20151202

2.12.

Jospako aloittaisin lainauksella. Tämä on Catherine Boothin, Pelastusarmeijan perustajan William Boothin vaimon sanomaa alkoholista, Carl-Gustav Severinin kirjasta: Rohkeasti täysin raitis (Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2013, s. 25):

"Alkoholi on
vuodattanut enemmän verta,
puettanut enemmän suruharsoja,
tuhonnut enemmän koteja,
syössyt enemmän ihmisiä vararikkoon,
aseistanut useampia rosvoja,
surmannut useampia lapsia,
riistänyt eseampia vihkisormuksia,
häpäissyt useampia viattomia,
sokaissut useampia silmiä,
taittanut useampia raajoja,
aiheuttanut enemmän älyttömyyksiä,
turmellut useampia miehiä,
häpäissyt useampia naisia,
särkenyt useampia sydämiä,
pilannut useamman ihmisen elämän,
aiheuttanut useampia itsemurhia,
kaivanut enemmän hautoja,
kuin mikään muu maailmaa koetellut vitsaus,
jakaen mennessään tuhoa ja kuolemaa.
Se on surmannut enemmän ihmisiä, kuin kaikki sodat 
maan päällä.
Se on nestemäinen paholainen!"

Eipä sitä sen enempää tarvitse alkaa selittelemään. Suosittelen kuitenkin pysymään siitä paholaisesta erossa - ja pääsemään eroon. Uskoontuleminen - Jeesukseen uskominen - on paras tie siihen.

Heräilimme joulukuiseen keskiviikkoon - no, emme niinkään aikaisin, mutta kuitenkin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Ruokintapaikalla näkyi punatulkkupareja runsaasti. Luin Sakarjan kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 maissa hain Danielin koulusta meille. Matkalla jätimme hänen ja Emilian pyörät heille.

Käväisin kaupassa.

Sytyttelimme Danielin kanssa tulen takkaan - Danielin toimiessa "tuliluikkumiehenä".   

Ennätimme siinä vähän rytyämäänkin Danielin kanssa ja yhden tarinankin kertomaan.

14 maissa hain Emilian meille koulusta - matkalla kerroin hänelle, että Radio Deissä on Pikku-Emilia -nimisen kaupan mainos.

Söimme.

Denis haki lapset töistä tullessaan. Menevät tänään kaupungintalolle, Saarijärvisaliin, Itsenäisyyspäivää juhlimaan jo vähän aikaisemmin - Tarvaalan koulu. Emilialla ja Danielillakin on siellä ohjelmaa.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Se oli Jesaja 62 -rukousilta, jossa rukoiltiin johdetusti erilaisten israeliin liittyvien aiheiden puolesta. Parkkosen Hannu johteli iltaa. Turusen Mika puhui - helluntailaisittain sanottuna - väkevästi. Rukoiltiin myös muiden rukousaiheiden puolesta, esim. netin kautta tulevien rukouspyyntöjen. Niitäkin tulee jatkuvasti. Alakerrassa oli mielenkiintoisia vieraita.

Palatessamme kotiin 21 jälkeen oli jo yli - 1 kylmän puolella. Teki liukasta.

Iltapalaa ja teetä.

M-L on tänään suunnitellut tarjoiluja - jota hommaa hänellä tällä viikolla riittää. Minä olen saanut hieman etenemään valmistelun, koskien ti. 15.12. klo 18.30. Valolassa olevaa iltaa. Tuossa blogin oikealla puolella on infoa siitä tilaisuudesta "joulukuusen värillä" - siihen tulee sitä mukaa tietoa lisää kun homma etenee. Tervetuloa! Olin tänään yhteydessä myös yhteen henkilöön, jonka suurin tarve on kokea elämän muutos. On ilo todeta, että se on enemmän kuin mahdollista, sillä Jeesus elää! Ja kaikki kansa sanokoon.....Kiitos Jeesus!

Lainailempa vieläkin - sitä menossa olevaa lain ai lua (taisi olla kiinaa tuo viimeinen...):

"Jumalan näkökulma menestykseen

Ennen kuin siirrymme eteenpäin menestyksen tarkastelusta, on tärkeää ymmärtää, että Herra ajattelee menestyksestä toisin kuin ympäröivät kulttuurimme. Herra arvioi todellisia rikkauksia hengellisestä arvojärjestelmästä käsin. Tämä vastakkainasettelu tulee selvimmin näkyviin Ilmestyskirjassa, jossa hurskaat köyhät ovat rikkaita Jumalan silmissä. "Minä tiedän sinun ahdinkosi ja köyhyytesi - sinun, joka kuitenkin olet rikas" (Ilm. 2:9). Ne, jotka ovat rikkaita, mutta eivät ole läheisessä suhteessa Kristukseen, ovat todellisuudessa köyhiä. "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston" (Ilm. 3:17).
Todellinen menestys on paljon enemmän kuin aineellista vaurautta. Todellista menestystä mittaa se, miten hyvin tunnemme Jeesuksen Kristuksen ja kuinka lähellä Häntä elämme" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 181).

Siunausta!

Ps. "Nosta silmäsi ja katso siitä paikasta, missä olet, pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Sillä kaiken maan, jonka näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi. ... Nouse ja vaella maata pitkin ja poikin, sillä sinulle minä sen annan" (Jumala sanoi Aabrahamille kuolleenmeren länsipuolella, 1. Moos. 13:14-17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti