20151209

9.12.

Tänhän nimipäiväonnittelemme mm. siskoani Pirjo, Annikkia, kummitätiäni Kyröläisen Annia, Salon Annikkia, Hämäläisen Annelia, sekä ylistystanssivaa sukulaisrouvaa, Haapalan Annelia! Ainakin heitä.

Noustuamme siihen kuuluisaan "jalanviljaan" söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Malakian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

14 jälkeen menimme M-L:n kanssa käveleskelemään - n. 6 km yhteensä. Sellaista tavallista kävelyä kuljeskelimme Tarvaalan suunnassa. Kääntöpaikkana oli "Terhien" koti. Kävimme piipahtamassa hetkisen sisällä. Kotona siellä oltiin - ja Deniskin töistä juuri saapui. 

Laitoi takkaan tulen.

Lämmittelimm ruokia ja söimme. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel tulivat käymään. Joimme kahvit - jopa Emilia ja Danielkin sitä ruskeaa nestettä kuppinsa pohjalle halusivat ja paljon maitoa sekaan.

Iloitsemme, ja kiitämme Jumalaa, että Paavo on terve! 

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 14 rukoilijaa. Ilolan Niko johteli. Kokouksen aikana satoi niin, että katto kohisi. Tilaisuudessa sain Rantalan Jussilta hänen monistamansa ti. 15.12. klo 18.30. Valolassa olevan "HYVÄILTA" -tilaisuuden julisteet ja kutsut. Jotkut halusivat niitä ottaa, viedä ilmoitustauluille, sekä jakaa ihmisille. Paluumatkalla kokouksesta tulimme kaupan kautta. Vein sinne ilmoitustaululle julisteen - sekä myöskin peräkärrynmyynti -ilmoituksen. Se on hyvä ja myytävänä tarpeettomana lähetystyön hyväksi.

Palattuamme kotiin kokouksesta, lähdin 5.2 km "kävelynomaiselle" lenkille köpöttelemään hämärälle urheilukentälle, km-ajoin 7.43., 7.28., 7.01., 7.01., 6.15. Satoi aika kovasti - vaan ei se haitannut.

Iltapalaa ja teetä. Kynttilä ja jouluvalot ovat palaneet. M-L on tänäänkin neuloskellut keinutuolissa.

Viime aikoina on tullut kovasti rukouspyyntötekstiviestejä Quaragosh-nimisen kristittyjen kaupungin puolesta, joka on Irakissa. On hyvä muistaa rukouksin jatkuvasti siellä - ja muilla vaikeilla alueilla asuvia kristittyjä - mutta ilmeisesti tuo tekstiviesti on lähtenyt liikkeelle jo tämän vuoden helmikuussa, jolloin siellä oli se vaikea hetki. Mutta varmaan on vieläkin, joten jatketaan rukousta.

Josko sitä lainausta, kuitenkin...:

"2. Älä laita toivoasi omaisuuteesi

"Varoita niitä, jotka tässä maailmassa ovat rikkaita, etteivät he ... panisi toivoaan epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme" (1. Tim. 6:17). Tämä asia on ollut minulle äärettömän vaikea. On niin helppo luottaa näkyvään omaisuuteen, jonka olemme saaneet koottua. Rahalla saa tavaroita ja palveluja. Sillä on niin paljon valtaa, että on helppo sortua ajattelemaan, että raha täyttää tarpeemme ja tuo turvallisuutta. Rahasta voi tulla ensirakkautemme. Olemme taipuvaisia luottamaan ennemmin näkyvään kuin näkymättömään elävään Jumalaan. Tämän vuoksi meidän on jatkuvasti muistutettava itseämme siitä, että vaeltaisimme uskossa, emmekä näkemisessä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.183).

Siunausta!

Ps. "Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät" (Luuk. 21:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti