20151211

11.12.

Se on Danielin päivä tänään. Heillä on kuuluisa kaima Raamatussa - jolla on myös oma kirja siellä. Daniel, profeetta, Jumalan mies. Minäkin tunnen ainaskii kaksi Tanelia - siis Danielia: Pienempi Daniel - tyttäremme poika - asustelee tuolla Majakosken rantamilla. Sydämelliset nimipäiväonnittelut sinne vielä täskii! Siinä on reipas miehenalku. Rukoilemme, että tästäkin Danielista tulee väkevä Jumalan mies. Toinen tuntemani Daniel - Daniil - asustelee tuolla vähän kauempana, "Uralin juurilla".

Syksyisen kesäiseltä näytti ulkona kun tähän päivään nousimme. Söimme vähän aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-Leena oli noussut jo aikaisemmin leipmaan. Hänellä(kin) kun niitä projekteja piisaa. 

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 rukoilijaa. Jonkin verran kutsuja - Valolassa, ti. 15.12. klo 18.30. olevaan "HYVÄILTA" -tilaisuuteen - lähti jakeluun siellä ja alakerrassa olleiden äiti-lapsipiiriläisten mukana. Sampossa oli eilen ilmoitus tilaisuudesta. Tuossa tämän jutun oikealla puolella infoa siitä. Tule mukaan!

Rukoushetken jälkeen ajelin kotiin. M-L oli neulomassa. Lähdimme heti Halpa-Halliin syömään jouluaterian noutopöydästä. Saimme siellä samaan pöytään valtakunnallisissa tehtävissä evankeliumintyön saralla toimivan avioparin. Ilo oli meidän puolellamme. Samalla reissulla kävimme muissakin paikoissa asioilla. Joulukorttejakin ostimme - kohtahan net pitää olla laitettuna, jos meinaa halvimmalla hinnalla. 

Palailtuamme kylältä sytyttelin takkaan tulen - mukava hakea liiteristä kuivia puita. Onhan niitä paljon kiitosaiheita menetetyn metsikön reunamilla asustelevilla, vaariskalla ja mummiskalla. On ainakin. Saisi muistaa olla paljon kiitollisempi. 

Nimipäiväsankari - Daniel - kävi isän kanssa meillä. Daniel jäi meille, kun isä meni käymään jossakin. Poika sai meiltä ison suklaapukin nimpparilahjaksi - samanlainen laitettiin hänen mukanaan mylös siskolikalle, että tulee iloinen mieli. Perheen naiset olivat menneet tyttökerhoon helluntairukoushuoneelle - toinen kerhonjohtajaksi ja toinen kerholaiseksi. Met Danielin kanssa höpöttelimme ja vähän "nahistelimmekin" sohvalla. Kun isä-Denis tuli, joimme kahvit. Ei siinä mittää.  

Kävin vanhan vaariskan happihypyllä urheilukentällä. Oli satanut juuri ohuen kerroksen lunta - kentän rata oli valkoinen. Se ei kuitenkaan mitenkään haitannut vaarin askellusta. + 2-3 astetta. Oikein mukava köpöttelysää. 10 km tuli meneskeltyä, km-ajoin: 8.15., 8.22., 7.56., 8.09., 7.51., 7.31., 6.49., 6.57., 6.27., 5.45.

Palattuani lenkiltä, oli M-L laittanut saunan lämmite. Kohtapa olimmekin saunanlöylyissä - ja pian löylynlyömiä. 

Iltapalaa ja teetä - ja jouluvalot, ynnä kynttilä palelivat tunnelmallisesti. Tänään olimme velimiehen kanssa puhelinyhteydessä huomenna olevien äidin hautajaisten tiimoilta. 

Olisihan sitä monenlaista kirjoittelemista, mutta josko joskus, jos silloinkaan. Ken kulkee, hän näkee, kirjoittanut Matias Shikondomporo. 

No, josko sitä lainausta:

"YHTEENVETO

Tämän kirjan alussa kysyimme, miksi Raamatussa puhutaan niin paljon rahasta - yli 2350 jakeen verran. Herra tiesi, että tapamme käyttää varoja osaltaan määrittelisi sen, miten läheisessä suhteessä Häneen elämme. Hän halusi antaa meille ohjeet rahankäyttöön, jotta voisimme olla uskollisia tällä käytännönläheisellä elämänalueella.
_______________________________________________________________________

Parannuksenteon on tapahduttava sydämessä, mielessä ja kukkarossa. Martti Luther.
_______________________________________________________________________

Perustavanlaatuinen totuus, joka meidän tulee ymmärtää, on se, että Jumala on säilyttänyt itsellään vastuun kaiken omistajana, tapahtumien hallitsijana ja tarpeiden täyttäjänä. Meitä ei ole tarkoitettu kantamaan näitä vastuita. Herra on kuitenkin luovuttanut joitakin tärkeitä tehtäviä meille ja asettanut meidät taloutensa hoitajiksi" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 185).

Siunausta!

Ps. "Näin sanoo Herra Sebaot: Minä kiivailen Siionin puolesta suurella kiivaudella, suurella vihalla minä sen puolesta kiivailen. Näin sanoo Herra: Minä käännyn jälleen Siionin puoleen ja tulen asumaan Jerusalemin keskelle, ja Jerusalemia kutsutaan Uskolliseksi kaupungiksi; ja Herran Sebaotin vuorta Pyhäksi vuoreksi. ... Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, minä olen vapauttava kansani auringon nousun maasta ja laskun maasta. ja minä tuon heidät asumaan Jerusalemin keskelle. Ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa, uskollinen ja vanhurskas" (Sak. 8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti