20230319

19.3.2023.

Joitakin asioita esille ns. Maria-kultista, joka vaikuttaa katolisen kirkon sisällä - koskettaen näin satoja miljoonia ihmisiä. Raamattu ei tue näitä oppeja: 

Maria kultti tulee esille mm. Madonna (Maria) ja Jeesus-lapsi tauluina ja patsaina roomalaiskatolisissa maissa ja kirkoissa. Niissä ei sinänsä ole mitään pahaa, muuta kuin se, että niille annetaan väärä merkitys. Mariaa palvotaan Taivaan Kuningattarena. Paavikin voi nimittää itseään "Taivaan Kuningattaren" nöyräksi palvelijaksi. Häntä kutsutaan myös "rauhan kuningattareksi."

Mariaan yhdistetään "saastattoman sikiämisen" -oppi, joka tarkoittaa, että hän vapautui ns. perisynnistä siinä hetkessä, kun lapsi sikisi hänen kohtuunsa Pyhästä Hengestä. Puhutaan myös siitä, että Maria nousi ruumiillisesti taivaaseen sellaisenaan.

Marian ikuisen neitsyyden oppi on myös olemassa. Raamattu kuitenkin opettaa, että Maria synnytti myös miehelle, Joosefille, lapsia (Matt. 13:55, Joh. 2:12, Apt. 1:14, Joh. 7:3, 5).

On ollut isoja kokoontumisia, joissa odotetaan Marian ilmestymistä. On myös ns. ihmeitätekeviä Marian kuvia. Näihin sisältyy paljon riivaajien toimintaa ja petosta. Näin ihmisiä johdetaan harhaan ja pidetään kiinni harhassa - harhaopissa.

Mariaa pyydetään myös rukoilemaan puolestamme. Häntä pidetään välittäjänä. Kuitenkin Raamattu sanoo, että on vain yksi välittäjä - välimies (1. Tim. 2:5) - Jumalan ja ihmisen välillä, Jeesus. Sanotaan, että armokin saadaan vain Marian kautta.

Mitä me muuta voimme todeta sen edessä, että Mariasta on tehty tällainen hahmo, kuin että se on epäjumalanpalvontaa, taikuutta ja harhaoppia.

Haluamme pitää kiinni siitä "oikeasta Mariasta", jonka tulemme tuntemaan Raamatun sivuilta. Mariasta, joka oli ihminen, jolle Jumala oli suunnitellut tällaisen tehtävän; synnyttää maailmalle Vapahtaja, Jeesus Kristus. 

Maria ei ole synnitön, vaan sellainen ihminen kuin kuka tahansa meistä. Hän tarvitsi syntien anteeksiantamusta, niin kuin mekin. Hänestäkin tuli Jeesuksen seuraaja, jonka hän oli synnyttänyt tähän maailmaan. Häntä ei kenenkään tule palvoa, eikä asettaa minkäänlaiseen välittäjän asemaan ihmisen ja Jumalan välillä.

Tähän lopetan Marian, Jeesuksen äidin, elämän tarkastelun, Voimme kiittää Jumalaa siitä suunnitelmasta, joka Jumalalla oli hänelle. Hän on yksi suuri Jumalan lahja, jolla Jumala on siunannut koko maailmaa Israelin kautta.

Huomenna - jHs - siirrymme johonkin toiseen siunaukseen, jolla Jumala on siunannut koko maailmaa Israelin kautta. Niitä asioitahan riittää.

___________________________

"Jeesuksen tykö tuleminen on yksinkertaisesti vain sisimmän hiljaista avautumista hänelle, ja sekin on mahdollista vain siksi, että hän tulee ensiksi ihmisen luo. Eräässä Siionin virressä sanotaan tästä hyvin:

"Opeta sellaisena kuin olen tulemaan,

hengessä vaivaisena sinuhun toivomaan.

Ja kun en pääse minä, niin tule luoksein sinä,

syntisten ystävä."

(Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 58, Karas-Sana 1984).

___________________________

Sunnuntai. 2.7 astetta plussalla ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa Sunnuntaijuhlaan helluntairukoushuoneelle. Salmen haimme mukaan.

Tultuamme kokouksesta, lähdimme rouvan kanssa - niin kuin armeijan miehet sanovat - n. 6 km sunnuntaikävelylle. Luntakin sateli mukavasti hitaasti alas tulevin hiutalein. Yhdelle koiran kanssa lenkkeilevälle ihmiselle, joka pysähtyi juttelemaan kanssamme, sain ojentaa kirjoittamani vihkosen: Jumalalla on sinulle asiaa.

Luin hetken kirjaa.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoitin.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne" (sanat sanoi Jeesus) (Joh. 8:24).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti