20200210

10.2.

"PYHITÄ HEIDÄT TOTUUDESSA; SINUN SANASI ON TOTUUS"

(JOH. 17:17)

Otsikon katkelma ei ole kenen tahansa suusta lähtenyt. Se on osa Jeesuksen rukousta vähän ennen Hänen kärsimistään ja ristillä tapahtunutta kuolemaansa, jossa syntimme sovitettiin.

Jeesus rukoilee tässä opetuslastensa puolesta; niiden, jotka uskoivat Häneen henkilökohtaisena pelastajanaan. Otsikon mukainen asia - pyhittäminen - voi toteutua ihmisen elämässä vain Jeesuksen ristintyön ja ylösnousemisen kautta, kun ihminen ottaa sen vastaan omaan elämäänsä:

"Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi"
(1. Kor. 1:30).

"Pyhitä heidät totuudessa". "Pyhitä" tarkoittaa: erottaa pyhään käyttöön, vihkiä, pyhittää. Jumala pyhittää; erottaa pyhään käyttöön, vihkii omaan käyttöönsä, Jeesukseen uskovan ihmisen. Tämä voi tapahtua vain Jumalan Sanan totuuden mukaan. Minkään muun asian kautta se ei voi tapahtua. Psalmeista voimme lukea Jumalan sanasta:

"Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti"
(Ps. 119:160).

Koska Jumalan Sana on sellainen, kuin olemme juuri lukeneet, on meidän suhtauduttava siihen sellaisena. Jumalan Sanaa ei saa muuttaa.

Tänään juuri rukoilimme rukoushetkessämme vaimoni, Marja-Leenan kanssa, Kiinan puolesta. Kiinan hallitus nimittäin suunnittelee Raamatun muuttamista maansa sosialismiin paremmin sopivaksi. Meidän ei kuitenkaan tarvitse hakea esimerkkejä näin kaukaa. Ei tarvitse olla kyseessä uudelleen kirjoitettu Raamattu, kun voidaan syyllistyä samaan asiaan. Tulkitsemme sitä vain väärällä tavalla, se riittää Jumalan Sanan vesittämiseksi. Näinhän nyt laajasti - yhä lisääntyvästi - tapahtuu. Niin tapahtuu täällä meidänkin kotikaupungissamme, Saarijärvellä. Räikeä esimerkki siitä on tännekin "kotiutunut" ilmiö/asia. Tarkoitan sitä, että Saarijärven seurakuntaan valittiin seurakuntapastori, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa. Eikö silloin olla rikkomassa sitä, mitä Jeesus rukouksessaan sanoi: "Sinun Sanasi on totuus?" Psalmissa vielä tämä vahvistetaan: "Sinun Sanasi on kokonansa totuus."

KUN TUTUSTUT JUMALAN SANAAN, MITÄ SE SANOO SAMAA SUKUPUOLTA OLEVIEN SUHTEISTA, NIIN HUOMAAT, ETTÄ SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA ON HYVÄKSYNYT SYNNISSÄ ELÄMISEN MUODON KESKUUTEENSA. VOIT LUKEA ASIASTA TÄSSÄ BLOGISSA
2.2.2020.
OLEVAN KIRJOITUKSEN KAUTTA.

Meidän on suhtauduttava Jumalan Sanaan niin, että se on Jumalan Sanaa, jonka pohjalta Hän toimii. Sen pohjalta meidänkin tulee elää. On majesteettirikos Jumalaa kohtaan hyljätä Hänen Sanansa selkeä opetus ja omaksua elämäänsä ihmismielipide; valhe.

Otan tähän vielä esille yhden luvun Raamatusta. Se on otsikoitu: Jumalan tahdon mukainen elämä:

Sitten vielä, veljet, me pyydämme teitä ja kehoitamme Herrassa Jeesuksessa, että te, niinkuin olette meiltä oppineet, miten teidän tulee vaeltaa ja olla Jumalalle otolliset, niinkuin vaellattekin, siinä yhä enemmän varttuisitte. Tiedättehän, mitkä käskyt me olemme Herran Jeesuksen kautta teille antaneet. Sillä tämä on Jumalan tahto,
teidän pyhityksenne,
että kartatte haureutta,
että kukin tietää ottaa oman vaimon pyhyydessä ja kunniassa, ...
... Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen,
vaan pyhitykseen.
Joka nämä hylkää, ei hylkää ihmistä, vaan Jumalan, joka myös antaa Pyhän Henkensä teihin"
(1. Tess. 4:1-4, 7-8).

Onhan meidän uskallettava sanoa - koska Jumalan Sana niin sanoo - että kaikki muut,yhteiselämän muodot parisuhteessa, paitsi avioliitto, ovat haureudessa elämistä. Jumala ei siunaa muunlaista ajatusta. Totuus - Jumalan sana - ei pala tulessakaan. Totellessamme - uskoessamme - Jumalan Sanaa, tottelemme Jumalaa. Silloin jalkamme seisovat tukevasti lujemmalla pohjalla kuin kalliolla.

Kutsun meitä kaikkia palaamaan Sanaan - hylkäämään Sanan vastaiset asiat! Älä laita Sanaa syrjään, vaan ojenna elämäsi sen mukaan! Se kestää ajassa ja iankaikkisuudessa.

Tänään tulleessa Sana Jerusalemista-lehdessä oli Jani Salokankaan hyvä kirjoitus, josta lainaan osan:

"ROHKEA ÄÄNI

Kristityn rohkeus on halua sanoa ja tehdä asiat oikein maallisista kustannuksista riippumatta. Vaatii rohkeutta seistä Jumalan sanan takana näinä aikoina, jolloin Raamatun sanoman arvo on merkitty suurilla punaisilla alennustarraprosenteilla. Mihin kallisarvoinen sanoma on hiljennyt? Onko äänemme kadonnut "kehityksen" metsään?

Yhteiskuntamme kertoo sinulle ja minulle: ole normaali ja mukaudu. Sovi joukkoon, pysy lestissä, älä erotu. Kävele niinkuin muut, pukeudu niinkuin muut, puhu niinkuin muut, ajattele niinkuin muut. Yhteiskuntamme haluaa neutralisoida Jumalallisen rohkeuden elämästäsi pois.

Tästä syystä kristittyjen keskuutreen on pesiytynyt uusi "rohkeuden" muoto. Tämä "rohkeus" on sellaista, joka kertoo vain totuudet, jotka ovat turvallista kertoa. Tämä ei ole rohkeutta, vaan strategista pelkuruutta. On viisautta olla hiljaa oikeassa paikassa, mutta hiljaisuus on myös pelkuruuden merkki silloin, kun sanoman olisi pitänyt kuulua. Usko tulee sanan kuulemisesta.

Ääni aiheuttaa värähtelyä. Se rikkoo hiljaisuuden. Se ei piilota nuottiaan. Tarvitsemme ajassamme lisää rohkeita ja raikkaita Jumalan ääniä ja vähemmän omia vinoutuneita nuottejamme. Vaatii rohkeutta olla Jumalan ääni. Vaatii rohkeutta olla siunaava eläkeläinen. Vaatii rohkeutta olla nöyrä nuori. Vaatii rohkeutta sanoa Jeesus. Vaatii rohkeutta uskoa Jumalan lupauksiin. ...

... Miten helppoa meidän onkaan jättää hankalan totuuden piste hiljaisuuden syleilyyn. ... "

(Jani Salokangas, ICEJ Suomen osaston toiminnanjohtaja, Sana Jerusalemista, Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö/Suomen Osasto, 10.2.2020. tullut lehti, s 5).

RAAMATTUUN USKOVINA IHMISINÄ MEIDÄN ON ROHKEASTI KÄYTETTÄVÄ SANAN- JA USKONNONVAPAUTTAMME. NE OVAT VOIMASSA MAASSAMME, VAIKKA NYT TUNTUVATKIN PUHALTAVAN TOISENLAISET TUULET.
NÄINÄ AIKOINA TUNNUTAAN - SUOMESSAKIN - PUHUTTAVAN SIITÄKIN, ETTÄ JUMALAN SANAN LUKEMINEN, KIRJOITTAMINEN JA SITEERAAMINEN TULKITAAN VIHAPUHEEKSI.

Taas pitää sanoa: Minulla ei ole vihaa ketään ihmistä kohtaan, niistä, joihin kirjoitukseni kohdistuvat. "Valokeilassa" ovat Jumalan Sanan vastaiset asiat, jotka olen halunnut tuoda esille. Mutta, samalla olen halunnut tuoda esille myös Jumalan tahdon mukaisen kannan.

Ihmisinä olemme Jumalan luomina täysin samanarvoisia, mutta Jumala ei hyväksy kaikkia tekojamme. Sen Sana osoittaa.

En myöskään kiihota ketään, enkä ketään vastaan. Päinvastoin haluan kaikkien parasta Jumalan Sanan näkökulmasta käsin katsottuna. Rukoillaan toistemme puolesta! Jumala voi muuttaa asioita ja tilanteita - Hän voi ja haluaa muuttaa meitä.

Ota yhteyttä!

Siunausta kaikille!

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

_______________________

Maanantaihinhan sitä taas vääntäydyttiin. 7 maissa 2.8 lämpöastetta. Kahvia ja aamupalaa. Luin Jeremian kirjaa. Kävin viemässä Emilian kouluun 8:ksi. Danielin 9:ksi.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Luin hieman kirjaa.

Ruokaa ja kahvia.

Menin Danielia vastaan, kun sanoi aamulla, että tulee kävellen koulusta kotiin. Tulimme yhtä matkaa. Samalla tulin tallailleeksi 8.3 km lenkin hissukseen. M-L meni kylälle asioille ja toi samalla Emilian koulusta kotiin.

16.30 menimme Danielin - tyttären pojan - kanssa tuonne "kaurislaavulle". Teimme tulet, paistelimme makkaraa ja palvikylkeä, keittelimme mustalla pannulla kahvia ja jutustelimme. Kovasti suvesi. Lumet vaipuvat tällä menolla. Tuuleskeli. Myrskyä jossakin päin kuulemma.

Laitoin takkaan tulen. M-L neuloi.

"Jumalan tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä on perhe. Se, joka on hyvä kristitty kotona, on hyvä kristitty muuallakin" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 62).

Siunausta!

Ps. "Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa" (Ef. 6:12).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti