20200216

16.2.

"KULISSEISSA" TAITAA TAPAHTUA

Selaillessasi tätä vaatimatonta, täällä "menetetyn metsikön reunamilla" asustelevan "takametsien miehen", blogia, huomaat varmaan syyn, miksi "kulisseissa" todennäköisesti tapahtuu. Tänään satuin kuulemaan, että asiaa oltaisiin viety viranomaisille. Minä en ole henkilökohtaisesti - vielä - saanut miltään taholta sellaista "virallista" tietoa. Kuitenkin palautetta, jonka varmaan ymmärrät olevan "laidasta toiseen"-kannanottoja. No, ottoja kuitenkin. Ajattelen, että voisi varmasti kirjoittaa pitkän listan niistä tavoista, joilla lukijat - ihmiset yleensä - tuohon "viranomaisille vienti"-juttuun suhtautuvat - sekä uskovien, että uskomattomien parissa.

Taidan nyt lähteä lenkille. Tarkoituksena on jatkaa tätä tämänpäiväistä ns. blogijuttua vielä tänään.

Nytpä jatkan. En kuitenkaan lenkille tullut lähteneeksi, koska "kokkoukseen" lähtö oli niin lähellä. Stepperiä sen sijaan poljin.

Tänään oman seurakunnan tilaisuudessa laulettiin vankilassa olleen - ja vakaumuksensa tähden surmatun - saksalaisen pappismiehen, Dietrich Bonhoeferin, 1944 kirjoittamaa puhuttelevaa virttä, josta  lainaan jonkun säkeistön:

"Jos ahdistuksen tie on edessämme,
Myös silloin Kristus meitä kuljettaa.
Annamme Isän käsiin elämämme.
Hän itse meille rauhan valmistaa.

Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa,
tyyneksi lämpimäksi liekki luo.
Valaiset pimeän, voit pelo9t poistaa.
Jää keskellemme,
Kristus rauha tuo!

Kun pahan valta kasvaa ympärillä,
vahvista ääni toisen maailman.
Niin että uuden virren sävelillä,
kuulemme kansasi jo laulavan.

Hyvyyden voiman uskollinen suoja,
piiruittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin."

Saarijärven seurakunnan "ajankohtaiseen asiaan" totean tässä vain, että:

- samaa sukupuolta olevien parisuhde on väärin, 
koska se on Jumalan Sanan mukaan syntiä.

- Jumalan seurakunnan työntekijä ei voi/saa  elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, koska se on Raamatun mukaan väärin ja syntiä.

- Jumalan Sanan mukaan seurakunnan Kirkkoneuvosto, Jumalan seurakunnan johtoelimenä, on menetellyt väärin, toimiessaan vastoin Jumalan Sanaa seurakunnan työntekijän valinta-asiassa. Näin se on Raamatun mukaan osallisena syntiin, hyväksyessään synnin seurakunnan elämään.

- Seurakunnan kirkkoherra on osallisena syntiin, hyväksyessään synnin seurakunnan elämään.

- hiippakunnan piispa on osallisena syntiin, nimittäessään väärässä parisuhteessa elävän henkilön seurakunnan työntekijäksi.

Kaiken edellä sanomani perustan Jumalan Sanaan, jolla tällaiset asiat on arvosteltava ja koeteltava. Se, että jotkin muut lait ja säädökset sallivat tuollaiset väärät asiat seurakunnan elämään, eivät tee Raamatun opetusta turhaksi, sillä Raamattu sanoo, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.

Jumala tuomitsee aina synnin. Päästäkseen Jumalan tuomion alta pois, on ihmisen tehtävä parannus: käännyttävä Jumalan puoleen ja tunnustettava syntinsä, sekä haluttava hyljätä se.

Jos sen johdosta, että haluaa tuoda julki tuollaisen, Jumalan Sanan mielestä väärän, asian, joutuu kärsimään, niin voi rohkaisuksi lukea Raamatusta mm. tämän:

"...Älköön näet kukaan kärsikö murhaajana, tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin; mutta jos kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä onkaan niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? Ja "jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?" Sentähden, uskokoot myös ne, jotka Jumalan tahdon mukaan kärsivät, sielunsa uskolliselle Luojalle, tehden sitä, mikä hyvää on"
(1. Piet. 4:15-19)

"...se on armoa, että joku omantunnon tähden Jumalan edessä kärsii vaivoja, syyttömästi kärsien. Sillä mitä kiitettävää siinä on, jos te olette kärsivällisiä silloin, kun teitä syntienne tähden piestään? Mutta jos olette kärsivällisiä, kun hyvien tekojenne tähden saatte kärsiä, niin se on Jumalan armoa. Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä"
(1. Piet. 2:19-21).

Jumalan Sanan pohjalta tiedän sen, että pitkällä - lyhyelläkin - tähtäimellä, ihminen, joka toimii Sanan pohjalta, on aina voittaja. Silloinkin, kun hän joutuu kärsimään Jumalan Sanan tähden. Uskon, että puheena olevan asiankin suhteen on näin. Jumala voi osoittaa sen niin, että monet tulevat sen näkemään. Se lisää Jumalan pelkoa - kunnioitusta -keskuudessamme.

Siunausta kaikille!

"Iloitkaa aina Herrassa, vieläkin minä sanon: iloitkaa!" (Fil. 4:4, Paavali kirjoitti tämän kehotuksen - ja kirjeen - vankeudesta).

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

------------------------------

Sunnuntai. Nousun aikaan 1.8 astetta kylmällä. Meillä nukkuivat edellisen yön serkukset: pikkuinen Minja-tyttönen ja viimeistä vuotta ala-asteella käyvä, Daniel.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - lapset nyt eivät kahvia.

Menin 10:ksi helluntairukoushuoneelle Rukoushetkeen - 4 henkeä.

11 alkoi yläkerrassa Sunnuntaijuhla, jonka johti Jukka Oittinen. Hän myös puhui aluksi. Saarnan piti lapsityöntekijä Sven Loosen. Iloitsin puheesta ja aiheesta - samoin kuin Jukankin. Musiikissa oli Sonja Lampinen. Hän johti meitä ylistykseen. Koin, että niissä hetkissä oli Pyhän Hengen voitelu. Kokouksen jälkeen oli alakerrassa tarjoilua, johon en tällä kertaa jäänyt. Kotona kun oli "omia."

Tultuani kotiin, oli Timo meillä. Pia oli mennyt hakemaan Milenaa "yökunnista" mammalta. Vanhemmat tulivat hakemaan lapsiaan yökyläreissusta. Emiliakin oli meillä kun Minja oli täällä. Terhi-Marja ja Denis hakivat kokouksen jälkeen omansa meiltä myös. Ruokaa ja kahvia.

Seurailin vähän rallin MM-sarjaa ja hiihdon mc:a.

Poljeskelin stepperiä 40 min. yhtäjaksoisesti. Sitten pitikin lähteä kohti Karstulaa, jossa olin Vapaaseurakunnassa puhumassa klo 18 alkaneessa tilaisuudessa. Satoi vettä, niinkuin on tänään tehnyt. Ennen kotiinlähtöä tarjosivat hyvät kahvit Karstulassa. 

Paluumatkallakin satoi aikalailla. liki 4 astetta lämmintä.

Kotona vielä iltapalaa ja kahvia.

Siunausta!

Ps. "Jotka Herraan turvaavat, ovat kuin Siionin vuori: se ei horju, vaan pysyy iankaikkisesti. Vuoret ympäröivät Jerusalemia, ja Herra ympäröitsee kansaansa, nyt ja iankaikkisesti" 
(Ps. 125:1-2).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti