20200111

11.1.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Hokkasen Karille, "kotipalkisille", Liimataisen karille, kannonkoskelle, ynnä kaikille tuntemilleni ja tuntemattomille Kareille!

Jos "meijjän äet" - äitimme - olisi elossa, olisi hän eilen täyttänyt 95 v. Hän kuoli viitisen vuotta sitten.

Eipä siinä.

Ei noustu kovin aikaisin. 3.1 miinuksella nousun aikaan. Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa olivat meillä edellisen yön. Luin Jesajan kirjaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, yms.

Kävimme Summassaaren kuntoportailla - Tero, Mari, Aaro, Eelis, ja minä. 3 kertaa hiljaa kävelin ylös ja alas. Toiset enemmän. Aaro rikkoi isä-Teron aiemmin juokseman ajan - vaikka hieman oli portaissa liukkautta. Pari sekuntia nopeampi oli hänen aikansa. Mari, Aaro ja Eelis tulivat sieltä juosten kotiin. Ei kuitenkaan Tampereelle, vaan meille. Daniel ja Nooa olivat Kusiaismäessä laskemassa liukumäkeä.

Söimme M-L:n laittamat todella hyvät ruuat.

17 maissa menimme Emilian 14 v synttäreille, heille. Siellä oli meitä: Timo, Pia, Milena ja Minja, Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa, Denis, Terhi-Marja, Emilia ja Daniel, mummi-Marja-Leena ja vaari-Houko. Tarjoilut olivat viimeisen päälle. Ei puuttunut sortteja. VHH-tarjoiluakin oli runsaasti. Lauloimme Emilialle. Vuorotellen sanoimme myös hyviä asioita Emiliasta. Denis lämmitti saunan. Hänen, Teron ja Timon kanssa löylyttelimme hyvissä löylyissä neljisin. Rukoilimmekin hetken yhdessä. 21 maissa lähdimme M-L:n kanssa kotiin. Satoi lunta.

Laitoin tulen takkaan.

Pian tulivat "Terotkin" synttäreiltä meille. Nooa oli jäänyt "Terheille", mutta hänkin tuli Danielin kanssa olemaan meille yöksi.

Näinhän sitä tätä lauantaita eleltiin.

"Ole uskollinen Jumalalle

Meidän on oltava uskollisia Jumalalle. Jokainen on sitoutunut johonkin ja omistautunut jollekin asialle. Joku tavoittelee rahaa, toinen valtaa. Jotkut elävät etsiäkseen nautintoa ja toiset ovat pelihimon kourissa. Mikä tahansa tuo asia onkaan, jokaisella on jokin asia, jonka tähden hän elää. Meidän kristittyjen tulisi kuitenkin ensimmäiseksi olla uskollisia Jumalalle. Meidän tulisi etsiä Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttaan. Meidän tulisi rakastaa Jumalaa ja seurata Häntä koko sydämestämme, sielustamme ja mielestämme. Kun teemme niin, Jumala auttaa meitä, ettemme joudu kiusaaukseen. Jos Jumala ei ole elämämme keskipisteenä, joudumme Jumalan sallimiin koetuksiin ja perkeleen kiusauksiin" (Yonggi Cho, Rukouskoulussa Jeesuksen kanssa, Kuva ja sana 1992, s. 98).

Siunausta!

Ps. "Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä" (1. Kor. 3:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti