20230310

10.3.2023.

Etsin Jumalan Sanasta asioita, joilla Jumala on siunannut Israelin kautta koko maailmaa. Edellisellä kerralla aloitin Marian, Jeesuksen äidin, ainutlaatuisen elämän katselemisen Raamatun lehdiltä. Siitä jatkan:

Kun Maria oli jo kihloissa Joosefin kanssa, hän sai Jumalan kutsun, enkeli Gabrielin kautta, tulla Jeesuksen äidiksi. Tämä kaikki oli Pyhän Hengen vaikutusta.

Edellisessä osassa luimme profetian tästä, sekä myös sen toteutumisen evankeliumista.

Mielestäni silmiinpistävä piirre Mariassa on - heti alusta alkaen - nöyryys; suostuminen Jumalan tahtoon.

Enkeli kertoi Marialle senkin, että Elisabet, hänen sukulaisensa, on myös tullut ihmeellisellä tavalla -  mutta kuitenkin miehestään, Sakariaasta - raskaaksi, puoli vuotta sitten. Maria meni kiiruusti hänen luokseen vuorimaahan, erääseen Juudan kaupunkiin (Luuk. 1:39-40):

"Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä. Ja hän puhkesi puhumaan suurella äänellä ja sanoi: Siunattu sinä vaimojen joukossa siunattu sinun kohtusi hedelmä! Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni? Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani. Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta" (Luuk. 1:41-45).

Näin voimakkaasti siellä oltiin profeetallisessa Hengessä! Elisabetin kohdussa oleva lapsi oli Johannes, jota myöhemmin nimitettiin Kastajaksi, jolle Jumala oli suunnitellut tehtävän olla Jeesuksen edelläkulkija, tienraivaaja, että Hän tulisi julki Israelissa. Tässä tehtävässä Johannes myös kastoi Jeesuksen. Ihmeellinen tehtävä, ei kuitenkaan kovin pitkä, oli Johannes Kastajan tehtävä. Hänen elämänsä päättyi mestaukseen, jonka pani toimeen kuningas Herodes.

Elisabetin lopetettua profeetallisen puheensa, puhkeaa Maria Pyhän Hengen voitelemaan puheeseen:

"Ja Maria sanoi: Minun sieluni suuresti ylistää Herraa, ja minun henkeni riemuitsee Jumalassa, vapahtajassani; sillä hän on katsonut palvelijansa alhaisuuteen. Katso, tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi. Sillä voimallinen on tehnyt minulle suuria, ja hänen nimensä on pyhä, ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen niille, jotka häntä pelkäävät. Hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan; ja hän on hajottanut ne, joilla oli ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on kukistanut valtiaat valtaistuimilta ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyyksillä, ja rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois. Hän on ottanut huomaansa palvelijansa Israelin, muistaaksensa laupeuttaan Aabrahamia ja hänen siementänsä kohtaan iankaikkisesti, niin kuin hän on meidän isillemme puhunut. Ja Maria oli hänen tykönänsä noin kolme kuukautta ja palasi jälleen kotiinsa" (Luuk. 1:46-56).

Tässä olemme saaneet kuvaa Marian raskausajasta, sekä hänen ja Elisabetin sydämestä; näistä Jumalaa pelkäävistä ihmisistä, joista toinen oli iäkäs ja toinen nuori. Molemmat naiset oli Jumala kutsunut ainutlaatuiseen tehtävään - Israelin keskeltä - koko ihmiskuntaa ajatellen.

Meidänkin on muistettava, että vaikka tehtävämme ei olekaan sillä tavalla ainutlaatuinen, kuin näiden naisten, niin se on kuitenkin ainutlaatuinen, koska se on Jumalan suunnittelema meille jokaiselle. Sanotaan Hänelle: Tapahtukoon Sinun tahtosi minun elämässäni!

Jatkan tästä - jHs.

_______________________

"...Jumalaan ja Hänen lupauksiinsa pohjautuva usko tohtii siis kohdata maailmassa, ihmisissä ja uskovassa itsessään olevan pahuuden ja puutteellisuuden realistisesti. Se suostuu totuuteen kiertämättä sitä, se ei lennä taivastellen pakoon  eikä pakene muihinkaan pilviin, ja siksi se ei hämmästy mitään elämässä esiintyviä pahojakaan asioita. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 120, Karas-Sana 1984).

_______________________

Sydämelliset onnittelut vaarilta ja mummilta - vielä tässäkin - Milena, Inka, Auroralle!

Perjantai. 7.9 astetta pakkasta ylösnousussa. Aurinko paistoi. Tummia pilviä. Päivällä aurinko paistoi ja hanget hohtelivat.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Vein tuhkatkin pesästä - niinhän sitä jossakin teatterikappaleen nimessä kehotettiin. Se on hyvä viedä, niin tulee halvemmaksi rostien ostossa.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista, palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Lueskelin kirjaa.

M-L leipoi.

Iltapalaa; hyvää M-L:n juuri tekemää piirakkaa; suolaista, mutta ei liian.

Seurailin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut" (Gal. 2:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti