20230323

23.3.2023.


Paljon siunausta on tuottanut ympärimaailmaa, aikojen kuluessa, Jumalan sana, Raamattu. Niin tulee tekemään jatkossakin.

Tämä Jumalan kirja on aiheuttanut paljon myös vastakkainasettelua ihmisten ja ihmisryhmien välille. Raamatun sanoma, vastaanotettuna, aiheuttaa sen, että ihminen siirtyy kuolemasta elämään, pimeydestä valkeuteen, saatanan valtakunnasta Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan: Jumalan valtakuntaan. Näin syntyy "yhteentörmäys" kahden valtakunnan välillä. Tämä voi näkyä aviopuolisoiden, perheenjäsenten, työkavereiden, kyläläisten, kansakuntien, jne. välillä. 

Sen seurauksena, että otetaan Raamatun ilmoittama sanoma -evankeliumi - vastaan, ihmisiä vangitaan, kidutetaan, tapetaan. Näemme, että Raamattu ei ole mikä tahansa kirja, vaan kyseessä on Jumalan, Pyhän Hengen kautta inspiroima, kirja.

Raamattua on yritetty kaikkina aikoina tuhota erilaisin keinoin, tai muuten turhentaa. Siinä ei kuitenkaan ole onnistuttu; eikä tulla onnistumaankaan. Jumala itse pitää siitä huolen.

Taitaa olla jo kuutisenkymmentä vuotta siitä, kun kuulin Voltairesta, ranskalaisesta, 21.10.1964 - 30.5.1776, eläneestä valistusajan filosofista. Sen jälkeen olen hänestä kuullut puheissa ja lukenut eri lähteistä. Hän oli kristinuskon vihaaja, joka on sanonut ajatuksen, että 100 vuoden päästä Raamattu olisi hylätty kirja, ja että sitä löytyisi vain museosta. Kävi kuitenkin niin, että tuon aikamäärän jälkeen talo, jossa hän nuo sanansa lausui, oli Raamattuseuran raamattuvarasto. Siellä myös painettiin Raamattuja.

Puheena olevassakaan mielessä - vaikka Raamatussa sillä tarkoitetaankin muuta - on totta tämä Jeesuksen sanonta:

"...Raamattu ei voi raueta tyhjiin..." (Joh. 10:35),

Raamattua, Jumalan sanaa, ei voida hävittää tyhjiin - eikä ennen kaikkea sen sanomaa. Sitä voidaan vihata ja pilkata, mutta se pysyy elävänä ja voimallisena Jumalan sanana, ja saa aikaan sen, miksi Hän on sen lähettänyt.

Näin ison lahjan - oikean todellisen aarreaitan - on Jumala antanut kaikkia maailman ihmisiä varten, Omaisuuskansansa, Israelin, kautta. Kiitos siitä Jumalalle!

Jatkan huomenna - jHs.

_____________________________

"Ei Jumalan anteeksiantamus ole tippalääkettä tippatunnustuksiin, vaan se on rakkauden lähteestä lähtevä, alati juokseva virta, joka kulkee valoon tulleen sydämen kautta ja vie jatkuvasti mennessään unohduksen mereen. Jatkuvasti - jatkuvasti. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 81, Karas-Sana 1984).

_____________________________

Torstai. 4.3 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

M-L kävi viemässä Emilian 8:ksi harjoittelupaikkaan ja Danielin samaan aikaan kouluun.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Satoi vettä. Nastakengät olivat sopivat jalkineet.

"Samoilla lämpimillä" lapioin kadolta tulleita lumia etupihan puolelta.

M-L kävi hakemassa Emilian harjoittelupaikasta ja Danielin koulusta klo 14.

M-L toi hakureissullaan pizzan, joka kyllä maistui.

Kirjoitin.

Laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa.

Luin hetken kirjaa.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Usko tulee kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta" (Room. 10:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti