20230327

27.3.2023.

Siitä seurakunnasta; suuresta siunauksesta, jonka Jumala synnytti Israelissa, koko maailmaa varten. Eilen aloitin aiheesta.

Totesinkin jo, että seurakunta syntyi Jerusalemissa, kun Jumalan lupaama (Jooel 2:28-32) Pyhä Henki vuodatettiin kaiken lihan ylle; tarkoittaa Jeesukseen uskovia (Apt. 2). Ennen tätä Pyhä Henki oli vuodatettu vain Jumalan kutsumien yksilöihmisten, kuten esim. profeettojen, kuninkaiden ja pappien ylle. Tästä alkoi ns. seurakuntatalouskausi, jota elämme.

Pohja oli kuitenkin laskettu Pyhän Hengen vuodatukselle ja seurakunnan synnylle jo aikaisemmin; oikeastaan meidän tulisi tässä mennä todellakin kauas, mutta menemme vain siihen aikaan, jolloin pohja varsinaisesti laskettiin, eli Jeesuksen maan päällä olon aikaan, joka oli kestoltaan n. 3 vuotta. Sinä aikana tapahtuivat maailmankaikkeuden ihmeellisimmät asiat: Jeesus syntyi ihmiseksi maailmaan, kutsui opetuslapsensa, joista kahdelletoista Hän antoi apostolin nimen, eläen heidän kanssaan ja kouluttaen heitä, sovitti syntimme kuolemansa ja verensä vuodattamisen kautta, nousi kolmantena päivänä kuolleista ja astui ylös taivaaseen. Jeesus täytti ennustukset, jotka Hänestä oli lausuttu profeettojen kautta Vanhassa testamentissa - loputkin niistä täyttyvät.

Ilman näitä asioita, joita edellä luettelin, ei olisi voinut tapahtua Pyhän Hengen vuodatusta, eikä seurakunnan syntymistä.

Edellä sanotun pohjalta totean seuraavilla Raamatun sanoilla seurakunnan perustuksen, jolle seurakunta maailmassa rakentuu:

"Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus" (1. Kor. 3:11).

Seurakunnalla on Jumalan antama vahva perustus. Tämä käy ilmi myös Pietarin vastauksesta Jeesukselle ja Jeesuksen vastauksesta Pietarille:

"Kun Jeesus tuli Filippuksen Kesarean tienoille, kysyi hän opetuslapsiltaan sanoen: Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan? ... Ja hän sanoi heille: Kenenkä te sanotte minun olevan? Simon Pietari vastasi ja sanoi: Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Autuas olet sinä, Simon, Joonaan Poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita" (Matt. 16:13, 15-18).

Pietari antaa vastauksen Jeesukselle, joka ei ole hänestä lähtöisin, vaan Jumalasta. Pietarin vastaus: "sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika", on se kallio, jolle Jeesus rakentaa seurakuntansa, jota tuonelan portit eivät voita. "portit" tarkoittaa johtoa, johtajia. Aivan niin kuin luemme Raamatusta kaupungin johdon istuneen kaupungin portissa. Tuonelan portit tarkoittavat kaikkea vihollisen voimaa saatanan johdolla. Nämä voimat eivät voi voittaa seurakuntaa, jonka perustuksena on Jeesus kristus. Seurakunnalle ei voi laittaa muuta perustusta.

Pietarin nimi, Petro, kallio, ilmentää tätä, mutta hän ei ole se kallio. Kuitenkin Pietarikin apostolina on "perustus", joka rakentaa Kristus-kalliolle:

"...Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; Ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä" (Ef. 2:19-22).

"...apostolien ja profeettojen perustukselle rakennettuja" tarkoittaa tässä heidän julistustaan, jonka kautta seurakunta rakentuu kristus-kalliolle.

Jatkan huomenna - jHs.

__________________________

"...Usko ja luottamus Jumalaan syntyy Kristuksen sanan, evankeliumin, kuulemisen kautta. Rakkaus Jumalaan on Hengen Hedelmää ja seurausta syntien anteeksisaamisesta. Ja Jumalaa kiittää hän jolla on kiitollinen mieli. Kiitollista mieltä Jumalaa kohtaan ei ole kenelläkään ihmisellä itsestään. Vasta Pyhän Hengen mieltä muuttava vaikutus synnyttää sen. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 107, 108, Karas-Sana 1984).

__________________________

Maanantai. 8.0 astetta pakkasella klo 5.40. Selkeä ilma.

Aamupalaa ja kahvia.

Ajelin 6.15:ksi helluntairukoushuoneelle Aamurukoushetkeen. Neljä henkeä.

Samalla reissulla kävin hakemassa Danielin ja vein 8:ksi kouluun.

Kävin vielä sänkyyn.

Kahvia.

Rukousta. Luin Jooelin kirjaa.

Haimme M-L:n kanssa Danielin 14 koulusta ja ajelimme suoraan Jyväskylään, M-L:n uuden puhelimen vuoksi. Odotellessamme sille tehtäviä juttuja, menimme kävelykadulle, Kiinalaiseen, syömään. Oli mukava kokemus. Sinne on mukava mennä uudelleenkin!

Ajoimme hakemaan puhelimen ja sitten Emilian Miron kämpiltä - jossa hän ei nyt ole - ja ajelimme kotiin. Emilia tuli koulusta kyydissämme.

 18 jälkeen olimme kotona.

Laitoin tulen takkaan.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä kovalla teholla 10 x 1 min. Väleissä 1 min. palauttelua hiljaa polkemalla. Alussa ja lopussa 3 min rauhallista polkemista.

Vähän iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista, jossa on tilanne, joka ansaitsee rukousta.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua ... Eikö kahta varpusta myydä yhteen ropoon? Eikä yksikään niistä putoa maahan teidän Isänne sallimatta. Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut. Älkää siis peljätkö; te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta. Sen tähden jokainen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa" (Matt. 10:28-32).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti