20151221

21.12.

Tätä blogia saa vapaasti jakaa eri kanavien kautta eteenpäin uusille ihmisille. Se löytyy: Kiehisenvuolija.blogspot.fi

Puoliltaöin oli mein mittarissa 9 astetta lämmintä. Olihan niitä lämpöasteita aamullakin puolisenkymmentä. Marja-Leena kävi hakemassa Emilian ja Danielin kotoa meille - Emilia jo ennätti soittaakin. Heillä on joululoma. Vanhemmat töissä. Minäkin nostin luuni seslongin pohjalta uuteen päivään heränneenä. Olinhan kyllä hereillä kun M-L lähti. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä - Emilia ja Danielkin mukana.

M-L tehnyt jouluun liittyviä valmisteluja.

Lähdin Danielin kanssa kylälle. Emilia jäi mummin kanssa kotiin hommailemaan. Kävimme ostamassa muutaman joulukukan. Veimme postiin mm. Salmen Paavolle muutaman kymmenen kappaleen lähetyksen - hänen pyytämiään - "Jumalalla on sinulle asiaa" -vihkosia. Se on hieno juttu, kun "syvämmessä" on halu tavoittaa ihmisiä evankeliumilla. Terveisiä vaan sinne Enontekiölle - jossa soisi pääsevänsä taas käymään, esim. suksimaan - vaikkapa suolle!
Kävimme Danielin kanssa viemässä joulukukan yhteen paikkaan. "Sattui" niin mukavasti, että Jumala oli sinne johdattanut - johdatus oli ilmeinen - yhden ihmisen, joka tuli sisään samalla oven avauksella kanssamme. Pianpa puhuin hänen kanssaan hengellisistä asioista - enkäpä ihan mistä tahansa, vaan siitä ytimestä, pelastuksesta. Niinpä tämä ihminen halusi avata sydämensä Jeesukselle. Omalla suullaan hän rukoili syntisen rukouksen. Siunasin häntä. Jumala on ajoituksen - mutta myös uusien alkujen - mestari. Ajelimme Danielin kanssa meille.

Denis oli käynyt meillä kahvit ryyppäämässä. Emilia oli siivonnut mummin kanssa. Hän oli poistanut pölyt minun palkinnoistani. Siitä Emilialle kiitokset!

Kävin heti uudestaan kylällä. Vein joululehden yhteen paikkaan - ei uskovaiseen. Vein myös luettavaa juuri äsken tänään syntisen rukouksen rukoilleelle ihmiselle. 

M-L laittoi tänään jouluisia valoja takapihan puolelle loistelemaan. 

Terhi-Marja kävi hakemassa lapset töistä tullessaan. 

Terolta on tullut tänään kuvia "kaukomailta", jossa ovat perheenä myös joulun ajan. On se tämä nykyajan välineistö sellaista.

Tultuani kylältä kirjoittelin naapureille joulutervehdykset. Kävin ne viemässä - 11 Kultalyhde -joululehteä ei-uskoville naapureille. Uskoville naapureille kortteja. Joulunaikana kannattaa lähestyä ihmisiä evankeliumilla, koskapa Jeesus haluaa pelastaa heidätkin. Rukouksin sitä kylvöä sitten kostutellen. 

Olin puhelinyhteydessä vaikeassa elämäntilanteessa olevaan ihmiseen. Sellaisissa tilanteissa kokee olevansa aika pieni. Mutta, niinhän sitä pitääkin olla, sillä auttaja voi olla ainoastaan Herra. Voi käydä niinkin, että saamme olla kanavana Hänen käytössään. Älä anna vähäpätöisyytesi olla esteenä olla Jumalan asialla!

Kävin 10.4 km "kävelynomaisella" lenkillä pimeänhämärällä urheilukentällä. 3 + 3 + 3 + 1 km jaksoissa. Hiljaisilla sellaisilla.

Kun tulin lenkiltä - klo 20 jälkeen - paistelin lettuja ja keittelin kahvia. Halullahan niitä söi - vaikkei kyllä pitäisi. M-L ei enää näin illalla ottanut.

Eihän siinä mittää. Sellaista se on ollut tämä kesäinen kaamospäivä joulua lähestyttäessä. + 5-6 astetta.

Joskopa pieni lainaus tähän jatkoksi:

"Tulevaisuuden kirkko on kuin tavaratalo, missä kysyntä määrää tarjonnan ja asiakas on kuningas" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, kesä 2011, s. 1).

Siunausta!

Ps. "Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät" (1. Moos. 1:27).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti