20200105

5.1.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltäpäin Huttusen Lealle, Haminan Pyhältöön ja Lampisen Leealle, sekä Paanansen Lealle, Saarijärven salomaille!

On taasen sunnuntai... Ylösnousun aikoihin 7.4 pakkasella. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Taivaanranta punerteli.

Naapuri meni kyydissämme Vapaakirkkoon kun menimme 10:ksi helluntairukoushuoneelle Rukoushetkeen. 8 henkilöä.

11 alkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla. Arto Riihinen johti ja puhui. Kaksi ihmistä, jotka siunattiin seurakuntaan, käyttivät puheenvuoron. Hannu-Heikki hyppönen saarnasi. Yhteislauluja. Vietimme Ehtoollista. Kokouksen jälkeen alakerrassa lähetyskahvit.

Tullessamme kotiin paisteli aurinkokin.

Seurailin Tour de Ski´n viimeistä osakilpailua, loppunousua.

Ruokaa ja kahvia. 

Laitoin tulet takkaan.

Lueskelin kirjaa.

Poljeskelin stepperiä 30 + 30 min. Parin minuutin tauolla. Sen aikana Emilia soitti, että tulenko saunaan.

8:ksi - heti polkemisen jälkeen hikisenä - menimme M-L:n kanssa sinne. Deniksen kanssa saunottiin.

Kotona iltapalaa ja teetä.

"...Nuo uskolliset kristityt ovat niiden joukossa, jotka "eivät ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti" (Ilm. 12:11). He ovat tehneet päätöksen ottaa ristinsä tietäen, että se merkitsee kuolemaa - ei vain kuolemaa itselle, vaan seurauksena saattaa olla myös fyysinen kuolema. Entä me? Mitä me olemme valmiita kärsimään Kristuksen tähden?

Meidän ristiimme ei kenties kuulu vankeus, lyönnit tai kuolema evankeliumin tähden. Todennäköisesti joudumme kuitenkin kohtaamaan pilkkaa ja meitä pidetään ahdasmielisinä. Maailma julistaa jatkuvasti, että taivaaseen johtaa monia teitä - jos taivasta edes on olemassa. Tällaisina aikoina meidän pitää rohkaista mielemme vainottujen veljiemme esimerkin tähden, emmekä saa hävetä evankeliumia (Room. 1:16-17). Muista, että yrityksemme laajentaa Jumalan valtakuntaa saa aikaan pimeyden voimien vastareaktion. Ellemme julista evankeliumia Jeesuksen käskyn mukaisesti, emme koe vastustusta, eikä meitä myöskään vainota.

Kun kuulen uskovia pidätettävän, vangittavan, raiskattavan, ryöstettävän tai surmattavan, minussa nousee viha. Totuus kuitenkin on, ettei tämä maailma tule olemaan lempeä niille, jotka ovat kieltäneet itsensä ja ottaneet ristinsä; niille, jotka rakastavat ja palvovat Jeesusta ja ovat antaneet elämänsä Hänelle. Saatana ei voi voittaa Jeesusta ja siksi viimeiset kaksituhatta vuotta se on hyökännyt Jeesuksen seuraajien kimppuun (Ilm. 12:17). Mitä lähempänä olet Jeesusta, sitä lähempänä olet vainon tulta" (Greg Musselman ja Trevor Lund, Lähemmäksi tulta, Vainotun seurakunnan opetuksia, Stefanus-Lähetys, Marttyyrien Ääni 2014, s. 134 -135).

Siunausta!

Ps. "Toiset ovat antaneet kiduttaa itseään eivätkä ole ottaneet vastaan vapautusta, että saisivat paremman ylösnousemuksen; toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta; heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä - he, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle -; he ovat harhailleet erämaissa ja vuorilla ja luolissa ja maakuopissa" (Hebr. 11:35-38).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti