20200126

26.1.

Timo Soini oli kirjoittanut hyvän blogikirjoituksen tänään, otsikolla: 

"Sanan- ja uskonnonvapautta ei saa rajoittaa" 
(Ploki Timo Soini, 26.1.2020). 

Siitä lainaan tähän osan:

"Parasta sanan- ja uskonnonvapauden puolustamista on niiden harjoittaminen. Päivittäin. Pelotta. ...

Käyttämättömät oikeudet ovat pian entisiä oikeuksia. ...

Suomessa Raamattu ei ole kielletty kirja, eikä sensuroitu kirja. Sitä saa vapaasti siteerata, lukea ja levittää. ...

Päivi Räsänen on korvaamattoman tärkeä kansanedustaja Eduskunnassa. Hän pitää yllä kansakunnan omaatuntoa uskonnonvapaudessa käyttämällä sitä. ...

En ole yhdenkään piispan tai ministerin muista satraapeista puhumattakaan kuullut puolustavan Päivi Räsäsen uskonnonvapautta.

Se kertoo esivallasta, jonka puolesta kirkoissa rukoillaan."

Näin Timo Soini. Voitko yhtyä tekstiin?

Samaan aihepiiriin liittyen pyydän lukemaan - ja sen jälkeen rukoilemaan asian puolesta - tästä blogistani: Kiehisen Vuolijan Blogi (Kiehisenvuolija.blogspot.com) seuraavat kyseisten päivien kohdalta löytyvät kirjoitukset:

20.12.2019: 
SEURAKUNTIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ VOI RIKKOUTUA SYNNIN SUOSIMISEN TÄHDEN.

13.1.2020: 
SAARIJÄRVELLÄ TARVITAAN "NÄKÖNSÄ SAAMISTA".

19.1.2020: 
SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN KIRKKONEUVOSTOLLE

22.1.2020: 
SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA "LEIKKII TULELLA".

Tänään elelemme Sunnuntaissa. Nousun aikaan uuteen päivään oli miinuksella 2.3 astetta. Lunta oli "hutkauttanut" paksun kerroksen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin jesajan kirjaa.

Ennenkuin lähdimme Marja-leenan kanssa helluntairukoushuoneelle, ennätimme hieman seurata Pohjoiskalotin Rukouskonferenssin tilaisuutta TV7:sta netin kautta, Kolarista.

Menimme rukoushuoneelle klo 10 alkaneeseen Rukoushetkeen, joka on aina sunnuntaisin ennen Sunnuntaijuhlan alkua. Haimme Salmen mukaan. 5 henkeä.

Klo 11 alkoi Sunnuntaijuhla, jossa oli hyvin väkeä. Sen johteli Jouko Reenilä. Tilaisuudessa oli vierailijoita marttyyrien ääni-järjestöstä. Se on kansainvälinen järjestö, jonka on perustanut Richardt Wurmbrand. Marttyyrien Ääni-Suomen toiminnanjohtaja, Hannu Lahtinen puhui ja esitteli järjestön työtä. Petri Nuotio, samasta järjestöstä, vastasi musiikista. Oli koskettava tilaisuus. Meidän tulee muistaa vainottuja veljiämme ja sisariamme rukouksin. Voimme muistaa heitä myös muullatavoin. Kun rukoilemme, koemme johdatusta. Esim. Marttyyrien Ääni-järjestöstä, sekä Open Doors-järjestöstä - joka myös tekee työtä vainottujen kristittyjen parissa - voimme saada apua ja tietoa. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu lähetystyön hyväksi.

Tulimme kaupan kautta kotiin. Ennätimme katsomaan loppua Pohjoiskalotin Rukouskonferenssin viimeisestä tilaisuudesta TV7:sta, netin kautta.

Seurasin hiindon "maailmancuppia".

Söimme. 

Kävin lumisella urheilukentällä 10 km lumessakävelyllä. Aikalailla oli tullut lunta edellisenä yönä. Pakkasta n. 6 astetta.

Kotiuduttuani laitoin tulen takkaan.

M-L oli lenkkini aikana paistanut kookosjauholettuja. kermavaahdon, mansikoiden ja kahvin kanssa niitä laitoin menemään "ääntä kohti".

Varasin lipun Onnibussiin huomiseksi Helsingistä Jyväskylään. Järvisen paavo ja sari pyysivät mukaan suoraan esirukousohjelmaan TV7:aan, rukoilemaan kanssaan ihmisten lähettämien rukousaiheiden puolesta. Ohjelma tulee huomenillalla. Omalla autolla on tarkoitusmennä Jyväskylään, että pääsen sieltä yöllä ajelemaan kotiin. Jyväskylästä Helsinkiin pääsen Paavon ja Sarin kyydissä.

"Kuinka paljon voisikaan tapahtua, jos antaisimme tilaa Pyhälle Hengelle!" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 111).

Siunausta!

Ps. "Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee" (Sef. 3:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti