20200226

26.2.

SAARIJÄRVELLÄKIN OLLAAN EDISTÄMÄSSÄ LUOPUMUSTA JUMALAN SANASTA - IHAN SEURAKUNNAN TOIMESTA

25.2.2020 oli Timo soinilla netissä blokiteksti - Timo Soini ploki - otsikolla: "Päivi Räsänen ja puhe Vienissä." Lainaan osia hänen kirjoituksestaan (tämä ei ole puoleltani poliittinen kannanotto. Teksti on hyvin ajankohtaista, jollaista Suomessa tarvittaisiin lisää):

"Päivi Räsänen on jälleen matkalla poliisikuulusteluihin.

Uskonnonvapaus on vaarassa.

Tämä ei ole pikkuasia.

Raaqmatun opetuksen kanssa on voitava olla samaa mieltä, oli asia mikä tahansa. Tämä on uskonnonvapauden ydin.

Päivi kyllä pärjää, sillä asia kestää.

Koko prosessi on oikeusvaltion kannalta kamala. Poliisitutkinta lisää sensuurihenkeä kristinuskoa ja sen opetuksia kohtaan.

....

Suomi on nyt vedenjakajalla ....

Suomessa on saatava uskoa ja olla uskomatta.

Tämä taistelu voitetaan, kun se uskalletaan käydä.

Päivi käy sitä nyt meidän kaikkien puolesta.

Mitä se kertoo maamme henkisestä tilasta, jos ja kun uskonnonvapautta julkisesti puolustamassa eivät ole kuin Päivi Räsänen ja minä?

Minä sain katoliselta kirkolta tukea. Se tuki tuntui ja auttoi.

Miksi luterilainen kirkko on hiljaa? MIKSI?"

--------------------------

CBN NEWS uutisyhtiöm toimittaja Dale Hurdin on tehnyt raportin Päivi Räsäsen tapauksesta.

Asiaa ihmetellään eri puolilla maailmaa eri medioissa. Asian puolesta myös rukoillaan eri puolilla, ilmenee kristillisten medioiden uutisoinnista.

-------------------------

Lainaan seuraavassa Luterilaisen Lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaanin, pastori TT Juhana Pohjolan, kirjoitusta: Yksi kirkko, kaksi avioliittokäsitystä. Kirjoitus on julkaistu Lähetyshiippakunnan vuosikirjassa 2017, III Ajankohtaisia kysymyksiä, s. 79 (jossa hän lainaa Lähetyshiippakunnan katekismusta):

"Jumala itse kieltää homosuhteet sekä Vanhassa (1. Moos. 19:5, 7; 3. Moos. 18:22; 20:13) että Uudessa testamentissa (Room. 1:22-32; 1. Kor 6:9; 1. Tim 1:9-10). Uusi testamentti kieltää sekä naisten (Room 1:26) että miesten (Room 1:27) homoseksuaaliset suhteet, jotka ovat Jumalan luoman seksuaalisuuden vaihtamista luonnonvastaiseen (Room. 1:26). Myös homoseksuaalisen käyttäytymisen hyväksyvät ihmiset syyllistyvät syntiin (Room. 1:32). Tällaiset Jumalan lain rikkojat eivät peri Jumalan valtakuntaa (1. Kor. 6:9). Kirkko voi siunata vain sellaista, mitä Jumala on luvannut siunata. Kirkko ei saa siunata, vihkiä eikä rukoilla sen puolesta, mitä Raamatussa kielletään. Niitä kohtaan, joilla on homoseksuaalisia taipumuksia, tulee osoittaa kristillistä lähimmäisenrakkautta. Heitä tulee ohjata tekemään parannusta elämäntavastaan ja elämään luomisjärjestyksen mukaan. Homoseksuaalien pilkkaaminen tai epäoikeudenmukainen kohteleminen on väärin ja syntiä."

Edellä sanottuun on helppo yhtyä. Selkeää ja raamatullista tekstiä.

Raamatun Sanasta luopuminen näin isossa asiassa merkitsee suurta luopumusta. Meidän kaupungissamme on käynyt näin - Saarijärven seurakunta on hyväksynyt seurakuntapastorikseen henkilön, joka elää luopumuksessa Jumalan Sanan suhteen. Samoin he, jotka ovat tehneet päätösen täydellisessä yksimielisyydessä. Olisi hienoa, että siitä päätöksestä alkaisi nyt jälkeenpäin irtaantua väkeä.

Raamattu puhuu aika paljon luopumuksesta

Luopumusta tarkoittavia hebr. sanoja on lähinnä kaksi, jotka tarkoittavat: Ensimmäinen: "Poiketa suunnasta, kääntyä pois, etääntyä." Toinen: "Nousta kapinaan jotakin (nimenomaan Jumalan käskyjä) vastaan, kapinoida." Uudessa testamentissa käytetään lähinnä kreik. sanaa, joka tarkoittaa: "lähettää pois, hylätä" (IRT 2 palsta 3289, Raamatun Tietokirja, Tikkurila 1973)

Luopumus merkitsee Jumalan Sanasta luopumista. Silloin ihminen, seurakunta, paikkakunta, kansa, poikkeaa oikeasta suunnasta, kääntyy pois oikealta tieltä, etääntyy Sanasta - ja samalla Jumalasta. Tämä merkitsee kapinaa Jumalaa vastaan. Jumalan Sana hylätään ja torjutaan, lähetetään pois; sitä ei haluta noudattaa.

Lankeemus ja luopumus ovat eri asioita. Ihminen voi langeta syntiin, mutta hän ei ole luopumuksessa. Lankeemuksesta halutaan nousta jatkamaan matkaa samalla, Jumalan sanan viitoittamalla, tiellä. Lankeemus voi kyllä johtaa luopumukseen, jos ihminen ei tee parannusta synnistään. Luopumus on määrätietoista Jumalan Sanasta luopumista. Se merkitsee halveksuntaa Raamatun Sanaa kohtaan; halutaan hyljätä Jumalan ilmoitus, Hänen Sanansa. Kyseessä on tietoinen kapina Jumalaa kohtaan; Jumalan arvovalta hyljätään.

Samaa sukupuolta olevien parisuhteen hyväksyessään - ja sellaisessa eläessään - ihminen on joutunut luopumuksen tilaan. Hyväksyessään sellaisen elämäänsä, seurakunta elää luopumuksen tilassa; kapinassa Jumalaa kohtaan. Silmien pitäisi avautua näkemään mitä se merkitsee. Luopumuksella on seurauksensa:

"Omista teistään saa kyllänsä se, jolla on luopunut sydän..."
(Sananl. 14:14).

"Sinun pahuutesi tuottaa sinulle kurituksen, ja luopumuksesi saattaa sinut rangaistukseen; niin tiedä ja näe, kuinka onnetonta ja katkeraa se on, että sinä hylkäät Herran, sinun Jumalasi, etkä minua pelkää, sanoo Herra, Herra sebaot"
(Jer. 2:19).

Luopumuksessa eläminen on aina vakava asia. Ei voi liikaa korostaa sitä asiaa, että luopumuksessa eläminen puheena olevassa asiassa; homoseksuaalisessa suhteessa eläminen ja sellaisen hyväksyminen, tarkoittaa Jumalan valtakunnan ulkopuolella olemista ja sen ulkopuolelle jäämistä:

"Etteko tiedä, etteivät väärät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset eivätkä epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, irstailijat eivätkämhomoseksuaalisuuden harjoittajat, ... peri Jumalan valtakuntaa"
(1. Kor. 6:9-10. Lue myös jae 11, siitä löytyy apu).

Tuota Jumalan Sanan kohtaa - eikä muitakaan - tule "selittää muuksi". On otettava se sellaisenaan, kuin sen voi sisälukutaidolla lukea. Jumala tarkoittaa siinä sitä, mitä Hän sanoo.


En puhu korkealta. Jokainen ihminen on Jumalan luomana täysin samanarvoinen. Puhun rakkaudella, ihmisiä arvostaen. Haluan vain parasta tämän vakavan asian suhteen. Siksi toivon ja odotan, että Jumalan paras ratkaisu tapahtuisi tässä asiassa. Se toisi mukanaan siunausta. Odotan sellaisia viestejä. Jumalan paras vaihtoehto Saarijärven seurakunnan akuuttiin asiaan on:

"Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä"
(1. Joh. 1:9).

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

------------------------------------------

8.5 astetta pakkasta 7 maissa. Aamupalaa ja kahvia. Rukousta.

Kahvia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Laitoin tulet takkaan.

M-L kävi kylällä naapurin kanssa kauppa- ym.asioilla.

Kirjoittelua.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin 8.3 km rauhallisella kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Aurinko paistoi.

M-L oli leiponut mettäkakkuja. Kahvin kanssa pääsin kastamaan. Hyvältä maistuivat. Maun kun tuntee, niin tekijän tietää.

19:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 17 henkeä. En olekaan päässyt pitkään aikaan näihin Keskiviikon rukousiltoihin. Syynä on ollut se, että samaan aikaan on ollut Opetuslapseuskoulu One Way-seurakunnassa ja olen "käydä jyltännyt" sitä. Tällä viikolla oli siitäkin koulusta hiihtoloma.

Taivas tähdessä. Kaunis selkeä kuunsirppi näkyi myös.

Iltapalaa ja teetä.

Kirjoittelin.

Siunausta!

Tervetuloa SAARIJÄRVI RUKOILEE-iltaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti