20200204

4.2.

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA "LIPSUI" POIS JUMALAN SANASTA JA HYVÄKSYI SYNNISSÄ ELÄMISEN ELÄMÄÄNSÄ

- tutustu asiaan tässä blogissa 2.2.2020. olevan kirjoitukseni kautta. Siitä aukeaa "tietä" toisiin kirjoituksiin asiaa koskien.

- pyydän esirukousta seurakunnan päättäjien ja -tilanteen puolesta!

- tätä asiaa ja tätä blogia saa jakaa vapaasti eteenpäin 

Tämä blogi on henkilökohtainen; se ei edusta mitään seurakuntaa, eikä ole minkään seurakunnan blogi. Sen kirjoittaja on eläkkeellä oleva (ensi kuussa 72 v täyttävä) "hiljainen takametsien mies salomailta", saarnamies, jolla on oma hengellinen kotinsa, eli paikallisseurakunta, jonka - omasta mielestään - aktiivinen jäsen hän on.

Saarijärvellä blogin pitäjä tunnetaan eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen yhteyden kannattajana - ei vain teoriassa, vaan käytännön tasolla. Tämä ei merkitse sitä, että kristityt voisivat "harrastaa yhteyttä" hinnalla millä hyvänsä. Jumalan Sana on "pääkirjamme", sillä meidän on koeteltava kaikki ja sitä pyrittävä noudattamaan.

Koska Jumala on sydämessäni vaikuttanut, sekä "tahtomista, että tekemistä", niin, että olen Hänen tahdostaan puuttunut em. surulliseen asiaan, olen halunnut sen tehdä - ja jatkossakin niin teen:

- herättääkseni
- varoittaakseni
mutta myös:
- ohjatakseni takaisin Jumalan Sanan mukaiseen käytäntöön

Minulle voi edelleenkin antaa palautetta asian johdosta. Mielelläni keskustelen ja myös vastaan kysymyksiin:
 jouko.kuusjarvi@gmail.com
puh. 040-0206858
Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI

Olen huomannut tämän "prosessin" aikana - niin kuin se käy ilmi aiemmista kirjoituksistani - että yksi syy siihen, että Saarijärven seurakunnan Raamattuun pitäytyvät jäsenet eivät ole tienneet, että  seurakuntaan on valittu lesbo-suhteessa elävä seurakuntapastori. Siksi olen "ollut aktiivinen" kirjoituksineni - en omasta aloitteestani, vaan näin on Jumala minua johdattanut. Jumala haluaa, että luterilaisen seurakunnan Raamattuun uskovat jäsenet tulevat tietämään asian ja tekevät sille jotakin. Ja kun he tekevät asialle jotakin on Jumalan tahto, että he tekevät sen Jumalan tahdon mukaan, ei oman tahtonsa ja oman "lihallisen luontonsa" mukaan. Rohkaisen teitä olemaan rohkeita, sillä "enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä" (Apt. 5:29). On Jumalan pilkkaa - ja julkeutta - että seurakunta toimii niin räikeästi Jumalan Sanaa vastaan tällaisessa asiassa. Palataan!

--------
Sydämelliset 80-vuotisonnittelut Valentina Myhkyrälle, vielä tässäkin! Valentinan kanssa olemme tehneet monet matkat Komin tasavaltaan, Permin Komiin ja Vienan Karjalaan. Hän on ollut niillä tulkkina. Kiitollisena niitä reissuja muistelen. Pitkillä junamatkoilla Valentina tarjosi aina syötävää runsaista eväistään. Ystävällinen, inkeriläisnainen, on valentina.

Samoin sydämelliset onnittelut syntymäpäivän johdosta myös Hanna-Kaisa Meriläiselle, M-L:n siskon tyttärelle!

En noussut tiistaihin niin varahin kuin normisti arkiaamuisin. Syynä moiseen oli, että Marja-Leena meni tk:een verikokeisiin ja vei samalla Danielin ja Emilian kouluun.

Noustessani oli pakkasta 11.1 astetta. Samaan aikaan tuli M-L:kin kotiin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa.

10:ksi ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneelle - 7 henkeä.

Palattuani tuikkasin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

14 hain Danielin koulusta.

Lueskelin kirjaa.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Palatessani yli 10 astetta pakkasta. Taivaalla paisteli kirkas, yli puolinen kuu, jonka tasaisempi puoli oli jo tullut kuperaksi kuin linssi. Tähdetkin tuikkivat. Olisi voinut laulaa: - niinkuin Minja ja Milena - "Tuiki, tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen...". Rapsakka, tossun alla narrskuva keli.

Iltapalaa - mm. M-L:n juuri leipomia pieniä perunarieskoja - ja teetä.

"Kaikkialla, minne matkustan puhujavieraaksi, havaitsen ihmisissä henkilökohtaisen rakkauden puutetta. Niissä maissa ja seurakunnissa, joissa olen vieraillut, olen nähnyt satoja ihmisiä, mukaan lukien pastoreita, joita rajoittaa jonkinlainen luonteen heikkous, joka johtuu menneisyydessä koetusta rakkauden puutteesta. Tämän heikkouden juuret ovat yhä heidän sydämessään, mutta kätkettyinä seurakunnalta, koska he pelkäävät menettävänsä auktoriteettiasemansa. Niin kauan kuin nämä juuret ovat olemassa, ei voida saada näkyä, ja jos näky saadaan, sen kehittyminen vie pitkän ajan.(Cesar Castellanos D., Näky, joka voittaa maailman, Itätuuli-Kustannus 2004, s. 97).

Siunausta!

Ps. ""...säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen" (1. Tess. 5:23).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti