20200205

5.2.

TUTUSTU 2.2.2020. OLEVAAN TEKSTIIN TÄSSÄ BLOGISSA - JA RUKOILE MUUTOSTA JUMALALTA ASIAAN, JOKA SIELTÄ ESILLE TULEE

MITÄ JOS SEURAKUNNAN JOHTAJAT JOHTAVAT HARHAAN? - SAARIJÄRVELLÄ ON KÄYNYT NIIN

Se, mitä sieltä esille nousee, ei ole viha-, eikä vihaista puhetta. Se on puhettä surullisesta asiasta, johon Jumala haluaa muutoksen - toivottavasti pian.

"Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa" (Matt. 22:29).

Ajattele ihmisiä, jotka lähtivät tuntemattomaan maastoon ilman karttaa. Käv niin, että he eksyivät. Matkaajat luottivat itseensä ja omiin mielipiteisiinsä. Lopulta porukalle tuli riita, siitä, mihin suuntaan olisi mentävä.

Ajattele toisenlainen vaihtoehto: Vaeltajat lähtivät maastoon. Heillä oli kartta mukanaan, mutta he luottivat mieluummin omiin kykyihinsä ja mielipiteisiinsä, eivätkä välittäneet kartasta. He eksyivät. He kyllä tekivät yksimielisen päätöksen suunnasta, mutta menivät kaikki harhaan. Helikopteri löysi heidät loppuun väsyneinä.

Monenlaisia tarinoita - tositapahtumia - on eksyneistä ihmisistä. Lapin perukoilla - josta muutimme Saarijärvelle - on ihmisille sattunut eksymisiä, sekä kesällä, että talvella. Jotkut päättyvät onnellisesti. Toisissa tapauksissa pelastutaan nipin napin. Monet ovat kuolleet eksymisensä tähden.

Eksyminen on aina vakava asia.

Eksyminen hengellisessä mielessä on aina vakava asia - se voi johtaa ihmisen väärään osoitteeseen ikuisuudessa.

Jumala ei ole kuitenkaan jättänyt meitä "oman onnemme nojaan", kuolemaan eksymykseemme. Hän valmisti meille pelastuksen.

Jeesuskin puhui eksymisestä. Kartta, jonka mukaan meidän on suunnistettava, on Jumalan Sana, Raamattu. Synnin tähden jokainen ihminen on eksyksissä. Evankeliumi on eksyksissä olevalle ihmiselle ilosanoma, hyvä uutinen:

"...sillä Ihmisen Poika (Jeesus) on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on"
(Luuk. 19:10).

Kun Jeesus saa löytää ihmisen, koittaa eksyneelle "kartalle pääsyn" hetki:

"...sitä, joka minun tyköni tulee, minä (Jeesus) en heitä ulos"
(Joh. 6:37).

Jeesus kuoli ristillä jokaisen eksyneen - meidän kaikkien - puolesta. Jeesuksen vastaanottaminen elämäänsä on yhtä kuin pelastuksen vastaanottaminen:

"...kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen nimeensä"
(Joh. 1:12).

Näin me pääsemme eksymyksen tilasta Jumalan Sanan kartalle. Sieltä löytyy tie eteenpäin koko elämällemme - aina perille asti, iankaikkiseen elämään, Jumalan taivaaseen:

"Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni"
(Ps. 119:105).

Tämä on totta jokaisen ihmisen kohdalla - ilman Jumalan Sanaa me eksymme. Jumalan Sanan kartta on olemassa, mutta:

- ei tiedetä, mitä sen kansien sisällä on, kun sitä ei lueta
- luetaan ylimalkaisesti, eikä tunneta sitä kunnolla
- luetaan, mutta halutaan noudattaa sitä valikoiden
- luetaan, mutta selitetään sitä aikakausien vaihteluiden ja kulttuurien mukaan
- luetaan, mutta tulkitaan sitä mukautumalla maailman mukaan
- luetaan, mutta tulkitaan täysin ihmisjärjen ja mieltymysten mukaan

On vakava asia hyljätä Jumalan Sana ja muuttaa sitä. Sitä voi nimittää piittaamattomuudeksi. Jumala ei kuitenkaan ole piittaamaton omaa Sanaansa kohtaan - Hän toimii aina sen mukaan.

Aika, jota elämme on yhä lisääntyvässä määrin seuraavan kaltaista:

"Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä kautta:
saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella. Sillä tulee aika, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin"
(2. Tim. 4:1-4)

Älä luovu Jumalan Sanasta. Jos niin on käynyt, palaa takaisin Jumalan Sanaan! Ole kuuliainen Jumalan Sanalle!

Erittäin vakava asia on silloin, jos ne, jotka johtavat seurakuntaa, johtavat ihmisiä - laumaansa - harhaan; ovat eksyksissä ja vievät toisia eksyksissä olevia entistä enemmän eksyksiin - ja eksyttävt toisia pois oikealta tieltä. Heihin sopivat silloin Jeesuksen sanat:

"...he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat"
(Matt. 15:14).

On vakava asia, jos seurakunnan johtajat ja paimenet johtavat ihmisiä hyväksymään synnin! Jumala ei koskaan siunaa syntiä. Hän rakastaa syntiin langennutta ihmistä ja haluaa, että syntiin eksynyt palaa eksymyksestään Hänen Sanansa viitoittamalle tielle. Synti on ihmisessä aina kirouksen alainen asia. Jumala tahtoo, että me tunnustamme syntimme ja haluamme hyljätä sen.

Raamatun opetukseen kuuluu totuus: Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Oletko ajatellut - tai tiennyt - mitä Jeesus sanoi:

"...ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin" 
(Joh. 10:35).

Seurakuntien johtajilla, sananjulistajilla ja paimenilla on suuri vastuu. Jos he johdattavat julistuksellaan, elämällään, tai Jumalan Sanan vastaisia asioita hyväksymällä ihmisiä väärään suuntaan, he joutuvat siitä vastuuseen.

Kaikki on koeteltava Jumalan Sanalla. Jos se on väärää, se on hyljättävä.

Elämässämme on elintärkeää kuulla mitä Raamattu sanoo ja totella sitä.

Lopuksi, hyvät ystävät. Sydämestäni rukoilen meille kaikille kuuliaista sydäntä Jumalan Sanaa kohtaan. Eläkäämme ja totelkaamme mitä Sana sanoo:

"Pyri osoittautumaan Jumalalle semmoiseksi, joka koetukset kestää, työntekijäksi, joka ei työtään häpeä,joka oikein jakelee totuuden sanaa"
(2. Tim. 2:15).

Vielä lohdullinen sana meille kaikille, niin usein lankeilleville ihmisille:

"...jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin Hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää Hän ei saata"
(2. Tim. 2:13).

Sain nämä kaksi viimeistä Raamatun kohtaa vaimoltani, monia vuosia sitten.

-------------

5.6 astetta oli pakkasen puolella - 7 maissa - noustessani uuteen päivään. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viemässä Emilian kouluun 8:ksi.. Danielin 9:ksi. Luin Jeremian kirjaa.

Olin puhelinyhteydessä velimiehen kanssa, Kangasniemelle.

Ruokaa ja kahvia jossakin vaiheessa.

14 hain Emilian ja Danielin koulusta kotiin. 

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Sateli lunta. Lopussa isoilla hiutaleilla ja sakeammin. 

Laitoin takkaan tulen.

Luin hetken kirjaa.

18:ksi menin One Way-seurakunnan tiloihin Opetuslapseuskouluun. Kaksi oppituntia. Välissä kahvit.

Iltapalaa ja teetä.

M-L on tänään neuloskellut.

"Ei ole kirkkautta ilman ristiä. Me haluamme kirkkauden, mutta sillä on hintansa: meidän elämämme" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 173).

Siunausta!

Ps. Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun" (Ilm. 2.10).









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti