20151214

14.12.

Hyvvee Jouko Päevee kaekille Joukoloelle! Onnittelut vielä täskii mein perhekunnan Tero, Jouko, Kristianille! Heinosen Joukolle myös onnittelut! Tässäpä Vuolijakin kiittelee vielä kaikkia nimipäivääni muistaneita: Kiitos!

Mukavissa ajoin nousimme uuteen päivään. Kun minä astuin areenalle, oli Marja-Leena jo leipomassa kakkuja. Aamupala ja kahvi maistuivat. Luin Matteuksen evankeliumia. -7. Aurinkoisen selkeää - vai selkeän aurinkoista? Joka tapauksessa sellaista. 

Kävin jakamassa kutsuja huomista - ti. 15.12. klo 18.30. Valolassa, Paavontie 7 - tilaisuutta varten. Samalla myös vihkosia: Jumalalla on sinulle asiaa. Infoa tilaisuudesta tuossa blogijutun oikealla puolella. Tervetuloa mukaan!

M-L kävi hakemassa Danielin koulusta meille.

Kirjoittelin joulukortteja - niin kovasti, että Emilia joutui soittelemaan koululta, että missä hänen hakijansa viipyy. Kävin 13 maissa hänet hakemassa meille. 

öimme välillä. Ja joimme kahvia.

Joulukorttien kirjoittelu jatkui. 

Denis kävi hakemassa lapset töistä tullessaan.

Ajelimme M-L:n kanssa kylälle. Vein joulukortit postiin. Yhden ilmoituksenkin vielä laitoin yhteen paikkaan huomisesta kokouksesta. M-L meni kauppa-asioille. Minä siksi ajaksi urheilukentälle. Tapasin siellä ihmisen, jonka puolesta lyhyesti rukoilinkin. Radan pintä oli ohuen lumikerroksen peitossa - valkoinen. Se ei haitannut lenkkiä. 3 km jaksoissa tein 9.2 km lenkin. Väleissä vähän venyttelin. Tämä oli sellainen vanhan papparaisen - enkä tarkoita toisia - raitis ilma -lenkki. Kyllä se verensokeriakin ajatellen oli hyvä lenkki. -2-3 astetta. Kun M-L ilmestyi autolla kentän reunalle hyppäsin kyytille ja ajelimme kotiin.

Hain puita ja sytyttelin takkaan tulen. 

Iltapalaa ja haudutettua teetä.

Vuolijapa taas lainaa...:

"Uskollisuus pienissä asioissa ratkaisee

Monet turhautuvat rahojen vähyyden vuoksi kyvyttömyyteensä ratkaista rahahuoliaan. Muista olla uskollinen siinä, mitä sinulla on, olipa se vähän tai paljon.
Jotkut luovuttavat liian nopeasti. He hylkäävät tavoitteensa päästä veloistaan. He lakkaavat yrittämästä lisätä säästöjään tai antamistaan. Tehtävä näyttää heistä mahdottomalta. Ja mahdoton se voi ollakin ilman Herran apua. Sinun tehtäväsi on yrittää tosissaan, riippumatta siitä, miten pieneltä ponnistuksesi vaikuttaa. Jätä tulokset Herran tehtäväksi. Pidän suuresti Herran sanoista profeetta Sakarjalle: "Sillä kuka pitää halpana pienten alkujen päivän" (Sak. 4:10). Älä lannistu. Ole ahkera. Ole sinnikäs. Ole uskollinen pienissäkin asioissa.
Hyvä ystäväni kysyi minulta kerran, mikä oli tärkein asia, jonka olin oppinut Crown-pienryhmissä. Minulla on ollut paljon aikaa miettiä tätä kysymystä. Uskon, että arvokkain opetus on ollut sen ymmärtäminen, että tarvitsen säännöllistä raamatunlukua. Olen huomannut tämän valmistellessani opetusosuuksia kokoontumisiin. Jos olen käyttänyt vain vähän aikaa Raamatun tutkimiseen edellisten viikkojen aikana, olen huomannut ajatusteni huomaamatta muovaantuneen nyky-yhteiskunnan arvojen mukaisiksi.
Roomalaiskirjeessä 12:2 Paavali esitti saman ongelman ja siihen ratkaisun. "Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne." Ainoa tapa, jolla voimme uudistaa mieltämme (löytää oikean näkökulman ja säilyttää sen), on altistaa itsemme säännöllisesti Jumalan Sanalle.
Raamatusta löytyy vastauksia edistyksellisen 2000-luvun taloudellisiin ongelmiin. Jumalan Sanan iankaikkiset periaatteet ovat käyttökekelpoisia kaikissa kulttuureissa kaikkina aikoina" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 186-187).

Siunausta!

Ps. "Ja kaupungin (Jerusalemin) nimi on tästedes oleva: Herra on täällä" (Hes. 48:35).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti