20200123

23.1.

5.1 astetta miinuksella 7 maissa. Tiputtelin kahvit ja otin sen kanssa vähän aamupalaa. Luin Jesajan kirjaa.

Kävin viemässä koulukkaat, Emilian ja Danielin kouluihinsa. 

Rukousta. Torkkumista.

Marja-Leena kävi kylällä kauppa-asioilla. Minä otin joulukuusen pois ja laitoin takkaan palamaan muun lämmityksen yhteydessä. Eli, ei enää seiso kuusi permannolla, mutta silti on ihan hauska olla.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin tavoittamassa Emiliaa koulusta kotiin, mutta olikin jäämässä kylälle.

Kävin hakemassa Danielin koulusta. Samalla kävimme hakemassa hänen koulukaverinsa lasketteluvälineet hänen kotoaan. M-L lähti kävelemään ennenkuin lähdin koulukeikalle. Nousi sitten kyytiin kun tulimme koulultapäin. Daniel kävi vielä hakemassa laskettelutarvikkeet kotoaan. veimme kaverukset Paavonrinteeseen laskettelemaan ja tulimme kotiin.

Kävin urheilukentällä 10 km kävelylenkillä. Maa oli nyt valkoinen, sillä oli satanut - ja satoi koko ajan - lunta. Mukava tunnelma olla hämärällä kentällä kun ympärillä oli valkoista ja lunta sateli naamaan. 

Vähänkahvia. M-L neuloi.

Jerusalemissa on vietetty Auschvitzin vapauttamisen 75 v muistojuhlaa. Muistetaan Israelia rukouksin - siunataan, niinkuin Raamattu kehottaa.

Huomasimme tänään, että Parikkalaankin on perustettu uusi luterilainen seurakunta, joka haluaa Lähetyshiippakunnan seurakunnaksi. Perusteena perustamiselle ovat Kirkolliskokouksen päätökset - luopuminen Jumalan Sanasta. Tämä ilmiö tulee suuresti lisääntymään.

"Ei ole kirkkautta ilman ristiä. me haluamme kirkkauden, mutta sillä on hintansa: meidän elämämme" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 173).

Siunausta!

Ps. "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua" (Luuk. 9:23). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti