20230321

21.3.2023.

Olen jonkin aikaa käsitellyt - "matalalla profiililla" - täällä päivittäin asioita. joilla Jumala on siunannut maailmaa Israelin kautta. Eilen totesin, että Raamattu, Jumalan sana, on erittäin suuri tällainen lahja ja siunaus. Tästäpä on hyvä jatkaa. Ei ole tarkoituksenani tehdä mitään "systemaattista" esitystä aiheesta, vaan tuoda lyhyesti esiin "jotakin" siinä järjestyksessä, kun niitä mieleen tulee. Parhainta olisi, jos tämä voisi lisätä meissä halua Jumalan sanan pariin - ja ennen kaikkea siihen, että sen sanoma voisi uskossa sulautua meihin:

Lähtökohdaksi otan kaksi raamatunkohtaa; toisen Vanhan testamentin- ja toisen Uuden testamentin puolelta:

"Sinun sanasi on kokonansa totuus, ..." (Ps. 119:160).

(Jeesuksen rukouksesta) "Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus" (Joh. 17:17).

Jumala itse kutsuu ihmisiä olemaan kuuliaisia Hänen sanalleen, joka on totuus. Tätä kautta monet sadat miljoonat ihmiset ovat saaneet itselleen siunatun elämän, joka jatkuu halki iankaikkisuuksien. Myös kansakuntien elämä on ollut - ja on - toisenlaista siellä, missä Jumalan sanaan suhtaudutaan niin kuin Hän haluaa, sillä:

"...Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee" (Matt. 4:4).

Jumala ilmoittaa tahtonsa ihmisille sanassaan. Ottaessamme sanan ilmoituksen ja opetuksen ohjenuoraksemme elämässämme, ilmaisemme kunnioittavamme Jumalaa. Siksi elämässämme tulee olla tällainen asenne:

"Näin sanoo Herra: Taivas on minun valtaistuimeni, ja maa on minun jalkojeni astinlauta. ... Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä" (Jes. 66:1, 2).

Huomenna jatkan - jHs.

_________________________

"...Jos ja kun Hengen työ on edennyt sellaiselle asteelle, että ihmisen jäykkä mieli taipuu ja sisimmän ovi avautuu kolkuttajalle, tapahtuu se, mistä on koko ajan ollut kysymys: "Kaikille, jotrka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi" (Joh. 1:12). Tällaista ihmisen avautumista kutsutaan uskoon tulemiseksi tai hengellisesti kuolleen uudestisyntymiseksi. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 63, Karas-Sana 1984).

____________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Paajalan Pentille ja Lahtelan Pentille!

Tiistai. 4.8 astetta miinuksella ylösnousussa. Aurinkoista. Sininen taivas.

M-L kävi viemässä Emilian harjoittelupaikkaan.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Muutamien ihmisten kanssa tuli pysähdyttyä juttelemaan. Yhdelle ihmiselle tarjosin kirjoittamaani vihkosta: Jumalalla on sinulle asiaa. Ei halunnut ottaa. Sanoi, että hän kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Se riittää hänelle. Kyllä, mutta ei riitä, jos ei ole henkilökohtaista uskonsuhdetta Jeesukseen.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoitin.

Kahvia.

Luin hetkosen kirjaa.

18.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Israel-iltaan. Haimme Salmen mukaan.

Palasimme kaupan kautta kotiin.

Iltapalaksi kaupasta ostettua pizzaa - sitä siihen kellonaikaan halpaa, lämpökaapista.

Seurasin uutisia - myöhemmin myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan koko maailman syntien" (1. Joh. 2:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti