20230330

30.3.2023.

"1. Voittoon meidän tiemme johtaa, seuratessa Jeesusta.

Myrskyn, taiston, takaa hohtaa, rauhan ranta suojaisa.

Taivaan tietä Herran kansa, kulkee Sanan valossa,

tervehdellen toisiansa, kohdatessaan matkalla.

2. Yhteen valon lapset liittää yksi usko Jeesukseen,

yhtä Jumalaa he kiittää, matkallansa taivaaseen.

Heissä sinetti on Herran, risti heidät erottaa,

maailmasta jonka kerran, synti valhe kadottaa."

(HL 176: 1 ja 2 säkeistö).


"Herran kansa", ... "valon lapset" ... "kulkee Sanan valossa", yhteen heidät liittää "yksi usko Jeesukseen."

Lainaamissani laulun sanoissa puhutaan Elävän Jumalan seurakunnasta, Herran seurakunnasta - eilen näimme Sanasta, että seurakunnan omistaja on Jumala, taivaallinen Isämme, sekä Hänen Poikansa, Jeesus Kristus.

Aikaisemmin jo totesin, että Jumalan seurakuntaan kuuluu vain Jeesukseen uskovia ja sen jälkeen kasteella käyneitä ihmisiä; he muodostavat seurakunnan. Tämä asia näkyy myös lainaamani laulun sanoista. Tämä oli tilanne alkuseurakunnassa/-seurakunnissa. Tähän pitää pyrkiä tänäkin päivänä. Kun/jos on poikettu alkuperäisestä, on oikein palata siihen takaisin; reformaatio on silloin oikea toimenpide. Perinne, traditio, ei ole mittapuumme - jos se poikkeaa Sanasta - vaan Jumalan sana.

Haluan tällä krtaa vahvistaa tuota edellä sanottua näkemystä:

"Seurakunta-sanan kreik. vastine UT:ssa on eklesia" (Iso Raamatun Tietosanakirja 3, palsta 5148, Raamatun Tietokirja, Tikkurila 1975). Tämä tarkoittaa niiden ihmisten joukkoa, jotka Jumala on kutsunut ulos maailmasta olemaan Hänen seurakuntansa. Tästä syystä uskovia kutsutaan Raamatussa mm. kutsutuiksi. 

Seurakunta, maailmasta uloskutsuttujen joukko, elää maailmassa, mutta ei maailmasta. Entistä selvemmin ymmärrämme tämän asian, kun lainaan joitakin jakeita Raamatusta:

Apostoli Paavali puhuu kuningas Agrippan edessä tehtävästään; hän puhuu siitä, kuinka Jeesus lupasi lähettää hänet ei paikkoihin:

"...avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa" (Apt. 26:18).

Kukaan ihminen ei luonnostan ole "uskovainen", vaan hänen silmänsä on auettava, evankeliumin julistamisen/kuulemisen kautta, ja hänen on käännyttävä pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö; uskottava Jeesukseen, saadakseen syntinsä anteeksi. Luonnostaan jokainen meistä on pimeyden puolella, saatanan vallassa; parhainkin meistä. Uskomalla Jeesukseen, syntimme sovittaneeseen ja kuolleista ylösnousseeseen Jeesukseen, meidät siirretään valkeuden puolelle, Jumalan puolelle.

Edelleen: Jeesus sanoo:

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään" (Joh. 5:24).

Seurakunnan muodostavat ihmiset ovat siirtyneet kuolemasta elämään - ja tämä elämä jatkuu tämän ajan jälkeen iankaikkisesti Jumalan taivaassa. 

Vielä:

"...kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen" (Kol. 1:12-14).

Herran seurakunnan jäsenet ovat pimeydestä Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan siirrettyjä ihmisiä. Se tapahtuu silloin kun ihminen avaa sydämensä Jeesukselle ja tulee Hänen omakseen. Huomasit varmaan, että tällaisia ihmisiä nimitetään pyhiksi. Pyhiksi - ei pyhimyksiksi - heidät tekee Jeesus. Siinä ei kenelläkään ole itsessään mitään kerskaamista. 

Varmasti lukemamme raamatunjakeet ovat vahvistaneet meille sen asian, että Jumalan seurakunnan muodostavat vain ne ihmiset, jotka uskovat Jeesukseen.

Jatkan huomenna - jHs.

________________________________

"...Kun aika Jumalan suunnitelmissa täyttyi, tuli Jumalan Karitsa, Kristus, Vapahtaja, tänne maailmaan. Hän, viaton ja syytön, kuoli syyllisten puolesta ja sai aikaan "iankaikkisen lunastuksen" Hänessä alkoi uuden liiton aika. Aivan syntiinlankeemuksesta asti oli hänen tulostaan ilmoitettu eri kirjoittajien kautta. Kun hän tuli, esikuvalliset uhrit lopetettiin ja kaikille, koko maailmalle, avautui ovi Jumalan yhteyteen. Nyt tämä ovi on auki, niin että kuka tahansa voi päästä takaisin yhteyteen, kokemaan Jumalan rakkautta, hyväksymistä, läheisyyttä" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 13, 14, Karas-Sana 1984).

________________________________

Torstai. 16.3 astetta pakkasta klo 6.55. Selkeä ilma. Auringonnousu mukavannäköinen.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Danielin kouluun ja Emilian harjoittelupaikkaan 8:ksi. 

Rukousta.

Olin klo 10 puhumassa Majakalla. Antti tulkkasi.

Kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa.

M-L kävi hakemassa Emilian harjoittelupaikasta 14.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia

Laitoin takkaan tulen.

Luin vähän kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myöhemmin myös Israelista.

Seurasimme myös puoluejohtajien vaaliväittelyä.

Siunausta!

Ps. "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut" (Ilm. 4:11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti