20200203

3.2.

Maanantaita meneskellään. Eteenpäinhän se on elävän mieli. 2.3 astetta miinuksella 7 maissa. Aamukahvia ja aamupalaa. Luin jeremian kirjaa. Kävin viemässä Emilian 8:ksi kouluun ja Danielin 9:ksi. Ennen Danielin vientiä tuikkasin tulet piisiin. Rukousta. Torkkumista - eri aikaan.

Kahvia. Lintujen ja oravien seurailua ikkunan takana. Linnut olivat ikkunan takana. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

14hain Emilian ja Danielin koulusta.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin 16 maissa hiihtelemässä tyttärenpojan, Danielin, kanssa Tarvaalan ladulla. Sellaiset 5 km, vajaat. Tänään vedetty latu. Pakkanen oli kiristymään päin. Lie ollut 3 astetta. Kirkas puolikuu taivaalla.

Jonkinajan kuluttua poljeskelin 4 x 15 min. stepperiä, parin minuutin tauoilla. Sen verran, että paidan märäksi.

Iltapalaa ja teetä.

Kansanedustaja Kivelä - Vasemmistoliitto - on puuhaamassa lakialoitetta eduskuntaan uudeksi aborttilaiksi. Tavoitteena, että nainen voisi itse päättää halutessaan abortin - ei tarvitsisi mitään syitä esittää ja keneltäkään puoltoja hommailla. Kyse olisi naisen itsemääräämisoikeudesta. Kuulemma "oma lupa" kansalaisaloitetta samasta asiasta ollaan puuhaamassa.

Voi meitä. Voi "suomiparkaa". Aina vaan "siirretään ikivanhaa rajaa" poispäin Jumalan tahdosta ja -Sanasta. Vaikken mikään "pahanilman lintu" olekaan - joskin minua viimeaikaisten kannanottojeni vuoksi jotkut sellaisena voinevatkin pitää -niin tällä tavalla me kansana lisäämme "syntikuormaamme".Kun  Jumalan mittaamana "synnin mitta" tulee kansakuntamme kohdalla täyteen, ovat seurauksena Hänen mitoittamansa tuomiot. Tämän voimme todistaa Raamatun sanalla. Historiakin sen todistaa. Suuri osa ihmisistä nauraa tällaiselle puheelle - myöskin uskonnollisten ihmisten parissa.

Raamattu puhuu mm. siitä kuinka Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, ennen kuin vedenpaisumus tuli. Se tuli siksi, että ihmisten pahuus oli niin suuri maan päällä.

Me uskovaisen nimellä kulkevatkin taidamme elää tätä elämäämme varsin keveään tyyliin.Taitaisimme tarvita Herralta silmävoidetta silmiimme ja korvavoidetta korviimme - ja ennenkaikkea syämeemme - voidaksemme nähdä, kuulla ja haluta sitä mitä Jumala nyt juuri haluaa meidän näkevän, kuulevan ja haluavan. Mikä tämän elämämme väljyyden kertoo? Sen kertoo rukouselämämme. Menee liian hyvin ja mukavasti. Rukoushetket ja tilaisuudet eivät kutsu. Monet muut asiat ajavat niiden ohi. Niin seurakunnallisessa mielessä kuin henkilökohtaisessa elämässämmekin. Nyt olisi tilausta rukoukselle, Herran kasvojen etsimiselle. Jumalan kansa voi rukouksen kautta vaikutta suurella tavalla asioihin. Olisi tarvetta rukoilla maamme ja kansamme puolesta. Olisi tarvetta, mutta kun ei tunne sisimmässään sitä tarvetta, niin ei ole tarvetta. Kun tulee vaikeaa, kun tulee vastoinkäymisiä, koettelemuksia, silloin rukouselämä muuttuu toisenlaiseksi. Silloin pyydetään esirukouista. Kansamme tarvitsee nyt esirukousta.
'
Minulla on sellainen tuntu - saa olla erimieltä - että Jumalan täytyy puhkaista vielä uusi uoma - uusia uomia - toiminnalleen tässä maassa. Aavistelen, että hengellinen herätys ei tule tähän maahan sillä tavalla kuin me kenties olemme ounastelleet.

Minulla ei ole tietoa, eikä tuntumaa kovin laajalta alueelta, mutta uskallan sanoa, että meidän heikkoutemme Jumalan kansana Saarijärvellä on rukoilemattomuus. Voimme itsekukin vetää siitä johtopäätöksiä elämäämme ajatellen - ja seurakuntiemme elämää ajatellen. Herra johdattakoon meitä - vetäköön meitä - kasvojensa eteen. Käyttämään niin suuresti laiminlyötyä voimavaraa; rukousta. Rukous on Jumalasuhteen ylläpitäjänä nro 1. Jumala on antanut meille rukouksen, johon Hän itse on sitoutunut. Hän on valmis toimimaan rukouksiemme kautta. Muuten ei Hänen Sanassaan olisi niin ihmeellisiä lupauksia rukousta koskien.

"Jumalan miehet ja naiset eivät synny hetkessä yhtäkkisen tapahtuman kautta. Muutosprosessi tapahtuu vain elämällä suhteessa Jumalaan" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 143).

Siunausta!

Ps. "Voi minua! Minä hukun, sillä minulla on saastaiset huulet, ja minä asun kansan keskellä, jolla on saastaiset huulet, sillä minun silmäni ovat nähneet kuninkaan, Herran Sebaotin" (Jes. 6:5).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti