20230318

18.3.2023.

Niin, vielä vähän Mariasta, israelilaisesta, Galilean Nasaretista olevasta lahjasta koko maailmalle. Näistä yksinkertaisista kirjoituksistani, joissa olen siteerannut Jumalan Sanaa, on käynyt ilmi, että Maria oli neitsyt, kun hän tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä, ja sitten synnytti Jeesus-lapsen. Tämä, neitseestä syntyminen ja Pyhästä Hengestä sikiäminen, on yksi ihan perustavaa laatua oleva asia. Jos sitä ei haluta uskoa, ei muullakaan ole mitään merkitystä; kaikki kaatuu kuin korttitalo. Mutta meidän ei tarvitse epäillä asiaa; se on varma ja luja Jumalan Sanan totuus. Jeesuksen syntymä oli täysin yliluonnollinen. On paljon ns. teologejakin, jotka koettavat tehdä tämän turhaksi.

Lyhyesti tähän:

"Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. ... Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ..." (Joh. 1:1-2, 14).

Voit halutessasi lukea luvusta enemmän.

Sana oli Jumala. Tämä Sana tuli lihaksi silloin, kun Jumala, Jumalan Poika, sikisi Pyhästä Hengestä neitsyt Marian kohdussa. Tätä nimitetään inkarnaatioksi, ts. Jumala tuli ihmiseksi; Pyhä Henki hedelmöitti neitsyt Marian munasolun ja hän kantoi kohdussaan Jumalan Poikaa, joka syntyi maailmaan ihmiseksi, niin kuin kuka tahansa ihminen syntyy.

Syntiemme sovittaminen Jumalan edessä, oli tärkein syy siihen, että Jumalan Poika syntyi maailmaan. Hän uhrasi itsensä ja antoi henkensä puolestamme, näin ottaen pois maailman synnin. Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainutsyntyisen Poikansa uhriksi puolestamme. Jeesuksen täytyi tulla, syntyä maailmaan, ihmiseksi, sen tähden, että syntiemme sovittajan täytyi olla synnitön. Syntymästään, kuolemaansa asti, Jeesus ei tehnyt koskaan syntiä.

Se, että Sana tuli lihaksi; että Jeesus syntyi edellä kuvatulla tavalla ihmiseksi, on niin suuri ja ainutlaatuinen asia, että sanontaa: Sana tuli lihaksi, ei pitäisi mielestäni käyttää muussa, kuin tässä merkityksessä. Usein nimittäin kuulee sanottavan, kun puhutaan Jumalan sanan vaikutuksesta meihin, että sanan pitäisi tulla lihaksi meissä. Minusta siinä voisi käyttää muunlaista ilmaisua. Esimerkiksi Hebrealaiskirjeestä löytyy sellainen käyttöön sopiva ilmaisu: Sanan uskossa sulautuminen meihin (Hebr. 4:2).

Tämä tästä.

Huomenna - jHs - kuitenkin vielä lyhyesti Maria-kultista, joka on katolisessa kirkossa vaikuttava harha.

____________________________

"Kun hiljaisin hetkin yksin mä  jään,

niin myös salaisetkin syntini nään..."

(Hengellisestä laulusta).

___________________

Sydämelliset onnittelumme, vielä tässäkin, Jäntin Siskolle, Teron vaimon äidille!

Lauantai. 1.7 astetta plussalla ylösnousussa. Harmaa taivas. Oli satanut lunta. Ja satoi.

M-L oli jo aamusta leipomispuuhissa - rahkapiirakoita.

Aamupalaa ja kahvia

Rukousta. Luin Hoosean kirjaa.

Ruokaa ja kahvia hyvän rahkapiirakan kanssa.

Kirjoitin.

Laitoin takkaan tulen.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä kovalla teholla 10 x 1 min. Väleissä palautuksena 1 min. hiljaa polkemista. Alussa ja lopussa 3  min. rauhallista polkemista.

Kävin saunan kuumissa löylyissä.

Luin hetken kirjaa.

Iltapalaa.

M-L laittoi takkaan paistumaan lihamureketta.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi" (2. Kor. 5:18, 19, 21).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti