20151225

25.12.

Taisin heräillä olohuoneen lattialla - jossa Marja-Leenan kanssa nukuimme - Milenan pienten jalkojen tepsutukseen. M-L oli jo noussut aikaisemmin. Helmi-koira oli hänen paikallaan peiton alla nukkumassa kun housin. Tosin en sitä itse huomannut, vaan Daniel, joka sanoi, että mikäs tuossa nukkuu. Minäkin siitä ylös. Aamukahvia ja kinkkuvoileipää otettuani, lähdin käymään Joulukirkossa, joka oli Vapaakirkossa Vapaa- ja Helluntaiseurakunnan järjestämänä. Mäkelän Pekka - Vapiksen pastori - johteli ja puhui aluksi. Turusen Mika - Helluntain pastori - puhui. Rautasen Jussi säesteli yhteislaulut. Ahon Maju toimi esilaulajana.

Palattuani kotiin olivatkin kahvit keitetyt. Kynttilät kuusessa ja muualla paloivat. Timo ja Pia pelasivat Dominoa. M-L hääräili tarjoiluiden kimpussa. Mirolla ja Danielilla oli omat hommansa. Kuten Milenallakin. Timo, Pia, Miro, Milena ja Daniel olivat meillä yötä.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Milka - joka oli heillä yötä - tulivat myös meille. Alkoivat jotakin peliä hekin - lisättynä Mirolla ja Danielilla  - pelaamaan. Sellaista mukavaa tunnelmaa.

Timon kanssa menimme kylälle, urheilukentälle, lenkille. Denis oli käynyt jo aiemmin. Kenttä oli aivan sula - niinkuin lumet olivat hävinneet kaikki muualtakin. Hyvin lämpöasteita ja kosteaa. Lenkin aikanakin satoi jossain vaiheessa. 8 km lenkin taitoimme, km-ajoin 7.25. - 7.52. Minä koetin "kävelynomaisesti". 

Kentältä jo soitin M-L:lle ja pyysin laittamaan "hikimajan" lämmite. Niinpä sitten jonkinajan kuluttua pääsimme lauteille Timon ja Danielin kanssa. 

Söimme herkullisen jouluaterian. ison pöyvvän ympärillä. Kun jokin hetki oli kulunut, oli pöytä katettu juustotarjottimilla, kahvilla, glögillä, sun muilla herkuilla. Olivathan net vatsat tiukilla.

Porukat alkoivat kasailla tavaroitaan ja saamiaan lahjoja, sekä kanniskella niitä autoihinsa. Milenalla oli täällä oma häkkisänkynsä mukana - siihen ja syöttötuoliin tarvittiinkin peräkärry.  

Tässä illalla tuli puheeksi ne aatonaattona kadonneet autonavaimet. Terhi-Marja tuli eteisestä ja kiikutti niitä avaimia kädessään - olivat olleet minun hupparin taskussa eteisen naulakossa. Viime yönä rukoilin, että avaimet löytyisivät tänään. Kiitos rukousvastauksesta!

Ennen kuin väki lähti, pidimme yhteisen rukoushetken. "Terheillä" on vielä pakkailemista tänään, kun anivarhain lähtevät Venäjälle, Deniksen perhekuntalaisten luo jouluista aikaa viettämään - vaikka siellä vähän myöhemmin joulu onkin. 

Meillä tuli hiljaista - mutta jouluista oli edelleen. Olihan se ilo, että järjestyi tällainen yhteinen joulu taas. Mukava kun perhekunnassa on hyvä yhteishenki, eikä sellainen erilleen pyrkivä. Kiitämme Jumalaa tästäkin joulusta ja toinen toisistamme!

Radio Deistä kuului Elävävesi -kuoron joulukonsertti, Seinäjoen Helluntaiseurakunnasta.

"Hengellinen taistelumme

Raamatun mukaan maailma on edelleen "Pahan vallassa", 1 Joh 1:9.
"Tämän maailman ruhtinas" pitää kansakuntia otteessaan hänelle myönnetyn mandaatin kautta. Kun saatana kiusasi Jeesusta erämaassa, oli hänellä valta tarjota hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loisto, jos hän olisi kumartanut häntä, Matt. 4:8-9. Jumala on sallinut pahan hallita tietyn ajan maailman historiassa. Hän itse tuomioidensa kautta tulee päättämään tämän ajanjakson. Kun tänään rukoilemme hallitusmiesten ja esivallan puolesta, emme rukoile vain ihmisten ja politiikan puolesta, vaan rukoilemme näiden puolestasiksi, että ne voivat olla joko pimeyden voimien, tai Jumalan Hengen (ja tahdon) vaikuttamia. Normaalimpaa on, että ne ovat pimeyden voimien inspiroimia, mutta seurakunta voi parhaimmillaan muuttaa tilanteen. Tässä hengellisessä todellisuudessa emme voi ajatella, että saatana kunnioittaisi jotain kahden regimentin oppia, vaan hengellinen todellisuus lävistää todellisuuden kaikki kerrokset. Näin myös eduskunnassa istuu ihmisiä, joista toiset ovat enemmän Jumalan Hengen ja Sanan vaikuttamia kuin toiset. Yksittäiset poliittiset päätökset voivat olla enemmän tai vähemmän Jumalan tahdon mukaisia, mutta tässä ei ole kyse puoluepolitiikasta, vaan siitä, missä suhteessa mikäkin päätös on Jumalan Sanassa ilmaistuun tahtoon. Esirukouksen kautta voimme vaikuttaa hengelliseen todellisuuteen vastustamalla pimeyden voimia ja murtamalla niiden otteen yhteiskunnassa. Kirkkohistoriassa on monia esimerkkejä tällaisista hengellisistä herätyksistä ja niitä seuraavista yhteiskunnallisista muutoksista ja kokonaisia paikkakuntia tervehdyttävistä uudistuksista. Meillä Suomessakin olemme nähneet tällaisia" (Esirukoilijoiden ystäväkirje, syksy 2011, s. 2)

Siunausta!

Ps. "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti" (1. Kor. 2:14).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti