20200218

18.2.

"ÄLÄ SIIRRÄ IKIVANHAA RAJAA"
(Sananl. 22:28, 23:10).

Otsikossa lainatussa raamatunpaikassa tarkoitetaan maarajoja. Tämä Raamatun ohje sopii - ilman muuta - tarkoittamaan myös hengellisten ja moraalisten rajojen siirtoa.

Jos jossakin, niin Jumalan Sanassa, ihmisille ilmoitetaan - on ilmoitettu - Jumalan asettamat "kaikkein ikivanhimmat" rajat:

"...Ei yli sen, mikä kirjoitettu on..."
(1. Kor. 4:6).

Sielujemme vihollinen operoi koko ajan

Näemme yhteiskunnassamme - täällä meidän suomenniemellämmekin - kuinka rajoja siirrellään kiihtyvällä vauhdilla. "Rajajoukkojen komentaja", sielujemme vihollinen - joka tunnetaan "karkeammillakin" nimillä: saatana ja perkele (kirjoitin tarkoituksella pienellä kirjaimella), joilla nimillä monet, edes itse sitä ajattelematta, kutsuvat häntä avukseen - "rajamiehineen- ja naisineen", on kiihkeässä työn touhussa. Hän ja hänen joukkonsa takovat nyt, kun "rauta on kuuma." Kyllä se varmaan tietää senkin, että sillä on vähän aikaa jäljellä.

Sielunvihollisella on omat divisioonansa, legioonansa, prikaatinsa,rykmenttinsä, pataljoonansa, komppaniansa, joukkueensa, ryhmänsä ja yksilötaistelijansa.Sillä on myös aina "kutsunnat" menossa, saadakseen lisää väkeä riveihinsä ja koulutukseensa. Se käyttää kaikkia aselajeja - myös huippumoderneja - ja pysyy hyvin kehityksessä mukana. Sielujemme vihollinen on Jumalan vastustaja numero yksi - ja se haluaa aina olla ykkönen.

Itse olen saanut RUK:ssa sissi- ja tiedustelukoulutuksen. Tiedustelu, harhauttaminen, erilaiset sabotaasityöt (vahingonteko, tuholaistoiminta) vastapuolen seassa ja selustassa mm. kuuluvat sissi- ja tiedustelujoukkojen toimintaan. Sielunvihollinen hallitsee tällaiset toimet. Se on huomattavasti taitavampi kuin me osaamme ajatellakaan.

Meidänkin maamme johtavat ihmiset - eivät kaikki - ovat lähteneet ikivanhojen rajojen "siirtelyoperaatioihin" mukaan. Eli, esivaltammekin on "rajajoukkojen komentajan", sielujemme vihollisen, Jumalan vihollisen nro 1., joukoissa vahvasti mukana. He, jotka maatamme johtavat ja lakejamme säätävät.

Uskovien on herättävä

En halua vain kirjoittamisen halusta tällaisia kirjoitella. Ennenkaikkea siksi tässäkin tätä esille tuon, että me kristityt maassamme - ja ne, jotka haluavat pitää Jumalan Sanaa Jumalan Sanana - voisimme herätä, ts. saada silmämme auki. Se tarkoittaa, että nousisimme välinpitämättömyydestämme ja kävisimme rukoukseen, kaikkivaltiaan Jumalan kasvojen eteen, maamme ja kansamme puolesta - ja sen päättäjien puolesta. Rukoilkaamme, että ei "ikivanhoja" rajoja siirrettäisi yhä kauemmas, vaan alettaisiin siirtää Jumalan Sanan tarkoittamaan suuntaan. Muutenkin, meidän kristittyjen - ja Jumalan Sanan auktoriteettiasemaan uskovien - pitää "yhdellä äänellä" puhua voimakkaammin jumalattomuutta vastaan ja tuoda esille Sanan mukainen kantamme asioihin. Hyljätkäämme välinpitämättömyytemme - jolloin ajatellaan, että ei tämä asia minulle kuulu, tai, että toiset hoitakoot nämä asiat - hajaantuneisuutemme ja nouskaamme yhdessä puolustamaan Jumalan Sanan mukaisia arvoja! Jumalan lapsille, Jeesukseen uskoville, on annettu suuri vaikutusvalta Jumalan Sanassa. Meidän on käytettävä sitä. Ei saa olla, niinkuin Pekka Simojoen laulussa sanotaan: "Valtakunnassa kaikki hyvin, vanha vartija huutaa silmin hämärtyvin. Huomaamatta, näkemättä, mikä hetki yöstä on". En tiedä oliko tuo lainaus nyt ihan oikein, mutta ajatus kuitenkin oli. Jumalan seurakunta voi olla - on - mahtitekijä maailmassa, sillä se on tarkoitettu olemaan kaikkivaltiaan Jumalan puolella. Yksikin ihminen Jumalan kanssa on enemmistö. Sen on historia useasti osoittanut. Huomatkaamme tämä ja nouskaamme siihen asemaan, johon meidät on tarkoitettu. 

Muistutan vielä siitä, että synti kansakunnan elämässä on vakava asia. Jumala on myös tuomion Jumala. Hänellä on tiedossa kunkin kansakunnan kohdalla se, milloin sen "synnin mitta" on tullut täyteen. Silloin Jumalan tuomiot tulevat kansakunnan elämään. Jumalan Sanasta ja historiasta voimme nähdä millaisia muotoja siinä voi olla. Tämä ei ole pelottelua, mutta syntyköön kansamme keskuuteen oikea Jumalan pelko - kunnioitus Häntä ja Hänen Sanaansa kohtaan. Nyt elämme vielä armonajassa, jota meidän ei tulisi käyttää väärin.

Mutta, voi, mutta...

Olet huomannut ja olet kuullut - jos olet halunnut - että myöskin niissä yhteisöissä, joiden tulisi olla Jumalan Sanan mukaisia yhteisöjä, jo nimensäkin puolesta, "rajajoukkojen komentaja", sielujemme vihollinen, on saanut "suuren jalansijan", vaikutusvallan.Tarkoitan kirkkoa ja seurakuntaa.

Maallinen lainsäädäntö, joka "siirtää ikivanhoja rajoja", yhä jumalattomampaan suuntaan; poispäin Jumalan tahdosta, "sulkee suut", ja sallii Jumalan Sanan vastaiset asiat, myös yhteisöjen parissa, joiden tulisi olla hengellisiä, Jumalalle ja Hänen Sanalleen kuuliaisia.

Kyselyjen mukaan erittäin suuri määrä kirkon työntekijöistä hyväksyy esim. homosuhteessa olevien vihkimisen ja homosuhteen parisuhteen muotona. Samoin tuollaisessa suhteessa elävän seurakunnan työntekijäksi. Eikä syynä ole ainoastaan lakien aiheuttama ilmiö, vaan se, että työntekijät ovat itse halunneet olla siirtämässä "ikivanhaa" Jumalan Sanan mukaista rajaa.

Vaikka on olemassa muitakin alueita, joilla "ikivanhaa rajaa" on siirretty/siirretään, niin tämä samaa sukupuolta olevien parisuhde-asia on niistä erittäin räikeä. Sisälukutaidolla voisi päästä tietämään Jumalan mielenmukaisen kannan asiaan, lukemalla sen Raamatusta (voit halutessasi selata tätä blogia taaksepäin ja lukea niitä raamatunpaikkoja, joissa Jumalan ajatus tulee selkeästi esille). Se, että näin ei toimita, kertoo - ainakin minulle - että monien vuosien opiskelu yliopistossa, teologisessa tiedekunnassa, on mennyt täysin hukkaan.

Niinkuin olen aikaisemmin - useaan otteeseen - tuonut tätä "maailmaan mukautumisilmiötä" esille kaupunkimme, Saarijärven seurakunnan, tilanteen kannalta ja kautta, jossa "rajavartiojoukkojen komentaja", sielujemme vihollinen, on saanut aikaiseksi jo parisuhteessa elämisen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, Kirkkoneuvoston, kirkkoherran ja piispan yksimielisen hyväksynnän kautta, heidän valitessaan ja nimittäessään seurakuntapastorin virkaan sellaisessa suhteessa elävän henkilön.

Jos ajattelet, etten tiedä, niin kyllä tiedän, että muissakin seurakunnissa on ja hyväksytään edellä mainitunlainen asia - ja sellainen ei tule vähenemään, ellei Jumala puutu asiaan. Hän kuitenkin valvoo Sanaansa ja toimii sen mukaan, tahtoipa ihminen, seurakunta, tai maa sitä, tai ei:

"...minä valvon sanaani, toteuttaakseni sen"
(Jer. 1:12).

On aina vakava ja erittäin surullinen asia, kun ihminen, tai seurakunta, lankeaa tällaisessa asiassa palvelemaan sielujemme vihollisen - ja Jumalan vihollisen n:o 1. - tahtoa; tekemään yhteistyötä Jumalan vastustajan "tallissa". Sehän käytännössä tarkoittaa, että me haluamme olla siirtämässä niitä "ikivanhoja" rajoja, jotka Jumala on Sanassaan säätänyt. Näin hengellinen yhteisö, kirkko, seurakunta, alkaa toimia itseään vastaan. Ei voi ajatella, ettei sillä olisi mitään merkitystä. Sitä ei saa pitää "pienenä rajansiirtona", vaan erittäin suurena. Tietenkin tuollainen kehitys on alkanut jostakin ja näkyy nyt suurempana "väärään suuntaan menevänä rajanvetona". Ajattele, kun aletaan rajalinjaa tekemään: Jos se heti alussa on ihan vain vähän lähdössä väärään suuntaan, niin miten käy, kun samaan suuntaan on linjaa vedetty jo "kilometritolkulla?" Silloin nähdään enemmän kuin selvästi, että nyt on "menty aika rankasti" metsään. Näin myös sielujemme vihollinen toimii: alussa vähän pieleen, lopulta paljon.

Vielä elämme armonajassa. Asian voi korjata, kääntymällä Jumalan puoleen. Tunnustamalla asian, joka ei ole Jumalan Sanan mukainen, syntinä,  ja haluamalla hyljätä sen. Ei ole muuta tietä olemassa.

Jos kirkko ja seurakunta jatkaa samalla tavalla eteenpäin, toimii sekin sielunvihollisen "kutsuntatoimistona", värväten sen joukkoihin väkeä. Se tie vie paljon ihmisiä iankaikkiseen eroon Jumalasta.

En kirjoita väärämielisesti, vaan oikeamielisesti. Kaiken aikaa on erotettava kaksi asiaa: Jumala rakastaa jokaista ihmistä yhtä paljon, mutta Hän vihaa syntiä. Tämän Hän osoitti Golgatan ristillä, jossa Hänen Poikansa, Jeesus Kristus, joutui meidän sijastamme, puolestamme, kohtaamaan Hänen vihansa synnin tähden. Synti on vakava asia, josta on tehtävä parannus.

Meidän, jotka pidämme Jumalan Sanan vastaista elämänmuotoa vääränä, ei tule ainoastaan osoittaa sitä - sekin on vastuullamme - ja kauhistellen arvostella keskenämme, vaan yhtyä yhdessä rukoilemaan rukoilemalla. Rukoilemaan ihmisten puolesta, jotka elävät väärällä tavalla. Rukoilemaan myös niiden puolesta, jotka hyväksyvät Sanan vastaiset asiat hengellisissä yhteisöissään.

Edellä sanottu koskee myös maamme vapaita suuntia ja niiden seurakuntia. Heillä on olemassa sama vaara hyväksyä vääriä, Jumalan sanan vastaisia asioita, elämäänsä - ihan näillä puheena olevilla alueillakin. Jo nyt kuuluu "hälyttäviä kaikuja" asian suhteen. Älkää hyvät ihmiset alkako lipsumaan Jumalan Sanasta! Hän ei siunaa muuta kuin sen, mikä on Hänen Sanansa mukaista!

Totuutta noudattaen rakkaudessa

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

-------------------------------------

Niin. Maailmalla on omat rajansa ja seurakunnalla omansa. Seurakunnan tulee pysyä Jumalan määrittelemien rajojen puitteissa. Sen ei tule ottaa mallia maailmasta, vaan Jumalan Sanasta ja kutsua ihmisiä maailmasta Uskomaan Jeesukseen ja pääsemään Jumalan lapsiksi. Jumalan kansalla on omat, Raamatun ilmoittamat, ohjeensa. Seurakunta - ekklesia - on maailmasta uloskutsuttujen joukko. Kutsujana on Jumala.

Noustessani aamulla, oli 7 maissa 3.2 astetta lämmintä. Jauhoin pavut ja keitin kahvit. Sen kanssa vähän purtavaa. Luin Jeremian kirjaa. Rukousta. Tänään en vienyt Emiliaa ja Danielia kouluun. Olivat kipeinä.

Kahvia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

10:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 7 henkeä.

Aurinkokin tänään paistoi. Oli keväisen tuntuista.

Paluumatkalla rukoushetkestä kävin hakemassa Emilialle kebab-pizan ja Danielille kebab-rullan - kun kotona ovat sairaana.

M-L:n kanssa menimme Linnan Liisaan. Saimme vuokranantajalta joulu-lahjakortin, jolla nyt kävimme syömässä lounaan. Pellot sulat kuin keväällä.

Kirjoitin. M-L neuloi.

Luin kirjaa. Torkuin.

Illalla laitoin tulen takkaan. Sen jälkeen valutin hikeä ja pidin pulssia vähän korkeammalla - poljin stepperia 50 min. + 10 min. parin minuutin tauolla.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "...ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen" (Jaak. 4:4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti