20230303

3.3.2023.

"...Monien pakanakristittyjen asenne juutalaisille todistamiseen tulee esille kokemuksessa, joka minulla kerran oli. Eräs pastori keskusteli kanssani maailmanlähetyksen haasteista. Kun keskustelu kääntyi juutalaisten evankeliointiin, pastori hermostui ja mutisi jotakin "hyvin heikosta  tuloksesta" käytettyyn rahaan ja yritykseen nähden. Hän jatkoi kertomalla, että tunnettu evankelista oli voittanut satoja ihmisiä Kristukselle kuluneen vuoden aikana, mutta että vain neljätoista heistä oli ollut juutalaisia. Siitä pastori päätteli, ettei kirkon kannattaisi sijoittaa sellaiseen, josta oli niin vähän tuloksia. Tällaista asennetta tapaa usein. Lähetysbudjetit  heijastavat sitä, kun niissä ei panna markkaakaan juutalaistyöhön. Tämä siitä huolimatta, että pakanakristityt ovat saaneet rikkaan perinnön juutalaisilta niiden Raamattujen muodossa joita he lukevat, puhumattakaan Messiaasta, heidän Vapahtajastaan, joka on juutalaisista. ..."

(Louis Goldberg, Juutalaiset ystävämme, s.163, 164, RV-kirjat, Vantaa 1988).

______________________

"...Kai mahdotonkin sen verran voi, että tunnustaa tilansa sellaisena kuin sen itse tuntee, vaikka sekin on vain osa totuudesta. Herra ymmärtää kyllä koko tilanteen, ottaa kokonaan viallisen ihmisen vastaan ja antaa hänelle täydellisen pelastuksen ja niin syvän puhdistuksen, ettei menneestä jää varjon varjoa taivaan tilikirjoihin eikä  tunnon uumeniin. ..."

Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 80. 81, Karas-Sana 1984).

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Pekkarisen Kaukolle!

Perjantai. 3.6 astetta miinuksella klo 7.30. Sininen taivas. Aurinko oli metsän reunan yläpuolella.

Aamupalaa ja kahvia vähän.

Kävin viemässä Toyota Yariksen 90 000 huoltoon n. 3 km päähän. Kävelin sen matkan takaisin kotiin. Siinä matkalla tavoitin kaksi edelläni kävelevää. Sain todistaa heille ja muistuttaa elämämme tärkeimmästä asiasta.

Kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa.

Ruokaa - M-L paistoi Deniksen eilen pyytämiä ja tuomia kaloja. Kiitos Denikselle! Kahvia.

Kävelin - sen n. 3 km - hakemaan auton huollosta. Sain antaa siellä ihmiselle, jonka kanssa asioin, kirjoittamani vihkosen; Jumalalla on sinulle asiaa.

Seurasin hiihdon MM-kisoja netin kautta.

Laitoin takkaan tulen.

Illan mittaan tuli seurattua myös yleisurheilun halli-EM -kisoja. Samoin uutisia - myös Israelista - ja nautittua siinä samalla iltapalaa, mm. pizzaa.

Olemme tämän hiihtolomaviikon aikana saaneet kuvia Lapista, Terolta, jossa ovat hiihtelemässä ja laskettelemassa, Timolta tänään Paavonrinteestä, jossa olivat laskettelemassa. Milena laskee jo yksin. Minja taisi laskea ekaa kertaa, mutta hän vanhempien etupuolella, niin että pidettiin kiinni - ja hienosti meni. Eilen tuli kuva, jossa Milena laskea hurautti suksilla aika kyytiä latua pitkin, kodin lähellä. Isän kanssa taisi olla hiihtämässä. Denikseltä taisi tulla se kuva, jossa olivat Danielin kanssa kelkkailemassa. Nuotio paloi ja nokipannukahvit kiehuivat.  Saatiin me tällä viikolla sellainenkin kuva, jossa Milena oli isän kanssa kelkkailemassa.

Siunausta!

Ps. "Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika" (1. Joh. 5:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti