20230320

20.3.2023.

En sano ylisanoja, kun sanon, että Raamattu on erittäin suuri lahja koko maailmalle. Olemme saaneet sen Israelin kautta.

Raamattua on sanottu "Kirjojen Kirjaksi", ja sitä se on ylivertaisesti. Tarkoitan tällä myöskin sitä, että se on jumalallinen kirja, joka on kaikkien kirjojen yläpuolella. Itseasiassa Raamattu on kuin pieni kirjasto, jolla on kuitenkin valtavan paljon suurempi merkitys, kuin maailman kaikilla kirjastoilla yhteensä. Tämä siksi, että sen sanoma, vastaanotettuna, johtaa ihmisen iankaikkiseen elämään, Jumalan taivaassa.

Käyttäessäni nimitystä "kirjasto" Raamatusta, tarkoitan sitä, että sen kansien välissä on yhteensä 66 kirjaa, jotka on kirjoitettu 1500 vuoden aikana. Kirjoittajia on ollut 40.

Raamattu on yhtenäinen kirja, vaikka sen kansissa on niin monta kirjaa. Raamattu on Jumalan sanaa - voimme sanoa, että se on Jumalan sana, vaikka siinä on niin monta kirjaa. Siitä syystä Raamattu on pyhä Raamattu.

Jumalan sanana Raamattu on Jumalan antama. Hän on antanut sen Pyhän Hengen kautta. Sen kirjoittajat ovat kirjoittaneet sen Pyhän Hengen innoittamina. Kuitenkin Raamatun sanoma tulee ihmisten persoonallisuuksien läpi, joten kunkin kirjoittajan persoonallisuus on myös vaikuttanut siihen.

Jumalan valitsemat, kutsumat, ihmiset ovat toimineet Raamatun kirjoittajina.

Tämä olkoon johdantona siihen, mitä jatkossa - jHs - tulen Raamatusta, Jumalan suuresta lahjasta ihmiskunnalle, sanomaan.

_______________________

"Ryövärin katumus ei ollut kovin ihmeellisen tuntuinen! Vai oliko? Ei se ollut, eikä hän voinut mennä edes asioitaan sovittamaan eikä anteeksi pyytämään, mutta juuri avatusta ovesta hän sai mennä sisälle. Lähdettä avattiin juuri, kun Jeesuksen veri vuoti ryövärin silmien edessä koko maailman syntien sovitukseksi" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 79, Karas-Sana 1984).

_______________________

Maanantai. 0.9 astetta lämmintä klo 5.45. Oli satanut lunta. Harmaa taivas.

Aamupalaa, kahvia.

Ajelin 6.15:ksi helluntairukoushuoneelle Aamurukoushetkeen. Oli kaksi henkilöä.

Samalla reissulla kävin hakemassa Danielin ja vein hänet 8:ksi koululle lähtemään leirikouluun.

Kävin vielä sänkyyn.

Kahvia.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

M-L kävi viemässä Emilian 14:ksi harjoittelupaikkaan. Samalla kävi kaupassa.

Ruokaa, kahvia.

Kirjoitin.

Laitoin takkaan tulen. On sadellut tunnelmallisesti lunta tänään.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla tempolla. Väleissä palautteluna 1 min. hiljaista polkemista. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Seurasin Patmoksesta eduskuntavaaliehdokkaiden keskustelua.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Katselimme puoluejohtajien eduskuntavaalikeskustelua. Ei mene heiltä sormisuuhun, eikä kieli solmuun.

Siunausta!

Ps. "Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen, hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää" (1. Kor. 10:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti