20230316

16.3.2023.

Israelin kautta tulleisiin siunauksiin jälleen. Yksi siunausten - Ison Siunauksen - kantaja oli Maria, Jeesuksen äiti. Hänestä jatkan edelleen:

Mielenkiintoinen kohta löytyy Matteuksen evankeliumista:

Hänen vielä puhuessaan kansalle, katso, hänen äitinsä ja veljensä seisoivat ulkona, tahtoen häntä puhutella. Niin joku sanoi hänelle: Katso, sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat sinua puhutella" (Matt. 12:46-47).

Tällainenhan on aika normaalia perheenjäsenten välillä. Olisiko kyseessä ollut sama tapaus - tai ainakin samantyylinen - josta kerrotaan Markuksen evankeliumissa:

Ja hän tuli kotiin. Ja taas kokoontui kansaa, niin etteivät he päässeet syömäänkään. Kun hänen omaisensa sen kuulivat, menivät he ottamaan häntä huostaansa, sillä he sanoivat: Hän on poissa suunniltaan. ... Ja hänen äitinsä ja veljensä tulivat, seisahtuivat ulkopuolelle ja lähettivät hänen luoksensa kutsumaan häntä. Ja kansanjoukko istui hänen ympärillään, ja he sanoivat hänelle: Katso, sinun äitisi ja veljesi tuolla ulkona kysyvät sinua. ..." (Mark. 3:20,21, 31,32).

Jeesuksen vastaus asian ilmoittaneelle ei ollut ihan tavallinen:

"Mutta hän vastasi ja sanoi sille, joka sen hänelle ilmoitti: Kuka on minun äitini ja ketkä ovat minun veljeni? Ja hän ojensi kätensä opetuslastensa puoleen ja sanoi: Katso, minun äitini ja veljeni! Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini" (Matt. 12:48-50).

Voimme olla varmat siitä, että Jeesus rakasti äitiään ja veljiään; Hänen vastauksensa ei ollut rakkaudeton. Uskon, että Jeesus ensinnäkin ilmensi vastauksellaan sitä, että Hän rakasti kaikkia ihmisiä ja piti heitä samanarvoisina. Toisekseen ajattelen, että Hänen omaistensa ajatus oli inhimillinen, kun taas Jeesus toteutti Jumalan tahtoa koko ajan siinäkin tapauksessa. Hän ei ollut suunniltaan, eikä tarvinnut huostaanottoa heidän puoleltaan.

Muistettava on sekin, että Jeesuksen veljet eivät vielä uskoneet Häneen, kuin vasta sitten, kun Hän oli ylösnoussut:

"Sillä hänen veljensäkään eivät häneen uskoneet" (Joh. 7:5).

Mitä me ajattelemme Jeesuksen vastauksesta? Varmasti oikea tapa ajatella siitä, on se, että kaikki jotka uskovat Jeesukseen, ovat Hänen lähimpiä omaisiaan. Mekin, sinä ja minä, kun uskomme Häneen.

"Sillä jokainen, joka tekee  minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini" (Matt. 12:50).

Mielenkiintoisia vaiheita joutui käymään äiti-Maria poikansa Jeesuksen tähden.

Jatkan - jHs.

_________________________

"Ei Kristus kutsu meitä paljastavan peilinsä, Sanansa, eteen siksi, että voisi sanoa: Ähä kutti, jouduitpas kiikkiin, vaan siksi että hänen totuutensa voisi vapauttaa meidät valehtelemisen, näyttelemisen, teeskentelemisen ja luulemisen kahleista" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 48, Karas-Sana 1984).

_________________________

Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin -  Hokkasen Karille, siskoni miehelle, sinne kotipalkisten Synsiön kylälle!

Torstai. 6.9 astetta pakkasta klo 6.55. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Emilian harjoittelupaikkaan ja Danielin kouluun 8:ksi.

Kahvia.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

Kahvia.

Rukousta.

Kirjoitin.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä kovalla teholla 10 x 1 min. Väleissä palautteluna 1 min. hiljaista polkemista. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Luin hetken kirjaa.

Torkkumista.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi" (Jaak. 5:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti