20230325

25.3.2023.

Raamattu on kirja, jolle ei mikään muu kirja vedä vertoja - ei alkuunkaan. Tämä johtuu siitä, että se on ainoa kirja maailmassa, jossa Kaikkivaltias Jumala ilmoittaa tahtonsa - ja esittelee itsensä - ihmisille; Raamattu on Jumalan sanallinen ilmoitus ihmiskunnalle.

Ihminen voi "koko painollaan" seisoa  Jumalan sanan varassa - siksi, että sen takaajana on sen antaja, Jumala.

Olen näissä "ruohonjuuritason" kirjoituksissani - koskien Jumalan sanaa - puhunut profetioista, joita Raamatusta löytyy paljon.  Kun itse ajattelen Raamatun luotettavuutta, niin yksi asia, joka voimakkaasti puhuu sen puolesta, ovat nimenomaan profetiat, joita Jumala on antanut eri profeettojen kautta, joita saamme lukea Raamatusta. Jo Raamatusta saamme lukea erittäin paljon näiden täsmällisestä toteutumisesta. Osa niistä on toteutumassa silmiemme edessä ja osa odottaa toteutumistaan; osa hyvinkin pian.

Tämän syvemmälle en tässä halua mennä profetioihin liittyen. Totean vain - niin kuin aiemmin lainasin Raamatun sanaa, joka sanoo: Sinun sanasi on kokonansatotuus", pitää täydellisesti paikkansa. Profetioiden antaja, Kolmiyhteinen Jumala, on kokonansa totuus:

"Ei Jumala ole ihminen, niin että hän valhettelisi ... Sanoisiko hän jotakin eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin eikä sitä täyttäisi" (4. Moos. 23:19).

Tämä pätee koko Jumalan sanaan nähden.

Toinen asia, joka minulle voimakkaasti puhuu siitä, että Raamattu on ainutlaatuinen "Jumalan kirja", ovat Raamatun lupaukset. Raamattu on lupausten kirja. Varmasti jokainen, joka on laittanut turvansa Jumalaan ja Hänen sanansa lupauksiin, on tullut sen omakohtaisesti kokemaan. Se, mitä Jumala sanassaan lupaa, toimii, kun ihminen on kuuliainen Hänelle/sanalle.

Raamatun lupaukset ovat sellaisia, että ne vastaanotetaan omaan elämään uskon kautta:

"Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy" (Hebr. 11:1).

Nämä esimerkit riittäkööt tällä erää Jumalan sanan luotettavuudesta. Samalla lopetan nämä "pikakatsaukset" Raamattua, Jumalan ilmoitusta koskien. Haluan kuitenkin jatkaa - jHs - "sarjaa", jossa katselemme asioita, joita Jumala on lahjoittanut koko maailmalle Israelin kautta.

_________________________

"Jos ihminen olisi vain kuin korkeampi eläin, ei vastuusta tarvitsisi puhua mitään, mutta kun on kysymys "luomakunnan kruunusta", ihmisestä, asia on toinen. Oikeastaan ihmisyyteen kuuluu vastuun tunteminen ja kantaminen sekä Jumalan että ihmisten edessä, eikä pyrkimys kiertää tuota vastuuta. Kun joku suostuu näkemään totuuden itsestään, sekä tekemisistään että tekemättä jättämisistään, ja käy tilille Jumalan edessä, hän ottaa oikealla tavalla vastuun elämästään. Mutta kun hän tähän rehellisesti suostuu, hän joutuu väistämättä myös sen totuuden eteen, että on asioita, joista hän ei pystykään vastaamaan, eli hänellä ei ole millä maksaa. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 104, 105, Karas-Sana 1984).

_________________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti