20200229

28.2.

14.5 astetta pakkasta 7 maissa. Kyllähän se sekin jo viileältä tuntuu. laitoin kahvin tippumaan ja sytyttelin takkaan tulen. Auringonnousu punersi taivaanrantaa. Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta.

Kahvia. Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Luin kirjaa.

M-L teki VHH-pizzaa, jota halukkaasti pistelimme suihimme - varsinkin ... minä.

Luin kirjaa - Mirja Reinikaisen kirjaa: Minun Kongoni. Reinikaiset asuvat Kangasniemellä, josta meikä-poikakin on lähtöisin. Kyllä on mielenkiintoinen kirja lähetystyön arjesta. Ei meinaisi viitsiä lopettaa lukemasta. Mukava tyyli on myös Mirjalla kirjoittaa.

Valmistautumista illan tilaisuuteen - no, sitähän se on ollut pitemmän aikaa.

15 kävin avaamassa kansakoulun oven miksaajalle.

Ennen 17 menin Kansakoululle. M-L tuli samaan aikaan kylälle. meni kauppaan ja hakemaan Salmen tilaisuuteen.

Tuolien laittoa saliin.

Klo 18 alkoi SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousilta. Johdin sen. Puhtaat purjeet-lauluryhmä ja Raija kalenius, harmonikka, johtelivat yhteisluluihin. Raikkaita ja "sydämeen käyviä" lauluja. Tuli mieleen penkissä istuessani, että tämä ryhmä voi olla herätyskäytössä vielä. Rukoukseen johdattajia oli yhteensä 16 henkilöä. Kukin oli saanut Herransa edessä päättää rukousaiheen itse. oli mielenkiintoista seurata, kuina Jumala oli laskenut ihmistensä sydämille rukousaiheita. Illassa sai kirjoittaa koriin, joka kiersi salissa, omia rukousaiheitaan, joiden puolesta rukoiltiin illan loppupuolella. Tämänkertaisen puheen piti Vapaaseurakunnan pastori, Raimo Kauppinen. Puhe oli rohkaiseva. Illan lopussa rovasti veikko Vesisenaho, vaimonsa Virpin kanssa, siunasi meitä Herran siunauksella laulamalla. Se oli koskettava hetki. Lopuksi oli maistuva kahvitarjoilu, josta vastasivat Sumontha ja Pentti Paajala. Miksaus, tervetulleeksi toivottaminen eteisessä, somistus ja laulunsanojen näyttö tykillä toimivat oikein hyvin. Illan järjesti nyt - niinkuin muulloinkin - Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Mielestäni illassa oli hyvä henki - tunsi olevansa rukoustilaisuudessa. Sydämellinen kiitos jokaiselle vastuussa olleelle - ja kaikille mukana olleille. Kaikkihan me olimme vastuissa: rukoilemassa. Hienoa oli nähdä penkissä istumassa myös Milena, Emilia ja Daniel. Milena on ollut mammalla ja he tulivat kävellen iltaan. Kyllä olivat Milenankin posket punaiset.

Kotona vielä piti ottaa iltapalaa ja teetä.

Kirjoittelin Rintamapostin 41. ja lähettelin sen niille, joille se4 menee s-postina.

"Rukous on voima, jonka kautta tapahtuu se, mikä muuten ei tapahtuisi" (Andrew Murray).

Siunausta!

Ps. "Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän rukouksiaan..." (1. Piet. 3:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti