20200213

13.2.

SAARIJÄRVELLÄ ASIAT VOIVAT MUUTTUA - 
Iloisia viestejä odotellessa: Rukoile asian puolesta! Jumala on rukouksia kuuleva Jumala!

(Tällaisen otsikon alle haluaisin tänään johonkin aikaan saada tekstiä aikaiseksi. Muista rukouksin!)


Nytpä kirjoitan - ainakin pienen pätkän.

Sopimusrukous

Uskotko rukouksen muuttavaan voimaan? Uskon, että uskot - ainakin monet meistä. Meillä on jopa omakohtaisia kokemuksia siitä, kuinka Jumala on vastannut rukouksiimme - yksin, tai yhdessä rukoiltuihin.

Jaakobin kirjeessa, 5:ssä luvussa (j. 13-18), on jakso, joka on otsikoitu: Rukouksen voima.Voit varmaan tutustua siihen. Tässä yhteydessä kiinnitän huomiomme seuraavaan lupaukseen:

"...vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras"
(Jaak. 5:16).

Raamattu Kansalle-käännös (v. 1999) sanoo saman:

"Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan"
(Jaak. 5:16).

Tartutaan kiinni lupaukseen ja rukoillaan!

Ihmisinä tunnemme usein pienuutta ja heikkoutta ajatellessamme rukouksiamme. Oikein nähtynä se onkin hyvä perusta rukouksillemme - emme luota itseemme. Älköön se kuitenkaan viekö meiltä rohkeutta rukoilla!

Heti lukemamme lupauksen jälkeen meitä rohkaistaan kääntymään rukouksessa Jumalan puoleen:

"Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä"
(Jaak. 5:17-18).

Yksi vajavainen ihminen, joka rukoili. Raamattu on täynnä esimerkkejä ihmisistä, jotka rukoivat ja saivat rukousvastauksia. Raamattu on rukouksen kirja, jossa on suuri määrä rukousta koskevia lupauksia.Tutustu ja laita käytäntöön!

Otsikossa mainitsin sopimusrukouksen. Jeesus antoi tällaisen lupauksen omilleen - meillekin:

"Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat (pyytää, rukoilla), niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä"
(Matt. 18:19-20).

Sopimusrukouksessa kaksi - tai useampi - ihmistä sopii asian, jota he yhdessä pyytävät Jumalalta, Isältä, Jeesuksen nimessä, uskoen Sanan lupaukseen, että he saavat Häneltä sen, mitä iovat anoneet. Silloin ne ihmiset, jotka ovat sopimuksessa mukana - vaikka eivät olekaan koolla samassa tilassa - ovat yhdessä koolla Isän edessä sovitun asian kanssa.

Nyt minä teen ehdotuksen:

Pyydän kaikkia halukkaita - ja tämän blogin lukijoita on aika paljon - yhtymään seuraavanlaiseen rukoussopimukseen:

Anotaan, pyydetään, rukoillaan, Isältä, Jumalalta, että Saarijärven seurakunta lakkaisi hyväksymästä samaa sukupuolta olevien parisuhdetta. Pyydetään, että Kirkkoneuvosto, kirkkoherra, piispa ja väärässä parisuhteessa elävä seurakuntapastori ja hänen parinsa nöyrtyisivät ja tekisivät parannuksen asiasta, jonka Jumalan Sana osoittaa synniksi. Rukoillaan kaikille uudistumista uskossaan ja tuomaan päätöksensä julki.

Pyydän sinua, joka tahdot tulla mukaan tähän yhteiseen sopimusrukoukseen, tekemään päätöksen tykönäsi - ja sitten vain rukoillaan yhdessä.

Emme rukoile väärämielisesti, vaan rakastaen ja siunaten, nöyrästi ja murretulla sydämellä.
Emme yläpuolelle asettuen, vaan itsekin Jumalan armoa tarvitsevina. Pyydetään toisiakin mukaan rukoilemaan. Rukoillaan rukoilemalla, hartaasti, ja uskotaan, että rukouksemme voi paljon. Jumala on armollinen Jumala. Siunausta kaikille rukoilijoille!

(Jatkan vielä myöhemmin) 

Taas jatketaan.

Kaikki ne, jotka lukevat tätä blogia, eivät varmaan yhdy rukoukseen. Monenlaisten "silmälasien läpihän" tätä luetaan. Jospa kuitenkin Jumalan Henki voisi tehdä työtään meidän kaikkien sydämissä ja kirkastaa Jeesusta, sekä Jumalan Sanaa.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

Ajattelin lainata jatkoksi tekstiä Raportti-lehdestä:

"Suomen Siionin kuivuus 

Tänään koen Jumalan puhuvan minulle Haggain päivistä Suomen kansan kohdalla. Me olemme pitkään eläneet kuivaa hengellistä ajanjaksoa, jolloin herätystä ei ole näkynyt. Samaan aikaan näemme Suomen kansan johtajissa ennennäkemätöntä jumalattomuutta. Elämme omassa "Baabelissamme", jossa jumalattomuus ja synti saa vapaasti rehottaa. Haukomme henkeämme ja teemme ahdistuneina somepäivityksiä, joissa päivittelemme maan rappiotilaa. Vyörytämme monien asioiden syyn hallituksen ja pääministerin harteille. He ovat mielestämme suuri Baabel ja Sodoma, jota on vastustettava. Luulemme, että syy on väärissä poliitikoissa ja heidän jumalattomuudessaan.

Syy ei kuitenkaan ole heissä. He ovat seurausta suuremmasta ongelmasta. Suomen mädännäisyys ei ole tauti vaan taudin oire. Niinkuin Haggain päivinäkään syy kuivuuteen ja rappiotilaan ei ollut Baabelissa, se ei ole sitä tänäänkään. Syy rappioon on siinä, että Jumalan huone, temppeli - me - olemme raunioituneet. Meissä, uuden liiton temppeleissä, on paljon sellaista, mikä ei meihin kuulu. Me olemme olleet jo vuosia raunioina ja siksi kansan tila on se, mikä se on.

Me olemme menettäneet suolamme, minkä seurauksena maa haisee mädältä. Sanot ehkä, että "enhän minä ole syyllinen, vaan tuo harhaoppinen kirkkokunta tuossa vieressä". Nyt ei ole kyse harhaoppisesta kirkkokunnasta vieressäsi, vaan sinusta ja minusta. Olemme henkilökohtaisesti yksilöinä Jumalan temppeleitä.

Ajankäytön joutavuus

Jumala ei Haggain päivinä tarvinnut muuta kuin yhden ainoan miehen, Serubbaabelin, heräämisen. Riitti, että yksi ihminen heräsi ensin. Pian heräsi toinen, Joosua. Ja hetken kuluttua iso osa kansaa oli herännyt. He eivät heränneet päivittelemään Baabelin irstautta, vaan Jumalan temppelin tilaa. Nähtiin se, että temppeli oli raunioina. ja siksi kuivuus kalvoi maata.

Sinä ja minä emme ehkä elä synnissä, mutta ajankäyttömme kuluu joutavassa. Ensirakkautemme ei pala Kristusta kohtaan miin kuin tulisi. Efeson seurakunnan lailla olemme kyllä valveutuneet oikeaoppisina ja ahkerina seurakunta-aktiiveina, mutta touhumme ja toimintamme eivät enää nouse syvästä Kristus-elämästä ja rakkaudesta Häneen. Meistä on tullut seurakunnan monitoimikoneita, jotka juoksevat "kukin oman huoneensa hyväksi" (Haggai 1:9), niin kuin Haggain päivinä. Olemme menettäneet aidon Kristus-elämän tuoreuden rukouskammioissamme. Emme oikeasti enää tunne Häntä niin kuin Hän tahtoisi. Tunnemme kyllä seurakuntamme toiminnat ja elämme niissä, mutta Kristuksesta on tullut meille vieras. Elämme uskonelämäämme vailla syvää rakkautta Kristukseen. Ja ilman sitä kaikki hyväkin toiminta on vain kulkusen kilinää ja vasken helinää"

(Timo Lindroos, lainaus on osa kirjoitusta: Miksi taivas pidättää sateensa?, Raportti, 1(2020, One Way Mission, s.42, 43).

--------------------
Sydämelliset nimipäiväonnittelut Sulo Vaaralalle, Pelkosenniemelle, vielä tässäkin.

7 maissa oli lämmintä 1.1 astetta. Jauhoin pavut ja tiputtelin kahvit. Aamupalaa vähän sen kanssa. Luin Jeremian kirjaa. Häntä sanotaan itkeväksi profeetaksi. Oletko ajatellut minkälaisen tehtävän Jumala Jeremialle antoi: 


"...Älä pelkää heitä, sillä minä olen sinun kanssasi ja pelastan sinut, sanoo Herra. Ja herra ojensi kätensä ja kosketti minun suutani. Ja herra sanoi minulle: "Katso, minä panen sanani sinun suuhusi. Katso, minä asetan sinut tänä päivänä yli kansojen ja valtakuntain, repimään maasta ja hajottamaan, hävittämään ja kukistamaan, rakentamaan ja istuttamaan" 
(Jer. 1:8-10).

Kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun 8:ksi. Oli viskellyt lumihiutaleita "silkinohuen" kerroksen.

Rukousta.

Ajelin 10:ksi Äänekoskelle OK-autoon, jonne tuli kutsu. Iso määrä Toyotoita, ainakin sellaisia kuin meillä, kuulemma kutsuttu samanlaiseen "operaatioon", turvallisuuskorjauskampanjan vuoksi.

Ennen lähtöäni rukoilin, että Jumala johdattaisi matkalla - ja että voisin kohdata ihmisiä Hänen tahtomallaan tavalla. En ole käynyt Äänekoskellä sen jälkeen kun tiet olivat muuttuneet. Niinpä lähdin Honkolan risteyksestö uutta tietä Oulun suuntaan. Sieltä kuitenkaan en löytänyt tietä Äänekoskelle, enkä Korjaamolle. Kävin kysymässä yhdestä paikasta. Yksi mies ohjasi minut oikealle tielle. Sain siinä jutellessani hänen kanssaan antaa hänelle kirjoittamani vihkosen "Jumalalla on sinulle asiaa." Koin oikein selvästi, että minun piti "harhailla" tämän miehen vuoksi. Jumala on luvannut johdattaa meitä, kun kuljemme rukoillen. Oli tärkeämpää kohdata se mies, kuin päästä suoraan Toyota liikkeeseen.

Odotellessani auton kuntoonlaittoa, kävin tien toisella puolella, nesteellä, syomässä "hampparit" kahvin kera. Puolentoistatunnin kuluttua sain auton ja ajelin kotiin.

Ruokaa ja kahvia.

Lueskelin kirjaa.

Kävin hakemassa Danielin koulusta vähän ennen 15. Oli hänellä bändikerhopäivä.

M-L paistoi sämpylöitä.- ja neuloi.

Luin hieman kirjaa.

Kävimme lenkillä 18 jälkeen. M-L käveli lyhyemmän matkan Tarvaalan suunnassa. Minä juoksin samassa suunnassa tänään vähän kovemman lenkin.

Siunausta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti