20230329

29.3.2023.

"Vain ristin työssä verraton, tuo seurakunnan pohja on,

ja lunastettu morsian, on puhdas eessä Karitsan. 

....,.

Näin kallioonsa turvaten, saa seurakunta autuuden.

Kun väistyvät pois varjot maan, se voittajaksi kruunataan."

(HL 174: 1 ja 4 säkeistö, ilman kertoa).


Näillä runollisilla säkeillä jatkan puhetta seurakunnasta, joka syntyi Jerusalemissa - niin kuin olemme Raamatusta lukeneet. Tuossa laulussa on sana "morsian", joka tarkoittaa seurakuntaa, ja "Karitsa", joka tarkoittaa Jeesusta. Molemmat ovat raamatullisia ilmaisuja. Seurakunta on Karitsan morsian.

Koska minulla ei ole minkäänlaista "dispositiota" näille kirjoituksilleni, niin jatkan aina sen mukaan, mitkä asiat nousevat "mielenpäälle."

Aiemmin jo totesin, että Jumala on "satsannut" - voisi sanoa "sijoittanut" - paljon seurakuntaan. Siksi se on Hänen silmissään kallis. Tästä nyt jotakin:

"Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut" (Apt. 20:28).

Lukemamme sanat apostoli Paavali puhui jäähyväispuheessaan Efeson seurakunnan vanhimmille, johtajille, tavatessaan heidät Miletossa; jonne hän kutsui heidät luokseen. Paavali kehottaa vanhimpia pitämään huolta seurakunnasta, koska se on Herran seurakunta. Hilta, jolla Jeesus osti seurakunnan itselleen, oli kallis:

"...tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niin kuin virheettömän ja tahrattoman karitsan" (1. Piet. 1:18, 19).

Hintana oli Jeesuksen veri, jolla Hän sovitti syntimme Jumalan edessä; lunasti meidät synnin orjuudesta.

Ilmestyskirjassa puhutaan Karitsasta /Jeesuksesta):

"...sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista" (Joh. ilm. 5:9).

Hinta sille, että seurakunta syntyi maailmaan, ei ollut kevyt:

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän" (Joh. 3:16).

Seurakunta on:

Herran seurakunta (Apt. 20:28).

Elävän Jumalan seurakunta (1. Tim. 3:15).

Meidän on hyvä pitää mielessä nämä asiat, joista on ollut puhe, ajatellessamme seurakuntaa ja suhtautumistamme/suhdettamme siihen.

Jatkan huomenna - jHs.

___________________________

"...Syntinen voidaankin nyt armahtaa ja syyllinen julistaa syyttömäksi. Suuren rakkauden teon tähden, jonka Kristus on tehnyt, voi Jumala julistaa tuomitulle armahdustuomion" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 84, Karas-Sana 1984).

___________________________

Keskiviikko 11.3 astetta pakkasta klo 6.55. Oli satanut lunta. selkeä taivas - ja auringonnousukin ihan mukavannäköinen.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Emilian harjoittelupaikkaan 8:ksi.

Rukousta. Luin Aamoksen kirjaa.

Kahvia.

M-L kävi viemässä Danielin 10:ksi kouluun.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

M-L kävi hakemassa 14 Emilian harjoittelupaikasta.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista palautteluna. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Luin hetken kirjaa.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Avoimen taivaan alla -iltaan. 7 henkeä.

Kaupan kautta kotiin - niitä halpoja, lämpimiä, pizzanpaloja...

Iltapalaksi niitä edellä mainittuja...

Uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta meidän Jumalallemme ja Isällemme kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen" Fil.4:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti