinen taivas. Radan pinta ohuen lumikerroksen peitossa, kuten eilitenkin. Oikein mukava lenkkisää. Mukava, kun pääsee kävelytossuilla kävelemään vielä kentällä, eikä tarvitse lähteä Jyväskylään, Hipposhalliin.

Iltapalaa ja teetä.

"Älä ikinä kiirehdi ratkaistessasi tärkeitä asioita. Älä lähde Jumalan edelle. Suunta voi olla oikea, mutta se ei vielä riitä. Täytyy olla myös oikea aika!" (Yrjö Müller, luin tämän tänää yhdestä lähetyskirjeestä).

Siunausta!

Ps. "Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat" Joh. 7:38).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti