20151226

26.12.

Tapaninpäivä tuli vastaan pitkään nukuttuna - Marja-Leena kyllä nousi ennemmin. 2-3 astetta pakkasta. Maassa himpun verran lunta. Aurinkokin yritteli paistella vastapuolen petäjiä punertaen. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia.

Sytyttelin tulen takkaan.

Rukoilimme yhdessä M-L:n kanssa olohuoneessa. 

Rauhallista oleskelua jouluvalojen palaessa.

Lämmittelimme jouluruokia ja söimme - ynnä joimme kahvia.

Kävin urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" tapaninajelulla, eli ns. lenkillä. 8-9 min haarukkaan menivät kilometrit - Viimeisen menin 7.40 maihin. Sellaista ruuan sulattelua ja sokeripiikin madalluttamista. Radan pinta hieman luminen - mukavan rapea tossujen alla. Taivaalla näkyi pyöreä kuu yhä enemmän pilviverhon takaa esiin tulleena. Tuuleskeli - välillä aikalaillakin. Takasuoralla puski vastaan, etusuoralla pukkasi takaa niin, että vanhan jalat tuntuivat keveiltä.

Luin hieman kirjaa, jossa on Smith Wiglesworthin saarnoja.

Iltapalaa ja teetä. Taivaalla oli kirkas kuu. Vaaleat pilvet menivät reipasta vauhtia sen alitse.

Sydämelliset onnittelut nimipäivän johdosta vielä täskii Lehtomäen Tepolle ja Mäkisen Tapanille!

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel lähtivät tänä aamuna aikaisin kohti Deniksen kotikylää, Venäjällä. Viestejä on tullut päivän aikana. Perille olivat selvinneet - tosin Pietari-Muurmansk tiellä oli rengas puhennut. Mukavia päiviä sinne ja terveisiä sukulaisille vielä täskii! 

Tänään vietetään Stefanuksen - ensimmäisen verimarttyyrin - muistopäivää. Hänet otettiin hengiltä siksi, että hän rakasti Jeesusta. Muistakaamme niitä ihmisiä rukouksin, joita vainotaan siksi, että he uskovat Jeesukseen! Heitä on maailmassa valtavan paljon. Muistetaan marttyyrien perheitä! 

"Näin emme vain rukoile, että hallitusmiehemme tekisivät viisaita päätöksiä, vaan myös vastustamme saatanan suunnitelmaa vaikuttaa heihin ja sitoa heidät yhä tiukemmin otteeseensa. Kun näin rukoilemme yhteiskuntamme puolesta tähtäämme ensinnäkin vanhurskauden hengen ja Jumalan pelon ilmapiirin vapauttamiseen. Tällainen ilmapiiri voi parhaimmillaan vaikuttaa koko yhteiskuntaan sen kaikilla tasoilla alkaen lastentarhasta ja työpaikoilta päätyen eduskuntaan ja hallitukseen. Suomen historiassa on kuvauksia tällaisesta vaikutuksesta, ennenkaikkea toisen maailmansodan ajalta. Voimme olla varmoja siitä, että Jumala tahtoo lasten, nuorten aikuisten voivan kasvaa tervehenkisessä ympäristössä. Hän rakastaa ihmisiä ja tahtoo heidän hyvinvointiaan eikä tuhoutumista. Jumalan tahto on varmasti muuttaa myös meidän maamme henkinen ilmapiiri. Ilman esirukousta tämä tuskin tapahtuu. Jumala tahtoo kaikkien ihmisten pelastuvan ja tulevan tuntemaan totuuden välimiehensä Jeesuksen Kristuksen, kautta. Jumala tahtoo, että evankeliumi voi olla keskeisesti esillä kaikkien kansojen keskellä niin, että ihmisten on mahdollista sen kautta pelastua. Myös Suomessa Jumala tahtoo jokaisen ihmisen pelastuvan. Tässä on hyvä huomata, että Raamattu ei lupaa, että näin käy, mutta se on silti Jumalan tahto ja toive. Siksi se voi olla meidänkin toiveemme" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, syksy 2011, s. 2).

Siunausta!

Ps. "Hiljenny Herran edessä, ja odota häntä..." (Ps. 37:a).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti