20200209

9.2.

OLISIKO JEESUS HILJAA SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN HOMOSEKSUALISTISTEN SUHTEIDEN HYVÄKSYMIS-ASIASSA?

PÄÄSTÄKSESI SISÄLLE SIIHEN, MISTÄ PUHUTAAN, LUE TÄSSÄ BLOGISSA 2.2.2020. OLEVA KIRJOITUS.

Olen kuullut, että on "kiikutettu monisteita Rossille (komisario)". Taitaa olla niin, että tämäkin kirjoitus lisää sitä monistenippua. Mene ja tiedä. Herra meitä ja minua auttakoon!

"...harrastakaa (etsiä, tutkia, huolehtia jostakin)
sen kaupungin menestystä, 
johon minä olen teidät siirtänyt, 
ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, 
sillä sen menestys on teidän menestyksenne" 
(Jer. 29:7).


Allekirjoittanut siirrettiin Enontekiöltä Saarijärvelle 1995 harrastamaan tämän maaseutukaupungin parasta - tekemään Jumalan valtakunnan työtä. En halua olla välinpitämätön en suhteen mitä täällä tapahtuu. Jos - kun - tapahtuu näin räikeää piittaamattomuutta Jumalan sanaa kohtaan, kuin luterilainen seurakunta täällä on osoittanut, en voi olla vaiti. Haluan kantaa vastuuni tämän surullisen asian suhteen. Minulle merkitsee jotakin se, missä ihmiset ovat mukana. Tuollaiset asiat vaikuttavat aina huonoon suuntaan paikkakunnallamme - ja kaikilla paikkakunnilla.

"Jos sinä tänä aikana olet vaiti, ... 
...etkö sinä juuri tällaista aikaa varten ole päässyt 
kuninkaalliseen arvoon?"
(Ester 4:14).


Ester oli yksi ihminen, joka oli asetettu tiettyyn paikkaan, tiettyyn aikaan, tietyn asian vuoksi. Hän ei olluit vaiti, vaan laittoi "itsensä likoon", "päänsä pölkylle", juutalaisten vuoksi - ja kansa pelastui. Entäpä jos minutkin on asetettu - siirretty - tiettyyn paikkaan, tiettyyn aikaan, tiettyä asiaa varten. Entäpä jos Jumala on tarkoittanut minutkin "äänitorvekseen" tässä vakavassa asiassa?

Alkusanat

Painotan tässäkin, että tämä blogi on tämän kirjoittajan henkilökohtainen päiväkirja - kuten sen logossakin sanotaan. Siksi se ei heijastele minkään paikallisseurakunnan kannanottoja kyseiseen asiaan. Seison yksin sen kanssa, mitä olen kirjoittanut, Jumalan ja ihmisten edessä. Runossa, josta on tehty laulukin, sanotaan, että "toisille annan toiset askareet". Jollekin oli annettu tehtäväksi kaarisillan tekeminen. Minulle Jumala on antanut tässä "Saarijärven tapauksessa" tällaisen tehtävän. Minun, niinkuin kaikkien, on toteltava Jumalaa. Aina on ollut Jumalan ihmisiä, joista on sanottu, että he eivät menettele viisaasti. Kuitenkin jälkeenpäin - ja jo heidän elinaikanaan - on tultu näkemään, että he kuitenkin toimivat Jumalan tahdon mukaan.

Olen uskovainen, Jeesuksen seuraaja. En halua olla kyseisessä asiassa ajattelemassa Jumalan Sanan vastaisesti. Enkä Jeesuksen tahdon vastaisesti. Hiljaa oleminenkin olisi mielestäni sitä.

Ottamatta kantaa tässä Saarijärvellä toimivien seurakuntien päätöksiin; miten puheena olevan asian ollessa voimassa luterilaisessa seurakunnassa, tulisi suhtautua yhteistyöhön sen kanssa, haluan sanoa vain oman kantani asiassa. Tietenkin se on kantani myös silloin, kun asiasta on puhe seurakunnassa, johon kuulun:

En voi olla minkäänlaisessa yhteistyössä Saarijärven luterilaisen seurakunnan kanssa, ennenkuin  se selkeästi luopuu mainitunlaisen synnin hyväksymisestä keskuudessaan - vieläpä tässä tapauksessa työntekijänsä kohdalla. Se ei vielä riitä, että kyseinen työntekijä jättää tehtävänsä (Ykkösvaihtoehto mielestäni työntekijän kohdalla on se, että hän luopuu Jumalan Sanan vastaisesta parisuhteesta ja tekee parannuksen - niinkuin synnistä aina tulee tehdä; eli tunnustaa asian syntinä ja haluaa sen hyljätä). vaan seurakunnan on sanouduttava irti tuonkaltaisesta Jumalan Sanan vääristelystä elämässään muutenkin. Yhä edelleen ajattelen: Kuinka on mahdollista, että koko Kirkkoneuvosto oli päätöksessään yksimielinen? Siihen liittyen: Kuinka kirkkoherra Jarmo Autonen saattoi/saattaa olla myös samaa mieltä? Uskoakseni hän olisi voinut rekrytointiryhmän johtajan olla tarjoamassa kirkkoneuvostolle jotakin toista ehdokasta.

Vaikka en paikkakuntiemme seurakuntien puolesta päätöksiä olekaan tekemässä - enkä tässäkään puhumassa - sanon kuitenkin oman mielipiteeni:

Seurakuntien ei pitäisi jatkaa yhteistyötä luterilaisen seurakunnan kanssa. Ei edes silloinkaan, kun tilaisuuden on järjestämässä luterilainen seurakunta yksinään ja haluaisi kutsua sinne toisten seurakuntien jäseniä erilaisiin tehtäviin. Seurakuntien tulisi suositella jäsenilleen pidättäytymistä yhteistyöstä. Ellei niin meneteltäisi, ei yhteistyön tekeminen ole poistunut sillä, että ajatellaan vain tilaisuuksia, joissa kaikkien seurakuntien nimi on ilmoituksessa järjestäjinä. Jumala ei ole tarkoittanut oman seurakuntansa toimivan yhteistyössä sellaisen seurakunnan nimellä kulkevan yhteisön kanssa, joka hyväksyy synnin näin räikeästi keskuuteensa:


"...sillä mitä yhteyttä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?"
(2. Kor. 6:14).

Lopuksi tahdon vielä sanoa sen, että yhteistyön tekemisen ongelma ei poistu sillä, että kyseinen työntekijä ei ole tilaisuudessa mukana - ei henkilökohtaisen-, eikä seurakunnallisen yhteistyön.

Tilanne kiristyy "tämän prosessin" edetessä

Olen kokemassa, että myös uskovien keskuudessa suhtautuminen asiaan on muuttumassa - se tuntuu mm. kiristyvänä ilmapiirinä, "ohikatsomisina", närkästymisenä. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse ajatella tästä sen enempää, koska ei tiedä kenen kanssa tämän kirjoittaja on tekemisissä. 

Jumalan Sana - Raamattu - on "tämän prosessin" keskiössä

Minua ei ole "laitettu hoitamaan" tätä asiaa seurakuntien kannan ilmaisuksi. Tehtäväkseni on annettu - Jumalalta, ei ihmisiltä (en silti ajattele itsestäni liikoja) - tuoda esille - tietämättömille, piittaamattomille, taikka uppiniskaisille - se, mitä Jumala asiasta sanoo pyhässä Sanassaan. Tuoda julki, että se miten on menetelty ei ole Sanan mukaista. Olen kehoittanut - ja kehoitan - tekemään parannuksen siitä, missä on menetelty Jumalan Sanan vastaisesti. Jos - ja kun - tässä joudun tuomaan esille nimiä ja tahoja, siltä ei voi välttyä, koska parannustahan joutuvat tekemään ihmiset. Eivät asiat voi tehdä parannusta. 

Tässäkin sanon jälleen: Minulla ei ole huonoja, vihamielisiä, ajatuksia ihmisiä kohtaan, jotka ovat toimineet/toimimassa väärin. Ei ole. Päinvastoin, erittäin hyviä. Tarkoitukseni ei ole paha. Tarkoitukseni on hyvä. Sydämeni sen sanoo. Se on puhdas tämän asian tiimoilta. Olen ottanut tällaisen tehtävän vastaan Jumalalta (toistoa) - en vain osoittaakseni miten väärässä ihmiset ovat - vaan että tässä asiassa voisi tapahtua muutos ja että ihmiset voisivat kääntyä pois väärältä tieltä, joka on Raamatun mukaan johdattamassa iankaikkiseen eroon Jumalasta.

Ihmiset voivat olla vaikka kuinka mukavia, mutta eihän se ole tämän asian ydin. Emme saa olla niin vastuuttomia, että emme tekisi mitään, vaan antaisimme näiden mukavien ihmisten - joiden kanssa elämme samassa kaupungissa - mennä "kaltevalla tiellä" kohti iankaikkista tuhoa.

Raamattu on se, johon kaikki seurakunnan toiminta perustuu. Meidän ei tule muuttaa Jumalan Sanaa, vaan muuttua itse sen osoittamalla tavalla.

OLISIKO JEESUS HILJAA SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN HOMOSEKSUALISTISTEN SUHTEIDEN HYVÄKSYMIS-ASIASSA?

Lopulta pääsimme alussa olevan "otsikon alle".

Aluksi lyhyt vastaus: Jeesus ei olisi hiljaa. Jeesus ei ole hiljaa. Sen osoittaa Jumalan Sana. Sen osoittaa myös tämä tehtävä, joNka olen "korkeammalta mahdolliselta tasolta" saanut. Kyseessä ei ole: minä kun, minä, minä, minä... Vaan: Minä, Minä, Minä. Iso alkukirjain ei viittaa mahdolliseen "isoon egooni", vaan Häneen, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Hän ei olisi hiljaa. Hän ei ole hiljaa. Hän ei tule olemaan hiljaa.

Raamatun alkulehdiltä voimme lukea:

"Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät..."
(1. Moos. 1:27, 28).

"Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut. Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu"
(1. Moos. 2:20-23).

"Tämä on Aadamin sukuluettelo. Kun Jumala loi ihmisen, teki hän hänet Jumalan kaltaiseksi. Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi ja siunasi heidät ja antoi heille nimen ihminen, silloin kun heidät luotiin"
1. Moos. 5:1-2).

Jatkan vielä tänään. Nyt lähden Denikselle saunaan.

Nyt on löylyt löylytelty Deniksen ja Danielin kanssa - ja matka jatkuu... en tiedä siitä laulusta, soiko...

Nuo kolme raamatunpaikkaa ovat muuttumatonta Jumalan Sanaa. Se tarkoittaa suomeksi, että ne ovat totta ja voimassaolevia tänäänkin. On olemassa mies. On olemassa nainen. Jumala on heidät luonut sellaisiksi. Kaksi sukupuolta. Minäkin ymmärrän tällaista teologiaa. Lapsikin ymmärtää. Se, että ihmiset haluavat työntää tämän tosiasian syrjään ja muuttaa en toiseksi, ei merkitse sitä, että Sana olisi muuttunut - tai, että ihminen olisi muuttunut - aikojen saatossa. Sana pysyy samana.

Tuon 1. Moos. 2:20-23 jälkeen Jumalan Sana jatkaa:


"Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi. Ja he olivat molemmat,mies ja hänen vaimonsa, alasti eivätkä hävenneet toisiansa"
(1. Moos. 2:24-25).

Oli mies ja vaimo, joka oli nainen, joka saattoi luonnonmukaisesti saada jälkeläisiä miehensä kanssa.

Pitikö Jeesus sitä, mitä luimme, Jumalan Sanana? Hyväksyikö Hän tuollaiset asiat?

Uuden testamentin puolelta, evankeliumeista, saamme lukea Hänen ajatuksiaan:

"Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja he kiusasivat häntä sanoen: "Onko miehen lupa hyljätä vaimonsa mistä syystä tahansa?" Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa `loi heidät mieheksi ja naiseksi` ja sanoi: "Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi"? Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako"
(Matt. 19:3-6).

Jeesus hyväksyi täydellisesti sen, mitä Jumala on sanonut Sanassaan Raamatun alkulehdillä:

Hän sanoi, että: 
"Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi".

Hän sanoi myös, että:
"mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi". 

Hän sanoi vielä, että:
"Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi".

Hän sanoi, että:
"Minkä siis Jumala on yhdistänyt..."

Jeesus sanoi, että Jumala on luonut ihmiset mieheksi ja naiseksi. Tästä ei ole olemassa muunnoksia.

Jeesus sanoi, että mies ja vaimo (nainen) voivat tulla yhdeksi lihaksi. Raamattu nimittää sitä avioliitoksi.

Avioliitossa Jumala yhdistää yhdeksi lihaksi miehen ja vaimon (naisen).

Samaa sukupuolta olevien suhde ei ole tällainen avioliitto. Sellaisessa suhteessa Jumala ei yhdistä heitä yhdeksi lihaksi. Jumalan Sanasta näemme, että kaikki muut parisuhteet - kuin avioliitto - ovat Jumalan Sanan ja tahdon vastaisia. Ne ovat syntiä.

Siitä syystä, mitä olemme edellä Raamatusta lukeneet, Jeesus ei ole hiljaa Saarijärven seurakunnan hyväksymän synnin suhteen. "Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti" (Hebr. 13:8). Hän puhuu yhä edelleen Sanan kautta samalla tavalla kuin silloin, kun Hän eli maan päällä.

Uskon, että Hän puhuu myös näiden sanojen kautta, joita olen tähän kirjoittanut - sillä ne ovat kirjoitetut rukoillen ja Hänen vaikuttamiaan. 

Raamattu sanoo, että Jeesus on seurakunnan pää: 

"...vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis (seurakunta), yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman mukaan, mikä kullakin osalla on"
(Ef. 4:15-16)

"Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet (Jeesuksen) kaiken pääksi seurakunnalle, joka on hänen ruumiinsa, joka kaikki kaikessa täyttää" (Ef. 1:22-23).

Kun luet tällaisia sanoja Jeesuksesta, niin mitä ajattelet Hänen sanoistaan? Ajavatko ne tekemään parannusta synnistä? Pidätkö vakavana asiana tottelemattomuutta Hänen sanojaan vastaan, samaa sukupuolta olevien parisuhde-asiassa? Saakoon Pyhä henki näyttää meille todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion, niin että pakenemme synteinemme Jeesuksen turviin. Jeesus sanoo: 

"Sitä joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos"
(Joh. 6:37).

Vielä on aikaa parannuksentekoon. Se on suurta Jumalan armoa. Aika ei ole meidän vallassamme.

Edelleen voi ottaa minuun yhteyttä. Kysellä. Keskustella. Etsiä Jumalan Sanan mukaisia ratkaisuja.

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
PUH. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com
-------------------------------------

Sydämelliset nimipäiväonnittelut vielä tässäkin Toikkasen Raijalle ja Haapalan Raijalle!

0.5 astetta oli plussalla kun Sunnuntaihin nousin. Mukava oli vieläkin sähkökynttelikköjä sytytellä palamaan; on sen verran pimeää aamulla.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa.

Ajelimme helluntairukoushuoneelle klo 10 alkavaan Rukoushetkeen. Salmen haimme matkalla mukaan. 4 henkeä.

11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka johti Arto Riihinen, joka myös puhui alussa. Lauloimme yhteislauluina Hengellisen laulukirjan lauluja. Inkeri Riihinen antoi lähetysinfoa seurakuntamme lähetyskohteista - ja läheteiltä. Pastorimme Hannu-Heikki Hyppönen saarnasi. Seurakunnan asiakokous oli tilaisuuden jälkeen. Sitten alakertaan keittolounaalle ja kahville.

Ajeltuamme kotiin laitoin takkaan tulet, Seurasin hiihdon "mualimankuppia".

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel tulivat käymään. Juotiin kahvit ja otettiin muita tarjoiluja.

Emilia soitteli, että tulisinko saunaan. Ja minähän menin sovittuna aikana. Deniksen ja Danielin kanssa kipusimme lauteille löylyjä ottamaan.

Iltapalaa ja kahvia.

"Sisimmässämme on lähde. Jotta se voisi virtailla meissä, meidän tarvitsee olla murtuneita, nöyriä" (Claudio Freidzon, Pyhä Henki - janoan Sinua, Kustannusyhtiö Visio Oy 2001, s. 151).

Ps. "...Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat. Se on kuin kallis öljy pään päällä, joka tiukkuu partaan - Aaronin partaan, joka tiukkuu hänen viittansa liepeille. Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi" (Ps. 133:1-3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti