20230308

8.3.2023.

Jumala on siunannut kaikkia maailman ihmisiä Israelin kautta - jatkan tällaisten asioiden etsimistä Raamatusta.

Päätin edellisen kirjoituksen sanoihin : "...Sillä pelastus on juutalaisista." (Joh. 4:22). Tämä on laaja aihepiiri. Nyt siitä jotakin meille kaikille hyvin tuttua:

"Mutta sinä Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista." (Miika 5:2).

Profeetta Miikan kautta Jumala antaa viestin siitä, minne Pelastaja, Messias, on syntyvä: Israeliin, Beetlehemin kaupunkiin.

Uuden testamentin puolelta voimme lukea, että näin tapahtui, kuin Jumala oli profeettansa kautta puhunut:

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että koko maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi oli Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloin hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa" (Luuk. 2:1-7).

Jumalalla on aina valmiit suunnitelmat kaikelle sille, kuinka hän toteuttaa asiat, jotka Hän on esim. profetoinut paljon aikaisemmin. Ulkonaisesti Jeesuksen syntymään liittyvät asiat eivät olleet juhlavia, mutta se, mitä tapahtui, oli ainutlaatuista ja tuli koskettamaan koko maailmaa. Beetlehemissä, Israelissa, syntyi koko maailmalle Pelastaja:

"...teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa" (Luuk. 2:11). "...Ja hän antoi hänelle nimen Jeesus" (Matt. 1:25).

__________________________

"...Kun jatkamme puhetta turvallisuudesta, tulemme siis jälleen vanhurskauttamiskysymyksen eteen. Vanhurskauttaminenhan on syyttömäksi julistamista. Toistoa emme karta, sillä eikö juuri kertaus ole kaiken oppimisen äiti" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 134, Karas-Sana 1984).

__________________________

Hyvää Naistenpäivää kaikille naisille! - ei kuitenkaan miehille, jotka kuvittelevat olevansa naisia. Heillekin kuitenkin hyvää päivää!

Torstai. 16 astetta pakkasta klo 7. Selkeä taivas. Taivaanranta punainen nousevasta auringosta.

Aamupalaa ja kahvia,

Kävin viemässä 8:ksi Emilian harjoittelupaikkaansa ja Danielin TET-viikon työpaikkaan, kylälle.

Kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa.

Ajelimme M-L:n kanssa 10:ksi Suolahden katsastusasemalle. Kävin tekemässä siellä ajokortin uusimishakemuksen. Niinpä on sekin asia hoidettu. Sain antaa ihmiselle, jonka kanssa asioin, kirjoittamani vihkosen: Jumalalla on sinulle asiaa. Saa nähdä kuinka monta viisivuotiskautta on vielä vuolijalla jäljellä, että sitä korttia uusitaan. Jumala tietää, minä vain elän. Niin, minähän elän iankaikkisesti. Jeesuksen sanoihin tässä ollaan luottamassa - niin kuin moni muukin.

Suolahdesta ajoimme Äänekoskelle. Siellä Naistenpäivän kunniaksi syömään salaattikebabit. Oli niin isot annokset, että M-L:n piti suurin osa ottaa mukaan kotiin.

Ajelimme kotiin.

Kahvia.

Rukousta. Torkkumista.

M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin kylältä.

Laitoin tulen takkaan.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min hiljaista palauttelupolkemista. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Lueskelin kirjaa.

Kahvia.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle. Alussa oli lyhyt rukoushetki. Sitten Helluntaiseurakunnan Kannatusyhdistys ry:n vuosikokous. 13 henkeä.

Paluumatkalla M-L kävi kaupassa; ostaen mm. halvennetuin hinnoin saatavia - tietyn kellonajan jälkeen - lämpökaapissa olevia pizzanpalasia. Hieno kuutamo. Pyöreä kuu.

Iltapalaksi pizzaa ja teetä.

Seurasimme uutisia jälkikatseluna - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti" (Jes. 32:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti