20200110

10.1.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut vielä tässäkin Pekka Ruposelle, entiselle kotikylällemme, Palojoensuuhun, Enontekiölle, eilen olleen syntymäpäivän johdosta!

Sitä oli 7 maissa 4.7 astetta pakkasella. Ja Perjantaki. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viemässä 8:ksi Danielin ja Emilian kouluun. Kuu, se oli kyllä hienon näköinen ja taivas selkiä. 

Rukousta. Joulukuusi on vielä sisällä - vaikka Loppiainen on jo takana. Kynttilät loistivat ja kyntteliköissä.

Kahvia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L leipoi.

Hain Danielin koulusta klo 12.

Kävimme kylällä. Pistäydyimme - no, istuim,mehan met siellä kuiten jonkin aikaa, kun pöytään tuli tuttu mies - syömässä Halpa-Hallissa. Sitten M-L kävi kaupassa ja minä hain Emilian koulusta 14.

M-L laitteli illaksi tarjoiluja ja ruokia huomiseksi. Minä menin käymään Summassaaren kuntoportailla. Katsastamassa, ovatko net sulat. Olivat melkolailla. Tero vain kyseli, että ovatko. Samalla reissulla ajelin urheilukentälle 10 km kävelylenkille. Kenttä oli samanlaisessa olotilassa - osa eritäin kovasti jäässä ja lumessa, osa sulaa, mutta "hallavaa". 3-4 astetta pakkasella. Tuuli viileä. Mutta se kuu! Se oli hienonnäköinen! Pyöreä ja kirkas. Taivaankappale, jonka Jumala loi valaisemaan yötä, niinkuin Raamatussa sanotaan.

Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa tulivat meille ennen 20.Jutusteltiin. Juotiin kahvia, teetä, mehua, maitoa - kuka mitäkin - ja syötiin M-L:n tekemiä pizzoja. Ja maistuivat. Teron kanssa käytiin kuumassa saunassa hikoilemassa. Ja sehän on mukavata.

"Jumalan tärkeysjärjestyksen mukaan perhe tulee ensimmäisenä. Se, joka on hyvä kristitty kotona, on hyvä kristitty muuallakin. Se, mitä todella olemme, paljastuu salassa, läheisimmissä suhteissamme" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 62).

Siunausta!

Ps. "Jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata" (2. Tim. 2:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti