20151219

19.12.

Marja-Leena oli noussut ennen minua ja oli leipomassa kun nousin. Denis, Emilia ja Daniel olivat hakeneet meille - ja heille - joulukuusen. Toivat sen meille. Eivät kuitenkaan tulleet sisälle. Ulkona 1-2 astetta lämmintä. Linnut ahersivat syömäpuuhissa ikkunan takana. Niinpä minäkin söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia.

Setvin papereitani kirjoituspöydän reunalta. Tarpeettomat - joita oli runsaasti - heitin roskakoriin. Myös yhtä hyllyä tyhjentelin ja korjasin. Siinä menikin - tuossa paperien setvimisessä aikaa tuntitolkulla. Sitä kun on sellainen meikäläinen, että ei raatsisi juuri mitään heittää pois. Sitten kuitenkin voi tulla sellainen hetki, että on sitä helpompi tehdä. Pitäisi jatkaa samaa hommaa - siinä menee aikaa. Sen huomaa kun ympärilleen katsoo ns. työhuoneessa. Josko sitä vähän kerrallaan.

Samalla kun sytyttelin takkaan tulta, polttelin papereita - myös M-L:n aiemmin keräilemiä papereita tuolta enemmän niinkuin lastenhuoneen puolelta. Nekin - ilman muuta - piti vielä käydä läpi ja ottaa edes jotakin talteen. Lasten tuhertamia piirustuksia.

Söimme riisipuuroa - ja joululaulut soivat, sekä kynttilät - sähkö- ja elävät- loistivat.

M-L on tänään leiponut ja laittanut jouluruokia - laatikoita.

Kävin 8.3 km hiljaisella, "kävelynomaisella", lenkillä Tarvaalan suunnassa. Liukkaita paikkoja, mutta piikkilenkkareilla ei haitannut. 2-3 astetta lämmintä. Kävin tulopatkalla "Terheillä". Terhi-Marja, Emilia ja Daniel olivat kotona. Joulukuusi seisoi jo permannolla, mutta ei vielä koristeltuna. Emilia toi hänen ja Danielin tänään saamat koulutodistukset näytille. Olivat ihan hyvät todistukset.

Palasin lenkiltä 18.15 maissa. Denis oli soittanut, että Pietilän Paavo oli minuakin pyytänyt saunaan 18.30 maissa. Niinpä en kotona laittanutkaan kiuasta kuumenemaan, vaan ajelin Pietilälle, jossa mukava sauna odotteli kylpijöitä Lepikonrannassa. Saunapolun varteen Paavo laittoi kynttilälyhtyjä - varrenpäässä olevia - ainakin 15 kappaletta. Se oli tunnelmallinen punahohtoinen näky - kun kynttilät olivat punaisia. Saunan "kongi" oli myös mukavasti erilaisilla lampuilla valaistu - samoin sauna sisältä. Sellaista mukavaa hämärää, joka hyvin sopii saunomiseen. Lyhyesti sanottuna: sauna oli tunnelmallinen. Deniksen. Antin ja Paavon kanssa saunoimme. Löylyä piisasi. Vastakin oli - oikea jytky-sellainen. Mukava oli löylynoton välissä "vilvuutella" "kongilla" viileässä ulkoilmassa. Paavo kävi löylyjen jälkeen rakentamassaan "sammiossa", jossa oli elävä purovesi. Paljot kiitokset Paavolle - "lepikonrannan kylpijälle" - makoisista löylyistä! Ja on siinä vielä sekin, että vuolijakin pääsi jälleen kerran itseään parempaan seuraan saunomaan kunnon saunaan. Deniksen puhelimeen tuli kuva heiltä kotoa saunalle - siellä oli jo laitettu kynttilöitä kuuseen palamaan. Emilia ja Daniel siellä päässeet "äitsyn kää" kuusenkoristeluhommiin. 

Ajeltuano kotiin saunareissulta söin iltapalaa ja join teetä.

Siunausta!

Ps. "Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä" (Matt. 7:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti