20200129

29.1.

Tänä aamuna ei noustu kellonsoittoon. Emilia ja Daniel eivät menneet kouluun kun olivat kipeinä. 0.9 astetta "lussalla" nousun aikoihin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa kylältä kebabit ranskalaisilla Emilialle ja Danielille, jotka kotona sairastavat.

Tein "maanläheisen julisteen" - kutsun - koskien SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteistä rukousiltaa, joka on Kansakoululla, Karhumäentie 11, pe. 28.2. klo 18, teemalla: "Lähestykää Jumalaa, niin Hän lähestyy teitä". M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Ruokaa ja kahvia.

M-L leipoi ja valmistautui jo sunnuntain lähetyslounaaseen seurakunnassa.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa.

18:ksi menin Opetuslapseuskouluun One Way-seurakuntaan. Kaksi opetusta ja kahvit välissä.

Laitoin "koulusta"  tultuani takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

Jatkoa eilen aloittamaani kirjoitukseen, joka on lainaus alla olevasta lehdestä:

"Onko tie kadonnut?

  Luin hiljattain lyhyen kuvauksen alkuseurakunnan elämästä. Siihen aikaan heitä kutsuttiin "Sen tien vaeltajiksi." Tähän viittaa Paavali mm. Apostolien teoissa 22:4.

  "Minä kiivailin Jumalan puolesta, niin kuin te kaikki tänä päivänä kiivailette. Ja minä vainosin tätä tietä aina kuolemaan asti, sitoen ja heittäen vankeuteen sekä miehiä että naisia..."

  Liikkeen synty oli vaatimaton. 2000 vuotta sitten Rooman valtakunnan syrjäisessä kylässä tämän liikkeen perustaja syntyi seimeen eläinten keskellä.

  Kolmekymmentä vuotta myöhemmin hän laski seurakuntansa perustuksen arveluttavan kalastajaryhmän varaan.

  Muutamassa vuodessa Hänen seuraajansa saivat kutsunimeksen Sen tien vaeltajat.

  Huomattavan lyhyessä ajassa ryhmästä muodostui maailman vaikutusvaltaisin uskonnollinen liike.

  Kahden vuosituhannen aikana liike on vaikuttanut syvästi ihmiskunnan kulttuuriin, taiteisiin, tieteeseen, kirjallisuuteen, politiikkaan, hyväntekeväisyyteen.

  Vastoin kaikkia ennakkoluuloja tuo yhteiskunnan alhaisista kerroksista koostuva ryhmä hämmästytti maailman.

  Sen perustajasta on kirjoitettu enemmän kirjoja, sepitetty enemmän lauluja, kirjoitettu enemmän runoja, kuin kenestäkään muusta kuuluisuudesta. Hänestä on enemmän saarnattu, puhuttu, palvottu, rukoiltu, etsitty, tutkittu kuin ketään muuta henkilöä historiassa"
(Hannu Haukka, Pääkirjoitus, Itäportti, Kristillisen medialähetystyön erikoislehti, Tammikuu 2020 s. 3).

Jatkan lainausta, jHs. huomenna.

Siunausta!

Ps. "Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille ("miesten kanssa makaavien miesten", Suomen ev. lut. kirkon kirkolliskokouksen vuonna 1992 käyttöön ottama suomennos) ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan autuaan Jumalan evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu" (1. Tim 1:8-10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti