20200113

13.1.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelumme Lerhtomäen Teemulle!

1.9 astetta miinuksella noustessani maanantaihin. Vanhan sanonnan mukaan joulua viedään tänään pois - se kun on Nuutin päivä. Ei ainakaan joulukuusta meiltä vielä viety.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viepäsemässä Emilian kouluun.

Lisää kahvia. Lääkäri soitti koekiden tuloksia. Muuten hyviä, mutta pitkäaikaissokeri oli korkealla. Siihen voi(si) vaikuttaa ruokavaliolla. Sitä olen taas vuodenvaihteen jälkeen tehnytkin. Suurinosa diabeetikoista voisi vaikutta ruokavaliolla sairauteensa. On tietenkin monia syitä, miksi ei kuitenkaan aina voi niin tehdä - sen lisäksi, että ei jaksa noudattaa sellaista ruokavaliota.

Kävin viemässä Danielin kouluun 9:ksi.

Luin Jesajan kirjaa. Marja-Leeba luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelin Korpikylälle, Mäkisen Tapanille. Jutustelimme ja kahvistelimme. Sinne ajeli kylään myös toinen mies - Tapanin entinen savottakaveri. Siinäpä oli taas Jumalan järjestämä ajoitus. Sain todistaa ja puhua hengellisistä asioista. Myös antaa hänelle kirjoittamani vihkonen: Jumalalla on sinulle asiaa. On hyvä, jos on aina mukana jotain "kättä pitempää". Rukoilimme myös Tapanin kanssa.

14:ksi ajelin keskustaan. Hain Emilian koulusta. Hänen koulukaverinsa tuli kyydissämme. Haimme Danielin myös 14 jälkeen koulusta.

Ruokaa ja kahvia.

Luin vähän kirjaa - vetäisi uneen.

Laitoin tulen takkaan. M-L neuloi.

Harrastin sisäliikuntaa: Nostin sykettä ja "laskin" hikeä polkemalla stepperiä 4 x 15 min. n. 2 min. tauoilla.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Olemme aina valmiit saarnaamaan, lukemaan kirjoja tai tekemään työtä Jumalalle. Mutta kun on kyse rukouselämästä, huomaamme, että meidän "vanha minämme" lipsuu pois siitä. Meidän tulisi voittaa taipumuksemme vältellä rukoukseen antautumista. Meidän pitäisi hiljentää kaikki muut äänet, jotka houkuttelevat meitä luopumaan hengellisestä etsinnästämme. Meidän tarvitsee vihkiä aikaamme hartaaseen rukoukseen (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 174. 175).

Ps. "Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee" (Sef.3:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti