20200211

11.2.

"...OPETTAMALLA HEITÄ PITÄMÄÄN KAIKKI, MITÄ MINÄ OLEN KÄSKENYT TEIDÄN PITÄÄ. ..."
(MATT. 28:20).


Ennenkuin jatkan, pyydän sinua tutustumaan seuraaviin teksteihin, jotka löytyvät tästä blogista seuraavien päivien kohdalta:

- 2.2.2020. Saarijärven ev. lut. seurakunta on "noussut väärään junaan" (sen kirjoituksen yhteydestä löytyy aiheeseen liittyviä tekstejä tuosta hetkestä taaksepäin).
- 4.2.2020. Saarijärven seurakunta "lipsui" pois Jumalan Sanasta ja hyväksyi synnissä elämisen elämäänsä.
- 5.2.2020. puhutaan eksymisestä.
- 7.2.2020. Olisiko Jumala vaiti Saarijärven seurakunnan tapauksessa?
- 9.2.2020. Olisiko Jeesus hiljaa Saarijärven seurakunnan homoseksualististen suhteiden hyväksymisasiassa?
- 10.2.2020. "Pyhitä heidät totuudessa; sinun Sanasi on totuus."

Haluan selkeästi sanoa seuraavaa:

- koen ja haluan kokea uskovien yhteyttä kaikkien eri seurakuntiin kuuluvien Jeesukseen uskovien kanssa, myös luterilaiseen seurakuntaan kuuluvien, jotka eivät hyväksy esim. puheena olevaa synnin harjoittamista. Haluan olla edistämässä sellaista kristittyjen välistä yhteyttä, jossa Jumalan Sanan mukaisia arvoja halutaan pitää voimassa, ja jossa sellaisista asioista, joita Raamattu pitää syntinä, halutaan tehdä parannus.

- en halua olla sellaisen seurakunnan, tai yksilöihmisen, kanssa tekemässä yhteistyötä, joka hyväksyy homosuhteen hyväksyttävänä parisuhteen muotona, eikä pidä sitä syntinä. Sama koskee tietenkin kaikkia avioliiton ulkopuolisia seksisuhteita.

- en halua kannanotoillani panetella, tai solvata, tai halventaa, tai leimata, tai maalittaa, tai harrastaa kiihotusta ketään vastaan, tai asettaa ketään vihapuheen kohteeksi. Tuon tiedän sydämessäni. Samalla myös "aavistelen", että eivät suinkaan kaikki ajattele kirjoituksistani tuolla tavalla. Tiedostan senkin, että minun laillani asioita esille tuovia kohtaan tässä maassa yhä enemmän voidaan sallia ns. vihapuhetta - ja noita edellä kuvaamiani asioita - eikä niistä niin paljon tunnuta välitettävän. Suvaitsevaisuus ei ole tasa-arvoista.

Miksi en ole hiljaa ja miksi en puhu yleisellä tasolla, vaan mainitsen yhteisön ja henkilöt, joita asia koskee?

- olen Jeesukseen uskova kristitty; Jeesuksen seuraaja, joka pidän Raamattua Jumalan muuttumattomana Sanana.

- Jumalan Sana selkeästi sanoo - sekä Vanhan testamentin, että Uuden testamentin puolella - useaan kertaan, että samaa sukupuolta olevien parisuhde on syntiä, ja silloin väärä, jota ei ole tarkoitettu ihmisten väliseksi elämänmuodoksi. Noissa aikaisemmissa blogiteksteissä tämä asia tulee hyvin esille.

- se, että tässä tapauksessa seurakunta, Saarijärven seurakunta, jonka pitäisi edistää, ja pitää voimassa, elämässään raamatullisia arvoja, on hyväksynyt työntekijäkseen henkiklön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, tekee asiasta vakavan.

- olen halunnut tuoda esille sen, keitä ja mitä asia koskee. En vain aivankuin heittää sitä yleisellä tasolla ilmaan. Tämän olen rohjennut tehdä siksi, että:
                                         
1. Jumala Sanassaan puhuu hyvin selkeästi yksityisille ihmisille, tietylle yhteisölle, tai maalle. Kun luet Raamattua, löydät sieltä kuinka Johannes Kastaja nuhteli kuningasta, että tällä ei ollut lupa pitää veljensä vaimoa - ja joutui vankeuteen ja menetti päänsä. Jeesuksen puheista ja sanoista näemme, että Hän puhui täysin suoraan, sekä yksilöille, että kansanjoukoille. Hänet ristiinnaulittiin. Profeettojen ja apostolien sanoma oli hyvin kohdennettua. Ne, joille Jumalan tarkoittama puhe oli tarkoitettu, ymmärsivät sen, mutta usein eivät totelleet. Sanoman tuojat kokivat monenlaisia asioita:

"...toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta; heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä - he, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle -; he ovat harhailleet erämaissa ja vuorilla ja luolissa ja maakuopissa"
(Hebr. 11:36-38).

Raamattu on kirja, joka on Jumalan puhetta ihmiselle. Se on täynnä Jumalan ihmisten kokemaa elämää; heidän, jotka halusivat totella Jumalaa ja tuoda myös Hänen Sanaansa niille ihmisille, joille Jumala tahtoi. Otan vielä yhden esimerkin tähän:

"Te niskurit ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te vastustatte Pyhää Henkeä - niinkuin teidän isänne, niin tekin. Ketä profeetoista eivät teidän isänne tappaneet? He tappoivat ne, jotka ennustivat sen Vanhurskaan tulemista, jonka kavaltajiksi ja murhaajiksi te nyt olette tulleet, te, jotka enkelien toimen kautta saitte lain, mutta ette sitä pitäneet. Mutta kun he tämän kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he kiristelivät hänelle hampaitansa ...
...Niin he huusivat suurella äänellä ja tukkivat korvansa ja karkasivat kaikki yhdessä hänen päällensä ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja kivittivät. ..."
(Apt. 7:51-54, 57, 58. Lue koko tapaus).

Edellä luimme ensimmäisen veritodistajan, marttyyrin, Stefanuksen, kohdennettua sanomaa. Hän puhui kansan vanhimmille ja kirjanoppineille neuvoston edessä - mukana myös ylipappi.

- Raamatun ihmiset eivät loukanneet, eivätkä halunneet loukata kuulijoitaan. Kuulijat loukkaantuivat asiaan, jonka Jumala oli heidän välitettäväkseen antanut. He olivat sanansaattajia.

- minäkään en ole halunnut, enkä halua, loukata ketään. Jos sanoma, jota olen Jumalan tahdosta välittämässä, loukkaa, sille en voi mitään. Parhaimmillaan voi kuitenkin käydä niin, että kun kyseessä on Jumalan Sanan vaikutus, niin loukkaantunut ihminen voi muuttua ja tunnustaa, että Jumalan palvelija puhui Jumalan tahdon mukaan minulle.

2. Tarkoituksenani on ollut, että esille tuomieni asioiden johdosta tapahtuisi vain hyviä asioita, koska olen tehnyt tämän kaiken rukoillen: 

- parannuksentekoa; asian tunnustamista ja hylkäämistä syntinä. Palaamista Sanan mukaiseen käytäntöön.
- kyseisen asian vuoksi kadotuksen tiellä kulkevat pääsisivät taivaan tielle
- Jumalan seurakunnan puhtautta ja Jumalan mielenmukaista toimintakykyä
- tietämättömät, epävarmat ja väärällä tiellä olevat saisivat Raamatun mukaista tietoa
- ihmiset osaisivat suhtautua ilmiöön oikein.
- harrastaa sen kaupungin parasta, jossa asun - Jumalan valtakunnan menetymistä täällä

3. Jumala, joka on kutsunut minut tähän tehtävään, on vaikuttanut minussa "tahtomista ja tekemistä" toimimaan näin. Tiedän, että minusta johtuen siinä on ollut paljon vajavaisuutta.

4. Olen vaistonnut, että jos olisin tehnyt asian vain kirkkoherralle tiettäväksi, se ei todennäköisesti olisi vaikuttanut mitään.

Jumalan seurakunnan on pitäydyttävä perinteisessä, raamatullisessa, opetuksessa

- parisuhteen ainoa muoto on Jumalan Sanan mukaan avioliitto. Näin tulee opettaa. Ihmisiä ei saa johtaa harhaan liberaalilla opetuksella:

"Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee"
(Hebr. 13:4).

- Liberaalien teologien määrä on todella suuri Suomessa tällä hetkellä. Myös seurakuntien luottamuselimissä on runsaasti väkeä, joilla ei ole henkilökohtaista Jumala-suhdetta, uskoa Jeesukseen. Osa heistä on synnissä eläviä - myös samaa sukupuolta olevien kanssa parisuhteessa eläviä. Tästä viimeisestä en tiedä Saarijärven tilannetta. Monet heistä ajavat Jumalan Sanan vastaisia asioita. Jumalaa ei pidetä Jumalana. Raamattua halutaan tulkita oman mielen mukaan. Itseasiassa halutaan laittaa Raamattu syrjään kokonaan. En usko, enkä sano, että Saarijärvellä on näin, mutta samaa sukupuolta olevien parisuhde-asiassa ollaan liberaalien linjoilla. On muutettu käytäntöä Sanan vastaiseksi. Silloin ei voi todeta muuta kuin että ollaan kapinoimassa Jumalaa vastaan. Retoorinen kysymys: Kumpi voittaa?

Alkuotsikossa lainasin Jeesuksen sanoja. Lainaus oli Hänen antamastaan lähetyskäskystä. jonka Hän antoi ylösnousemisensa jälkeen, ennen taivaaseen astumistaan:

"Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen; ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti"
(Matt. 28:18-20).

Tämä Jeesuksen apostoleilleen antama käsky - ei kaino toivomus - koskee kaikkia aikoja. Tätä toimeksiantoa meidät Häneen uskovat on kutsuttu toteuttamaan. Se on Jumalan seurakunnan tärkein tehtävä maan päällä:

1. Mennä ja julistaa evankeliumia Jeesuksesta kaikkien kansojen keskellä ja tehdä heistä Hänen opetuslapsiaan.
2. Kastamalla heitä, keitä? Opetuslapsia, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
3. Opettaa heitä - opetuslapsiksi tulleita ja kastettuja - pitämään kaikki, mitä Jeesus oli käskenyt apostolien pitämään.

Apostolien tekojen alussa mainitaan myös tästä Jeesuksen antamasta käskystä:

"Edellisessä kertomuksessani (Luukkaan evankeliumi, Joukon huom.) kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa, hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkuin hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut"
(Apt. 1:1-2).

Apostolit lähtivät suorittamaan saamaansa tehtävää; täyttämään Jeesuksen käskyä. Ensin heidät, pian Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen, täytettiin Pyhällä Hengellä (Apt 2).Helluntaipäivänä, jolloin Pyhällä Hengellä täyttyminen tapahtui, tuli Pietarin saarnan vaikutuksesta paljon ihmisiä uskoon:

"Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa"
(Apt. 2:41-42)

1. Julistettiin evankeliumia.
2. Suuri joukko ihmisiä otti sanan vastaan, eli tuli Jeesukseen uskovaksi.
3. Nämä ihmiset kastettiin.
4. Seurakunta syntyi: He, ja jo aikaisemmin Jeesukseen uskoneet, muodostivat ensimmäisen seurakunnan, Jerusalemin seurakunnan:

He pysyivät:

- apostolien opetuksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että apostolit opettivat seurakunnalle, uskoville, kaikkea sitä, mitä Jeesus oli heidän käskenyt pitää. Alkuseurakunta halusi pitää kiinni Jeesuksen opetuksista, joita apostolit heille välittivät. Esim. parisuhdetta koskien: samaa sukupuolta olevien parisuhde ei ollut käytössä - se ei kuulunut Jeesuksen opetukseen. Seurakunnan jäseninä ja sen työntekijöinä ei ollut samaa sukupuolta olevan kanssa parisuhteessa eläviä.

He pysyivät myös:

- keskinäisessä yhteydessä, Jeesuksen opetuksen mukaan
- ja leivänmurtamisessa, eli viettivät ehtoollista Jeesuksen käskyn ja opetuksen mukaan
- ja rukouksissa. Yhteinen ja yksityinen rukous oli heille, Jeesuksen opetuksen mukaan, keskeisellä sijalla.

Nämä samat "elementit" ovat tärkeitä kaikkien aikojen seurakunnassa: Mennä julistamaan evankeliumia ja tekemään sen kautta uusia opetuslapsia, kastaa, pysyä keskinäisessä yhteydessä, viettää ehtoollista, rukoilla ja pysyä apostolien opetuksessa.

Kuinka tämän päivän seurakunta voi pysyä apostolien opetuksessa?

Jeesus käski lähetyskäskyssään apostoleitaan opettamaan opetuslapsille kaiken, mitä Hän oli käskenyt heidän pitää. Tänä päivänä nämä apostolit, jotka käskyn saivat, eivät ole enää olleet maan päällä pariin tuhanteen vuoteen. Kuinka me tämän ajan ihmiset pääsemme apostolien opetuksen piiriin? Jumalan Sanan kautta. Kun luemme Sanaa - ja kun sitä opetetaan - pääsemme osalliseksi apostolien opetuksesta. 

Uudessa testamentissa on myös runsaasti apostoli Paavalin opetusta, jonka hän on saanut seurakunnan päältä, Jeesukselta, Pyhän Hengen kautta. Hänen 13 kirjettään - 14, jos kirje hebrealaisille on hänen kiirjoittamansa - sisältävät uskoville ja seurakunnille suunnattua tärkeää opetusta.

Jumalan Sanaa on arvostettava niin paljon, että siitä pidetään kiinni sellaisena kuin Jumala on sen antanut. Emme saa hyljätä sen opetusta - vaikka olisi kuinka suuria paineita - homosuhdettakaan koskien.

Ei saa mukautua niihin arvoihin, jotka ovat vääriä - yhteiskunnassa vallalla olevia. Seurakunta on yhteisö maan päällä, joka on syntynyt taivaasta. Sillä on Jumalan antamat arvot, joista sen on pidettävä kiinni. Ei vain suurinpiirtein, vaan tarkasti. Jumala siunaa vain Sanansa.

Tiedämme, että paine Jumalan Sanan mukaiseen elämään kasvaa. Se tapahtuu ihan lähitulevaisuudessa ennen näkemättömällä voimalla.

Ei oteta Jumalan sanaa vastaan valikoiden. Siitä ei voi leikata pois mitään. On toteltava sitä, mitä Raamattu sanoo synniksi, vaikka sitä ei enää saisi sanoa synniksi. Saamme tietää Jumalan mielipiteen Hänen Sanastaan siihen, mikä on oikeaa ja mikä on väärää.

Synnin tekeminen ja sen hyväksyminen luetaan Raamatussa samaan kategoriaan.

Puhuessaan samaa sukupuolta olevien suhteista käyttää Raamattu nimitystä: häpeälliset himot. Se puhuu myös luonnonvastaisesta yhteydestä (Room. 1:26). Se puhuu myös saastaisuudesta ja itse oman ruumiinsa häpäisemisestä (Room. 1:24).Kristillinen ihmiskäsitys perustuu Jumalan Sanaan. Jumala kuitenkin rakastaa jokaista ihmistä yhtä suurella rakkaudella ja meillä on yhtä suuri arvo Hänen edessään. Jumala kuitenkin haluaa, että nöyrrymme Hänen Sanansa alle.

Homoseksuaalisuus ei ole Jumalan luoma asia. Se on jostakin johtuva kehityshäiriö, joka johtaa ihmisen elämään väärää elämää. Seurakunnan ei tule hyväksyä homoseksuaalisia suhteita, mutta hyväksyä ja rakasta ihmisiä, joilla on sen kaltaisia ongelmia. Kaikilla ihmisillä on jonkinlaisia ongelmia, eri alueilla. Toisilla suurempia, toisilla pienempiä. On muitakin seksuaalisia poikkeamia, taipumuksia, jotka  eivät ole Jumalasta lähtöisin, vaan jostakin muualta. Ei Jumala ole ihmistä sellaiseksikaan luonut. Kaikkia ihmisiä tulee rakastaa, niinkuin Jumalakin rakastaa. Sana ei kuitenkaan anna meille oikeutta hyväksyä kaikkia meidän tekojamme. Emme voi elää kaikkien taipumustemme ja halujemme mukaan. Joistakin niistä voi tulla himoa elämäämme. Jumalan yhteydessä eläessämme Hän voi eheyttää meitä. Jumalan rakkaus on se kasvupohja elämässämme, jonka kautta eheytymistä tapautuu. Jumala on Kaikkivaltias. Hänellä on valta myös vapautta meitä erilaisista asioista hetkessä, tai lyhyemmän tai pidemmän prosessin kautta.

Jatkan vielä myöhemmin.

Nytpä sitä, jatketaan. Kävin tuossa välillä mm. polkemassa stepperiä 60 min.

Esikuvana oleminen

Raamattu puhuu loppujen lopuksi aika paljon siitä, että voimme olla esikuvia toisilleihmisille. Se useasti kehottaa meitä siihen. Otan jonkun esimerkin. Apostoli Paavali oli esikuva nuorelle työtoverilleen, Timoteukselle:


"Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, vaellustani, aivoitustani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani, kärsivällisyyttäni, vainoissa ja kärsimyksissä, samanlaisissa kuin minun osakseni tuli Antiokiassa. Ikonionissa ja Lystrassa. Mimmoisia vainoja olenkaan kärsinyt, ja kaikista Herra on minut pelastanut! Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi ... Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma..."
(2. Tim. 3:10-12, 14).

Aikaisemmin, ensimmäisessä kirjeessään Timoteukselle, Paavali oikein teroittaa tätä asiaa:

"Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa ... Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat"
(1. Tim. 4:12,16).

Seurakuntien työntekijät ovat esikuvia laumalleen ja kaikille ihmisille. Ei heidän täydellisiä tarvitse olla, sillä eihän meistä kukaan ole täydellinen. Mutta, heidän tulee elämällään näyttää oikeaa suuntaa. Elämä puhuu. Voinko antaa sellaisen esikuvan ihmisille: lapsille, nuorille, kaikille, että on ihan oikein elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa? Annanko - hyväksyessäni tällaisen synnin harjoittamisen muodon seurakunnan työntekijän elämään - oikeanlaisen singnaalin seurakunnasta, jonka pitäisi olla Jumalan seurakunta, ihmisille? Raamatun pohjalta vastaus on yksiselitteinen. Seurakunnalla ei ole tällaisiin asioihin muuta ohjekirjaa:

"Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta ... älköön edes mainittako teidän keskuudessanne - niinkuin pyhien sopii - ... Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella ... ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa"
(Ef. 5:3, 5).

Jumalan palvelijana kehoitan kaikkia, jotka elävät suhteessa - ja suosivat sellaista - samaa sukupuolta olevan kanssa, tekemään parannuksen tuosta synnistä. Meidän kaikkien on tehtävä synnistä parannus - tunnustettava se Jumalalle syntinä ja haluttava luopua siitä.

Luulen - ja tiedän, että on monenlaista suhtautumista kannanottoihini. Toivoisin tietenkin, että se olisi Jumalan Sanan alle nöyrtyvää suhtautumista - niin minunkin on tehtävä. Varmaan on niitäkin, jotka suhtautuvat näihin pilkallisesti. Siihen ei voi muuta kuin sanoa ilman kiihkoa ja uhoa: Se, joka viimeksi nauraa, se parhaiten nauraa Tosiasiahan on, että kun vaellamme elämämme Jeesusta seuraten ja haluamme Jumalan Sanaa noudattaa, niin "hymymme ei hyydy" kerran iankaikkisuudessa. Täällä maan päällä voimme pilkata "tiukkapipoisia" uskovaisia, mutta kun ajan rajan ylitämme iankaikkisuuden puolelle, joudumme toteamaan - jos ilman uskoa Jeesukseen täältä lähdemme - että voi, kun olisivat osanneet vielä selvemmin minulle sanoa, että olisin voinut uskoa. Pyhä Henki voi sen työn tehdä sydämessämme.

Nyt on vielä armon aika ja pelastuksen päivä. Voi avata sydämensä Jeesukselle ja uskoa Häneen. Sitä suosittelen:

"Sitä joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos" (Jeesus)
(Joh. 7:37).

Minun on sanottava kuin vanha Martti Luther, Wormsin valtiopäivillä: Tässä seison, enkä muuta voi. Lisään vielä - joka sekin on pidetty Lutherin sanomana samoilla valtiopäivillä, keisarin edessä: Ja Jumala minua auttakoon!.Tosin tutkijat, ainakin jotkut, ovat sitä mieltä, ettei Luther sanonut ollenkaan kyseisillä valtiopäivillä tuollaisia lauseita.

Kuitenkin:

"Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä"
(Apt. 5:29).

"Päättäkää itse, onko oikein Jumalan edessä kuulla teitä enemmän kuin Jumalaa"
(Apt. 4:19).

Edelleen voi ottaa yhteyttä.

Siunausta!

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

------------------------------

7 huippeilla oli lämmintä 0 astetta. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa. 8:ksi kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun. Taivaalla paistoi melkein pyöreä kuu.

Rukousta. Torkkumista.

10:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 8 paikalla.

Marja-Leena oli käynyt kävelylenkillä. Aurinkoista kuin keväällä.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoittelua. M-L neuloi.

Iltapalaa.

18 jälkeen poljin 4 x 15 min, 60 min. stepperiä, 2 min. tauoilla.

Lisää iltapalaa.

"...vain Pyhä Henki voi muuttaa tavallisen epätavalliseksi, tyhmän viisaaksi, heikon vahvaksi ja että Hän on tärkein uskovan ja seurakunnan opastaja. Ei ole olemassa ihmistä, joka ei tarvitsisi Häntä..." (Cecar Castellanos D., Näky, joka voittaa maailman, Itätuuli-Kustannus 2004, s. 122).

Siunausta!

Ps. "Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa" (Fil. 4:13).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti