20200207

7.2.

Tätä blogia saa jakaa minne vain.

Hypoteettinen (oletettu, otaksuttu, ajateltavissa oleva) kysymys, voidaksemme ajatella ja nähdä oikein:
OLISIKO JUMALA VAITI SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN TAPAUKSESSA?

VOIT TUTUSTUA OTSIKOSSA VIITATTUUN TAPAUKSEEN TÄSSÄ BLOGISSA 2.2.2020.KIRJOITETTUUN KIRJOITUKSEEN

Tällaista aikaa Suomessa elämme

Olemme kuulleet uutisia eri medioissa, että pastori, TT, Juhani Pohjola, on kutsuttu 11.2.2020 Helsingin poliisilaitokselle kuulusteltavaksi. Hän on Suomen Ev. lut. Lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaani.

Tapaus liittyy valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen 31.10.2019 määräämään esitutkintaan Suomen Luther-Säätiön julkaisusarjassa v. 2004 julkaistusta, kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi" - homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.

Muistetaan em. henkilöitä ja asioita rukouksissamme.

Ei henkilökohtaisuuksiin menoa

Ennenkuin jatkan, tähdennän tässäkin sitä, että en mene - enkä ole kirjoituksissani mennyt - henkilökohtaisuuksiin. Jos menisin, menettelisin väärin. Minulla ei ole sellaiseen mitään tarvetta. Asia, jota olen Saarijärven seurakunnan tapauksessa tuonut esille, on se, että on menetelty Jumalan Sanan vastaisesti seurakuntapastorin valinta-asiassa, koska Raamattu sanoo samaa sukupuolta olevien parisuhteet - kuten myös kaikki muut avioliiton ulkopuoliset parisuhteet, esim. avoliitot - synniksi, haureudessa elämiseksi. Olisihan se rakkaudetonta, ellen Jumalan Sanaan uskovana, haluaisi tehdä asian eteen jotakin. Tietäisin, mutta en välittäisi. Seurailisin sivusta, enkä kajoaisi. Se ei olisi oikein. Haluan omalta osaltani tehdä kaiken, siksi, että ihmiset, jotka ovat menetelleet/menettelemässä väärin, tulisivat mielenmuutokseen. Onhan puheena olevalla asialla iankaikkiset mittasuhteet ja se vaikuttaa niin monen ihmisen elämään; antaa väärän viestin. Erityisen vakavaksi kaiken tekee se, että kyseessä on seurakunta - sen työntekijät ja hallintoelin. Haluan tuntea vastuuni, mutta myös etuoikeuteni kyseisessä asiassa.

Sydämeni halu on toimia sen mukaan, kuin Jumala "vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen". Mikään tapa - joka on Sanan mukainen - ei ole poissuljettu. Tärkeäksi näen kirjoitteluni senkin vuoksi, että ihmisille, jotka lukevat niitä, tulisi - ja se vahvistuisi - Jumalan tahdon mukainen kanta kyseisiin asioihin. Sentähden on hyvä, että kirjoitukset saavuttaisivat/saavuttavat mahdollisimman monen ihmisen - ja että he myös voisivat tehdä asian suhteen voitavansa. Ihmisinä emme paljon voi ilman Jumalan Pyhän Hengen osuutta; Pyhän Hengen johdatusta ja voimaa. Pyhä Henki on totuuden ja rakkauden Henki, joka aina johtaa meitä kaikkeen totuuteen.

Olisiko Jumala vaiti? 

Hän ei olisi vaiti. Hän ei ole vaiti. Sen todistaa meille Hänen iäti kestävä, muuttumaton, Sanansa. Muutama esimerkki ja kysymys:

1. "Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät ..." (sitten apostoli luettelee erilaisia syntejä, jotka ova taikki yhtä vääriä Jumalan edessä) ... eikä miehimykset ... (jonka jälkeen hän vielä luettelee lisää syntejä) ... saa periä Jumalan valtakuntaa"
(1. Kor. 6:9-10, lue myös jae 11, joka kertoo, että kaikki synnit voi saada anteeksi).

Koska käsiteltävänämme on nyt tietty synti - ja sen hyväksyminen - pitäydymme vain siihen.

Sana "miehimykset", on uudemmassa, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksessa, vuonna 1992 hyväksytyn käännöksen mukaan, käännetty "miesten kanssa makaavat miehet". Tätä uudempi käännös, Raamattu Kansalle, vuodelta 1999, kääntää saman "homoseksuaalisuuden harjoittajat".

Jumala ei ole ollut - eikä ole - vaiti tässä asiassa. 

Hän sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on väärin, syntiä, jonka harjoittajat eivät saa periä Jumalan valtakuntaa.

Kysymys:

Kuinka Saarijärven seurakunta voi muuttaa Jumalan Sanan aivan toiseksi tämän asian kohdalla? Miten Saarijärven seurakunta selittää sen, että hyväksyy elämäänsä - vieläpä työntekijänsä kohdalla - tällaisen Jumalan tahdon vastaisen asian?

2. "... Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia"
(Room. 1:26-27).

Kirkolliskokouksen vuonna 1992 hyväksymä käännös sanoo saman:

"... Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen; ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi" 
(Room. 1:26-28).

Jumala ei ole ollut - eikä ole vaiti tässä aasiassa. Hän on sanonut kantansa kyseiseen syntiin yksiselitteisen selvästi.

Kysymys:

Kuinka Saarijärven seurakunta voi suhtautua asiaan toisella tavalla kuin Jumala? Löytyykö Häntä korkeammalta taholta mielestänne parempi ja hyväksyttävämpi  kanta asiaan?

Lopuksi

Ne, jotka ovat lukeneet Raamattua, tietävät, että Jumala on kaikkina aikoina puhunut ihmisille: koskien omaisuuskansaansa Israelia, muita kansoja, maailmanlaajuista seurakuntaansa ja paikallisseurakuntia. Sanassaan Hän ilmaisee tahtonsa ihmisille; myöskin koskien syntikysymystämme. Hän tuo esille selkeästi sen, mikä on syntiä ja väärää Hänen pyhien kasvojensa edessä. Myös sen, että Jeesus on Golgatalla sovittanut Hänen edessään kaikki meidän syntimme. Ja sen, että Jeesuksen työn tähden, jonka Hän suoritti puolestamme, jokainen ihminen voi saada kaikki syntinsä anteeksi. Se tapahtuu parannuksenteon kautta:. Siten, että ihminen tunnustaa syntinsä ja haluaa  hyljätä ne:

"Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa  meidät kaikesta vääryydestä"
(1. Joh. 1:9). Lue myös Sananl. 28:13.

Kun luet Johanneksen ilmestys-kirjaa, Raamatun loppupuolelta, näet, että Jumalalla on ihan eksaktia (ehdottoman tarkka, täsmällinen) sanomaa koskien paikallisseurakuntia; jokaiselle paikallisseurakunnalle. Siellä mainitaan: Efeson seurakunta (Ilm. 2:1-7), Smyrnan seurakunta (Ilm. 2:8-11), Pergamon seurakunta (Ilm. 2:12-17), Tyatiran seurakunta (Ilm. 2:18-29), Sardeen seurakunta (Ilm. 3:1-8), Filadelfian seurakunta (Ilm. 3:7-13), Laodikean seurakunta (Ilm. 3:14-22).

Lue noiden seurakuntien saamat kirjeet. Huomaat, kuinka ne ovat tarkkoja - juuri kullekin seurakunnalle tarkoitettuja. Katsomme vielä - varmuuden vuoksi - mistä kirjeet ovat lähtöisin:

"Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle ... ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle, joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt ... Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle ..."
(Ilm. 1:1-2, 4).

Kun luemme seurakuntien saamia kirjeitä, huomaamme, että jokaisen lopussa on kehoitus:

"Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo"
(Ilm. 2:11, 2:17, 2:29, 3:6, 3:13, 3:22).

Jumala kehoittaa näissä kirjeissä seurakuntia myös tekemään parannuksen synneistä - ja asioista, jotka ovat Jumalan mielestä vääriä, ja joita seurakunta suosii:

(Ilm. 2:4-5, 2:14-16, 2:20-23, 3:1-3, 3:15-20).

Seurakunnat saivat nuhdetta, kehoitusta ja kiitosta Herralta. Niiden keskellä oli ihmisiä, jotka elivät väärin, mutta myös niitä, jotka elivät oikein. Näin se on tänäänkin. Kuitenkin Jumalan tahto seurakuntia ja yksilöitä ajatellen on:

"Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus"
(Ilm. 3:19).


Parannuksenteon kautta asiat korjaantuvat.

Etsippä oikein Raamattusi ja lue nuo seitsemälle seurakunnalle lähetetyt kirjeet!

Uskon, että seurakunnan Herralla on tänä päivänäkin sanoma paikallisseurakunnille - myös Saarijärven neljälle seurakunnalle. Kääntäkäämme korvamme kuulemaan Hänen sanomansa! Jumalan ajatukset ja tarkoitusperät meidän suhteemme ovat ainoastaan hyvät. Taipukaamme hänen tahtoonsa!

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858.
jouko.kuusjarvi@gmail.com

-------------

Jatkan vielä tänään...

Josko sitä nyt.

12.8 astetta pakkasta ennen 7. Ensimmäiseksi jauhoin kahvinpavut ja keittelin kahvit - ne niin tärkeältä tuntuvat ja hyvälle tuoksuvat aamukahvit. Vähän palasta kahvin kanssa. Luin Jeremian kirjaa.

8:ksi kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluihinsa.

Nukkumista. Marja-leena kävi tk:ssa.

Kahvia.

12 hain Danielin koulusta heille. Naapurin poika ja yksi toinen poika tulivat "kyytillä".

Ruokaa ja kahvia. Marja-Leena neuloskellut.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Pakkanen laski alle 4 asteen. Alkoi sadella lunta loppupuolella lenkkiä.

Laitoin tulet takkaan.

M-L kävi kylällä asioilla.

"Jumalan pyhyyden ilmestyminen saa meidät nöyrtymään Hänen edessään. Hänen kirkkautensa tekee meidät tietoisiksi oman luonteemme ja Hänen luonteensa välisestä suuresta kuilusta" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy, 2001, s. 165).

Siunausta!

Ps. "Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani." Herra, minä etsin sinun kasvojasi" kasvojasi" (Ps. 27:4,8 -






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti