20230317

17.3.2023.

Jatkan edelleen Marian, Jeesuksen äidin elämään liittyvillä asioilla. Maailmassa on miljoonia - ja on ollut - ihmisiä, jotka kiittävät Jumalaa siitä Pojasta, jonka Maria synnytti tähän maailmaan! Monet meistäkin kuuluvat heihin. Suurin kiitoksen aihe on pelastus, jonka Jeesus meille valmisti. "...pelastus on juutalaisista" (Joh. 4:22).

Aiemmin luimme Raamatusta Simeonin profetiasta - kun Jeesus tuotiin pienenä Jerusalemin temppeliin - jossa sanottiin, että miekka on lävistävä Marian sielun. Yli 30 vuotta oli kulunut, kun se toteutui Jeesuksen kärsimysten seurauksena. Maria oli Golgatalla, kun Jeesus ristiinnaulittiin:

"Mutta Jeesuksen ristin ääressä seisoivat hänen äitinsä ja hänen äitinsä sisar ja Maria, Kloopaan vaimo, ja Maria Magdaleena" (Joh. 19:25).

Itsekukin voimme ajatella sitä, millainen hetki tämä oli Marialle; nähdä ja kokea kaikki ne ristiinnaulitsemiseen liittyvät asiat, joista Raamattu kertoo.

Tuskiensa keskellä Jeesus vielä huolehti äidistään. Hänen opetuslapsensa, Johannes, oli myös ristin juurella. Jeesuksella oli viesti hänelle ja äidilleen:

"Kun Jeesus näki äitinsä ja sen opetuslapsen, jota hän rakasti, seisovan siinä vieressä, sanoi hän äidillensä: Vaimo, katso, poikasi! Sitten hän sanoi opetuslapselle: Katso, äitisi! Ja siitä hetkestä opetuslapsi otti hänet kotiinsa" (Joh. 19:26-27).

Varmasti Maria sai hyvän huolenpidon ja lohdutuksen kaikilta osin.

En paneudu enempää näihin ristintapahtumiin. Voimme niin tehdä itsekukin tykönämme.

Vielä otan kuitenkin yhden raamatunpaikan Mariaan liittyen:

"Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä. Ja kun he olivat tulleet kaupunkiin, menivät he siihen yläsaliin, jossa he tavallisesti oleskelivat: Pietari ja Johannes ja Jaakob ja Andreas, Filippus ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfeuksen poika ja Simon, kiivailija, ja Juudas Jaakobin poika. Nämä kaikki pysyivät yksimielisesti rukouksessa vaimojen kanssa ja Marian, Jeesuksen äidin, kanssa ja Jeesuksen veljien kanssa" (Apt. 1:12-14).

Jeesus nousi ylös taivaaseen. Hänen käskynsä mukaisesti opetuslapset - 120 henkeä (Apt. 1:15) - olivat koolla yläsalissa. Heidän mukanaan oli myös Maria, Jeesuksen äiti, sekä Jeesuksen veljet, jotka hekin uskoivat nyt Jeesukseen. He kaikki odottivat kymmenen päivän ajan Pyhän Hengen vuodatusta. Heidät täytettiin Pyhällä Hengellä (Apt. 2). Niin myös Maria.

Syntyi ensimmäinen seurakunta. Siellä heidän joukossaan oli Jeesuksen äitikin mukana:

"Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa" (Apt. 2:42). Mariakin.

Jatkan vielä Mariasta, tietyistä näkökulmista - jHs.

______________________

"Rakkauden, armon lähde Jeesus ompi pohjaton.

Ken ois kuollut synnin tähden,

niin kuin Jeesus kuollut on!

Ken ois eestä pilkkaajainsa, vainoojainsa,

käynyt kovaan kuolohon!"

(Virsi 80:1)

_______________________________

Sydämelliset onnittelumme, Hokkasen Matille, siskon pojalle, sinne kotipalkisille, Synsiön kylälle! 

Perjantai. 12.9 astetta pakkasta klo 7. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Kävin viemässä Danielin kouluun 8:ksi.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

Kahvia.

11.30:ksi vein auton korjaamolle; jarrupalojen vaihto.

Auton korjaamolla olo-ajaksi menin Halpa-Halliin puraisemaan ns. lounaan. Aika kului mukavasti kun samaan pöytään tuli uskonveli, ts. mies, joka uskoo Jeesukseen.

Haettuani auton ajelin hakemaan Danielin koulusta 13. Ja kyllähän se aurinko paistoi.

Kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoittelin.

Seurasin hiihdon maailmancuppia.

Kirjoitin.

Terhi-Marja ja Denis käväisivät. Otettiin teetä.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan" (Matt. 5:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti