20230315

15.3.2023.

Kuten tuolla aikaisemmin jossain vaiheessa sanoin, niin otan näitä asioita esille ihan tarkkoja tapahtumajärjestyksiä ajattelematta. Ajatuksenani on kuitenkin halu tuoda esille asioita ja ihmisiä, joiden kautta Jumala on Israelin kautta siunannut - ja tulee siunaamaan - koko maailmaa. Marian elämästä jatkamme vielä:

Johanneksen evankeliumin toisen luvun alussa on Raamatussani otsikko: Kaanan häät:

"Ja kolmantena päivänä oli häät Galilean Kaanassa, ja Jeesuksen äiti oli siellä. Ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa olivat kutsutut häihin" (Joh. 2:1-2).

Mariallekin oli tehtävä varattuna häissä; sen on Jumala halunnut kirjoitettavan myös Sanaansa:

"Ja kun viini loppui, sanoi Jeesuksen äiti hänelle: Heillä ei ole viiniä. Jeesus sanoi hänelle: Mitä sinä tahdot minusta, vaimo? Minun aikani ei ole vielä tullut" (Joh. 2:3-4).

Äiti oli oppinut tuntemaan poikansa. Hän ei kuitenkaan kääntynyt Jeesuksen puoleen sen perusteella, että tämä olisi aikaisemmin tehnyt tunnustekoja. Sanotaanhan tämän tapauksen yhteydessä:

"Ja tämän ensimmäisen tunnustekonsa Jeesus teki Galilean Kaanassa ja ilmoitti kirkkautensa; ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen" (Joh. 2:11).

Jeesuksen vastaus äidilleen tuntuu meistä vähän kovalta, mutta ei se kuitenkaan sitä ollut. Näemme tässä vain sen, että Jeesus oli alkanut voimakkaasti omistautua sille tehtävälle, joka Jumalalta oli Hänelle maan päällä. Hän oli irtautunut äidistään sillä tavalla, että tärkeintä oli vain se, mikä oli Hänen Isänsä tahto.

Varmasti Jumala vaikutti Marian sydämessä kääntymisen Jeesuksen puoleen. Vaikka Jeesuksen antama vastaus tuntui sulkevan pois sen mahdollisuuden, että Hän auttaisi viininloppumisasiassa, niin Maria toimi, niin kuin vastaus olisi ollut myönteinen:

"Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: Mitä hän teille sanoo, se tehkää" (Joh. 2:5).

Marian sydämessä vaikutti usko.

Paikalla oli kuusi isoa kiviastiaa. Jeesus toimi, vaikka Hänen vastauksestaan saikin aivan toisen kuvan:

"Jeesus sanoi heille: Täyttäkää astiat vedellä. Ja he täyttivät ne reunoja myöten. Ja hän sanoi heille: Ammentakaa nyt ja viekää edeskäyvälle. Ja he veivät. Mutta kun edeskäypä maistoi vettä, joka oli muuttunut viiniksi, eikä tiennyt, mistä se oli tullut - mutta palvelijat, jotka veden olivat ammentaneet, tiesivät sen - kutsui edeskäypä yljän ja sanoi hänelle: Jokainen panee ensin esille hyvän viinin ja sitten, kun juopuvat, huonomman. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti" (Joh. 2:7-10).

Viini oli parempaa kuin aikaisempi. maria sai olla keskeisesti vaikuttamassa siihen - ja myös tähän ensimmäiseen tunnustekoon Jeesuksen elämässä.

"Sen jälkeen hän meni alas Kapernaumiin, hän ja hänen äitinsä ja veljensä ja opetuslapsensa; ja siellä he eivät viipyneet monta päivää" (Joh. 2:12).

Siellä mukana opetuslasten lisäksi olivat myös Maria ja Hänen veljensä".

Jatkan - jHs.

___________________

"Usko ja rukous ohjaavat katseen yhteen suuntaan. Kun elämään tulee asioita ja tilanteita, joissa ihminen ei ole itselleen kylliksi eikä toinen ihminenkään riitä, suuntaavat nämä uskovassa asuvat kaksoset, rukous ja usko, katseensa niille vuorille, joilta apua luvataan antaa" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s.120, 121, Karas-Sana 1984).

___________________

Sydämelliset onnittelut Mäkisen Ristolle ja Närhin Ristolle nimipäivän johdosta!

Keskiviikko. 1.2 astetta miinuksella klo 6.55. Harmaa taivas. Oli satanut vähän lunta.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Emilian 8:ksi harjoittelupaikkaan kylälle.

Rukousta.

Kahvia - ja yön yli takassa hautunutta retsikkaa.

Vein Danielin kouluun 10:ksi. Samalla reissulla varasin ajan Yarikselle jarrupalojen vaihtoon. Ostin myös auringonkukan siemeniä linnuille, oraville ja jäniksille - ne niitä ainakin käyvät suihinsa pistelemässä.

Luin Danielin kirjaa.

Kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Loppumatkalla helähti aurinko paistamaan. Äsken satanut lumi hohti kyllä kirkkaasti.

Ruokaa ja kahvia. 

Laitoin tulen takkaan.

M-L on leiponut tänään.

Emilian hain harjoittelupaikasta 14.

Kirjoitin.

Luin vähän kirjaa.

Torkkumista.

Ajelin 19:ksi helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 6 henkeä.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen puhunut, ovat henki ja ovat elämä" (Joh. 3:63).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti