20230309

9.3.2023.

Yksi henkilö, jonka kautta - ja samalla Israelin kautta - Jumala on siunannut jokaista maailman ihmistä, on Maria, Jeesuksen äiti:

Profeetta Jesajan kautta Jumala antaa ilmoituksen Mariaa koskien - vaikka nimeä ei mainita, niin Jumalalla se oli jo tiedossa:

"...Sen tähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää Pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel (Jumala meidän kanssamme)" (Jes. 7:14).

Jo Raamatun alkulehdillä Jumala on ilmoittanut saan asian, eri ilmaisuin, syntiinlankeemuksen tapahduttua. Jumala puhuu käärmeelle (sielunviholliselle): 

"Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän" (1. Moos. 3:15).

Vaimo on Maria ja vaimon siemen hänen poikansa, Jeesus.

Pitkän ajan kuluttua tämä kaikki konkretisoitui, niin kuin aina se, mikä on Jumalasta, näin tekee:

"Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu  Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: Terve armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi! Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa. Niin enkeli sanoi hänelle: Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä valtaistuimen, ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman. Niin maria sanoi enkelille: Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä? Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi. Ja katso, sinun sukulaisesi Elisabet, hänkin kantaa kohdussaan poikaa vanhalla iällään, ja tämä on kuudes kuukausi hänellä, jota sanottiin hedelmättömäksi; sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Silloin maria sanoi: Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan. Ja enkeli lähti hänen tyköänsä" (Luuk. 1:26-38).

Jatkan tästä - jHs - tätä ihmeellistä Jumalan suunnitelman toteutumista, meidän - sinun ja minun - pelastumiseksemme synnin vallasta.

________________________

"...Nähtävästi paras lääke tuomitsevaan mielenlaatuun on se, että Herra sallii kiusauksia, jopa lankeemuksiakin, itsestään liikaa luuleville, toisia lyövälle kristitylle. Kun pudotaan jalustalta alas, kun tullaan todella "vaivaisen syntisen" paikalle, alkaa tuomitseminen vähetä. Ristin juurella putoavat varmimmin käsistämme ne kivet, joilla aioimme toisia heittää, ja mieli sulaa anteeksipyytävään ja anteeksiantavaan onnellisuuteen. Annetaan siis anteeksi! Annetaan anteeksi! Annetaan anteeksi!" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 90. Karas-Sana 1984).

________________________

Torstai. 10.6 astetta pakkasta ylösnousussa. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa.

M-L kävi viemässä Emilian 13:ksi harjoittelupaikkaan.

Tein 60 min. kävely/rukouslenkin juoksumatolla.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Lueskelin kirjaa.

Kahvia.

Kirjoittelin.

Seurasin jälkikatseluna eilen tullutta ohjelmaa: Miehet murtavassa rukouksessa, TV7:sta.

Iltapalaa.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi, joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi" (fil. 3:20, 21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti